Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linuxde Türkce Rezaleti.

Skymaster

Öne çıkan mesajlar

linux kullanıcısıyım. Server için kullanıyorum demin ayar yaparken cok salak cümleler görünce artık patladım(!).o kadar iğrenc bir türkce ile donatılmıski adeta türkceyi karalama kampanyası başlatmak istercesine...türkcemizde o kadar güzel kelimeler varki (Çoğumuzun bilmediği buna bende dahilim) değişik sekillerde onları hiç kullanmadan yapılmış. Birakın onları kullanmayı en basit orneklerden 2 tane vereyimki kat kat beterleri var.bi seyi iptal edicem "İptal" yerine "kes" yazmışlar başka bir örnek nete bağlanıyorum hattı kestim mesela "1 saniye lütfen." gibi anlamsız ve sokak ağızı kelimeler.

Tamam teşekkür ediyorum canı gönülden ama bu kadar kötü çevireceksiniz hiç cevirmeyin. birde yarısı türkce yarısı ingilizce.

Bu arada, bana şimdi kolaysa sen çevir gibi salak bir cümle kurmayın.[hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper.
*************Mail-Icq*************
See Ya...
Sosyal ağlarda paylaş

süper işte bende aynını yazardım muhtemelen
open source un dez avantajları işte
kimin eline düşeceği belli olmuyo ki :)[hline]hey meen kamon... vatizdı metır vit yu? ar yu engiri:? a vaçça layk tu now_ vatiz yor şekil? ortam mısın allah mısın? ters misin terso musun?
Sosyal ağlarda paylaş

Ne dez avantajı varmış ki open source'un adam eğlencelik yapmıştır...
Benim elime düşse hata mesajları nmasıl olurdu kimbilir =)[hline]Do you ever think of me
And get lost in the memory
When you do, I hope you smile
And hold that memory a while…
Sosyal ağlarda paylaş

bone iptal et yada sonlandır varken Kes ne demektir?

oraya kes dersek, "Cut" yerine ne koyarız? "Makasla" mı?
Kes yerine ipal demek o kadar zor mudur?

Ama çok şekil olmuş
PC direk emir veriyo
"Kesss " ama "Lan" ı eksik kalmış
Bu arada "Bir saniye Lütfen" hakkaten nası sokak ağzıdır? desin biri sana sokakta, bende ingilizim demekki[hline]Join Our Army.. OrcMasters
DivX Listem
Sosyal ağlarda paylaş

ya sokak azı derken, biraz salakca olmush demek istedim.
bir saniye lütfen yerine lütfen bekleyin olsa kes yerine iptal olsa. bu arada bunlar en basit örnek sürekli gözümün önünde olan örnekler ne kelimeler var görseniz krize girersiniz.

mesela masaüstü yapılandırmasına girdim duvar kağıdını kaza ile sectim iptal dicem cıkcam.Ama ben kes diom:D (mecburen) kesecemde 2'ye resmi bölünce mant i kim verecek ?

bir saniye lütfen yazıo 15 dk beklioz :P bilgisayarda adi deil 516ddr ram AMD a. xp 2ghz ati radeon 8500 vs.
bende bundan sonra zaten türkçeleştirme grubuna gircem "kes" yerine "KESS Lan" bir saniye lütfen yerine "Beklesene lan" Sifreyi yanlıs girdiniz fln onlar doğruda onlarıda değiştircem "ya salak yaaaaaa sifreyi yanlıs girdi"dicem :lol:

aslında geyik olur böylece herkezde anlar hiç olmazsa boyle 2 yamuk bir düzgün yarı türkce yarı ingilizceden iyi olur :lol:
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Türkçe derken, Microsoft Türkçesinden bahsettiniz herhalde.

Çünkü bilindik tüm Türkçe bilgisayar terimlerini sağolsun Microsoft soktu bünyemize.. Sözde Türkiye Bilişim bilmemnesi ile ortak çalışıldı falan ama, yine microsoft istediklerini yaptı.

Iptal yerine 'Kes' bence gayet uygun.

Ayrıca şunu da sorasım geldi; genel olarak İptal gibi bir şey butonlarda olur, eh buton için GUI lazım, yani GTK, QT veya onun gibi bişeyler kurdun. Eh tabii X 'i de kurmuş olman gerekti.

Sunuculuk yapacak makinada, GUI nin işi ne ? X'in işi ne ?[hline]
Ethernass..
Oyuncuların geliştirdiği dünya..

www.ethernass.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ShARkY, 17 Mart 2003 05:56 tarihinde demiş ki:
Bence Türkçe derken, Microsoft Türkçesinden bahsettiniz herhalde.

Çünkü bilindik tüm Türkçe bilgisayar terimlerini sağolsun Microsoft soktu bünyemize.. Sözde Türkiye Bilişim bilmemnesi ile ortak çalışıldı falan ama, yine microsoft istediklerini yaptı.

Iptal yerine 'Kes' bence gayet uygun.

Ayrıca şunu da sorasım geldi; genel olarak İptal gibi bir şey butonlarda olur, eh buton için GUI lazım, yani GTK, QT veya onun gibi bişeyler kurdun. Eh tabii X 'i de kurmuş olman gerekti.

Sunuculuk yapacak makinada, GUI nin işi ne ? X'in işi ne ?[hline]
Ethernass..

www.ethernass.com

walla GUI,QT ve(ya) X yüklemisim bunun türkçe ile ne alakası var?
ama sorunada cevap vereyim...linux cd arşivim uçtu.suse ve gelecek buldum sonradan. Neyse gelecek kurdum geçtim işte red hat tabanlı die. Full olarak kurdum zaten. su anlık onmli olan sey squid, ftp, apache (apache cafe içi oldugundan su anlık yetio)o bahsettiğimiz GUI,QT ve(ya) X in de o uygulamalara zarar verme yada yavaslatma söz konusu olmaıdgına göre, sorun yok demektir.[hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper.
See Ya...
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar;

Bahsettiğiniz çeviri işlerine kendi çapımda, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışan birisiyim. KDE ve Gnome listelerinde, Türkçe'nin özensiz kullanımı ve ciddiyetsiz çeviri ile ilgili, Mandrake Türkçe Yerelleştirme&Çeviri koordinatörü Ömer Fadıl Usta tarafından yapılan bir şikayet vardı ki; gerçekleşmiş olan olay sizin burada bahsettiğinizden daha elim ve daha vahimdi. Tabi durumumuzu düşünün ki ölçütümüz iyilik değil kötülük. Gayet üzücü.

Ne yazık ki insanlar yaptıkları iş ile aynı ciddiyet mertebesinde olamayabiliyorlar veya kendi benimsedikleri standart dışı Türkçe' yi bu tür ciddi alanlarda da kullanabiliyorlar.

Internet' te Türkçenin katli üzerine ne desek azdır. Tamam yerine "OK" kelimesinin kullanılması gibi durumlardan mı dem vursam, yabancı dilin istilasından mı bahsetsem; yoksa "slm" , "mrb" "nbr" gibi sadece çok nacizane ellerini yormak istemeyen insanların ATP harcamak yerine Türkçeyi harcamalarından mı bahsetsem bilemiyorum.

Bu işi kendimizden başlayarak düzeltelim dilerseniz. İnternet tabanlı programlarda gereksiz yabancı dil kelimeleri kullanmayalım. Yazım kurallarına yeteri kadar uyalım (noktalama ve dilbilgisi). Ancak bu şekilde kendimiz üzerine düşen borcu ödemiş görevi yapmış olabiliriz ve çevremizdekileri yönlendirmiş olabiliriz.

Kimse bu güne kadar benden ne ICQ vasıtasıyla, ne de kısa mesaj olarak "SLM NBR" gibi bir mesaj almadı; almayacak..![hline]HeadShot..!
Sosyal ağlarda paylaş

Ishinotsuyoihito'ya katılmakla beraber, Skymaster eğer kendini sunucu taraflı geliştirmeyi istiyorsan, o tür end-user şeylerle pek uğraşmamanı ve optimizasyon adlı terimi sindirmeni öneriyorum.

Herhangi bir yanlış anlaşılma olmasın, gayet samimiyim.[hline]
Ethernass..

www.ethernass.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ishinotsuyoihito, 17 Mart 2003 11:54 tarihinde demiş ki:
Kimse bu güne kadar benden ne ICQ vasıtasıyla, ne de kısa mesaj olarak "SLM NBR" gibi bir mesaj almadı; almayacak..![hline]HeadShot..!

bunu desinlerde anneme aldıım uinden yaşlı başlı kadına asılıp şiir yazan tipler gibi olmasınlar !![hline]I Turned Off The Light
And Murdered Dawn..
KoC
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ShARkY, 17 Mart 2003 22:56 tarihinde demiş ki:
Ishinotsuyoihito'ya katılmakla beraber, Skymaster eğer kendini sunucu taraflı geliştirmeyi istiyorsan, o tür end-user şeylerle pek uğraşmamanı ve optimizasyon adlı terimi sindirmeni öneriyorum.

Herhangi bir yanlış anlaşılma olmasın, gayet samimiyim.[hline]
Ethernass..

www.ethernass.com

tamam öğretmenim.
emrin olur(!)[hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper.
See Ya...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ShARkY, 17 Mart 2003 23:24 tarihinde demiş ki:
Herhangi bir yanlış anlaşılma olmasını üzerine basa basa söyledim, ama fazla heyecanlı bir arkadaşa rast geldik yine galiba.

Bilgimi göstermek, bilmişlik veya ukalalık taslama gibi bir niyetim yoktu, böyle anlaşıldığına üzüldüm.[hline]
Ethernass..

www.ethernass.com

1. gayet sakinim
2. benden cok cok cok daha iyi bilebilirsin.
3. ben senden cok cok cok daha iyi bilebilirim.(yani ne ben senin ne kadar bildiğini biliyorum, nede sen benim)

neyse, tamam. Genede önerin için teşekkürler.Ama bu topiclere sert cıkmamın nedeni;
linuxsun dil bozuklugu. Yazılım yada baska bir tartışma konusu olursa,onlarıda orada tartışırız.

Teşekkürler.[hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper.
See Ya...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...