Infeqted Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 ben anlamadim 4-5 tane sey var once kolaylar sin kare u = (sinu) kare ? ln ne demek? e ne demek? bunlar log ile alakali idi ama simdide zor olanlar arctanu ve arccotu nun derivative leri nasil bulunur yani formulleri nedir? parametric equation nedir son olarakda implicit differantiation nedir[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 İyi alıştınız ha soru çözdürmeye[signature][hline] karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki: You hödö you hödö my self controoool hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki: hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 ln bir log çeşididir tabanıda e dir e sayısı bir sayıdır rakamı hatırlayamadım . yanis onuç şudur lnx=logx(e tabanında )[signature][hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın! İmza:Kat Temizlikçisi [Bu imza zgrw tarafından 11 December 2003 14:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 sin kare u da sinusun karsi ouyor[signature][hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın! İmza:Kat Temizlikçisi [Bu imza zgrw tarafından 11 December 2003 14:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 ln x = log e tabaninda x buna niye gerek vardi onu hatirliyomusun?[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 said: Infeqted, 12 January 2004 14:18 tarihinde demiş ki: ln x = log e tabaninda x buna niye gerek vardi onu hatirliyomusun? buna aslında gerek yoktur . ( ynai gerek vardır ama ayrı yazılmasına yoktır ) bu log u başka adam ln i başka adam bulmuştur . ayrıca e sayısı küsaratlı olduğu için millet logun altına yazmaya üşenmiş ln demiştir :)[signature][hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın! İmza:Kat Temizlikçisi [Bu imza zgrw tarafından 11 December 2003 14:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selocan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 e sayısı lim (1+x)^(1/x) x-> sonsuz olarak gösterilen bir sayıdır 2.7.. falan diye gider ama neden böyle bi sayıya ihtiyaç duyduklarını ben de bilmiyom :-)[signature][hline]If only I could breathe to see the sun of May... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kalhiae Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 En kıl konular..[signature][hline]ilk o vardı.. kalh!ae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 ama bunları öğrenmek zorundayız ehuehe :)[signature][hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın! İmza:Kat Temizlikçisi [Bu imza zgrw tarafından 11 December 2003 14:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 ya son 3 soruya cevap yokmu[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Hocam son üç soru çalışmadığım yerden çıkmış değiştirsek olmazmı :)[signature][hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın! İmza:Kat Temizlikçisi [Bu imza zgrw tarafından 11 December 2003 14:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 tan(arctan(x))=x türevlerini al iki tarafın da... 1/cos^2(arctan(x))*arctan(x)'=1 (şimdi bi trick var burda --> 1+tan^2x = 1+sin^2x/cos^2x = cos^2x + sin^2x/cos^2x = 1/cos^2x ) öleyse, (1+tan^2(arctanx))*(arctanx)'=1 arctanx' yanlız bırak... (arctanx)'=1/(1+x^2) [Bu mesaj Divin tarafından 12 January 2004 17:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 y=f(x) bak mesela x^2+y^2=1 olsun (birim çember formulu) y^2 = 1-x^2 olur y 2 tane değer alır buna göre (her x değeri için) buda tabiki bi fonksiyon olmaz napıyoruz biz de.. y=y(x) türev alalım (d/dx) 2x + 2y*dy/dx = 0 dy/dx= -x/y kısaca y yi x cinsinden bi denklem gibi düşün :) mantık bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 parametric eq daha görmedim :) kusura bakma bilen biri anlatır umarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 bu arada e tabanı türevde önemlidir... a^x diye bi fonksiyon olsun bunun türevini alırsan eğer, (limit kullanarak) tam bi değere ulaşamıyosun bu nedenle bi takım varsayımlar kullanarak limit alırken a'nın 2,7 ye yaklaştığını görüyosun bu da sana e yi veriyo... daha detay istersen söyle anlatiyim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 isterim :) yani buna neden gereklilik duyuldugunu ogrenmistik ama hatirlamiyorum, onuda hatirliyosan[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 hehe gerek duyulmuyo şöle oluyo :) f(x)=a^x diyelim (exponential func) f'(x)=lim(h->0)[a^(x+h)-a^x]/h (türev tanımı) burdan a^x parantezine alırsan (a^x)'=a^x*lim(h->0)[a^h-1]/h çıkar eğer a değerini bilmiyosak bu limiti çözemeyiz... a=2 olsa limiti kendinden ufak çıkar(0,6 küsur bişi çıkıyo) a= 3 olsa limit kendinden büyük çıkıyo (1,küsur) tam bi a değeri var mı türevi kendine eşit olan diyoruz (doğal olarak 2-3 arasında olacak) yukarda a^x parantezine aldmıştık ya... eğer a^x in türevi kendine eşit olursa a^x ler gider o durumda ve geriye kalan değer 1 e eşit olr (a^x)'=a^x*lim(h->0)[a^h-1]/h <--- bu durum a^h-1 = h gibi olur, a= (1+h)^(1/h) olur h için çok ufak değerler al a=2,718... değerine ulaşıyo e sayısı ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 bu arada bu notasyonla okumak ve anlamak çok zor kendim okuyunca farkettim anlaşılmayan bi nokta olursa anlatiim, kendimde hatırlayıp tekrar ediyorum :) ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 ya parametre ne demek[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2004 snrm yakında paticik ödev bölümü açılacak :-p[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar