Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

American Robert?

asinanyavuz

Öne çıkan mesajlar

said:
fizban, 16 November 2003 21:11 tarihinde demiş ki:
deamon hiiiç de öle olmuyo işte.

bütün robertliler iel liler almanlılar falan "ulan biz bu dersi biliyozzz" diyo, mat 1 e çalışmıyo [diğerlerini bilmiyolar], çalışmıyolar, sonra daaa apışıp 10 larını alıyolar :)

ayrıca hazırlık okumak durumunda kalıyolar türkiyede bir üniversiteye girdiğinde bu almanlar iel liler genel olarak [türkiyede almanca işletme ve enformatik okumak istemiyolarsa tabi, ve düzgün eğitim veren okullar ingilizce eğitim verir unutmayalım] bu bi sene de unutturuyo herşeyi ..[hline]kendimi kendimden çıkarsam sıfır kalmaz.

abiturda ileri ingilizce wardır alman lisesi eşit değildir alamnca 5 ders alamnca 5 ders iniglizce okutulur yane alamn lisesinden mezun birinin hazırlık okuamsı gibi bi durum yok.
sen kadıöy anadolu alamn lisesinden iyi diosan kandırıosun arkadaşım wr abisi bizim okuldan mezun çocuk kaıdköy anadoluda fen derslerindeki fark gayet açık edebiyat tarih gibi dersxleri sölemiorum bile sen biliosun okulunuzun nasıl oldugunu kadıköy anaodluda bi sene boyunca edebiyatta ilk dönemin 1 aylık döneminin müfredatının işlendigini gördüm öğrenciler hopcayı döwüo sınıftan küfredip kowuolardı.[hline]bornozlu canavar
Sosyal ağlarda paylaş

alman da gördüğün matematik sorularından sonra deneme sınavına girince ehehe bunu bizm okulda 6. sınıflar yapıyo desin bu bir
robert tamamen sosyal ağırlıklı bir okul benim gibi edebiyat özürlü ( çok özürlü sayılmam edebiyatım da iidir ama ) edebiyatı çok sevmeyen bir öğrenci robertte babayı alır bu iki
her zaman için disiplini sevmişimdir dışardan insanlar beni çok disiplinli kurallara uyan bi insan olarak tanırlar ama yakın arkadaşlarım fırlamanıon allahı derler bu nedenle fırlamalık için disiplin lazım amerikan sistemi ne kadar disiplinli olursa olsun yeteri kadar değil (robertteki arkadaşlarımdan biliyorum)
bu üç nedenden dolayı da robert i tercih etmiyorum mezun olunca ayrıca hönk diosun noolduk biz burası mars mı
Sosyal ağlarda paylaş

burs olayı başarıya göre değil, dersler çok etkilemiyo [kalmadığın sürece]
okulu tutturup "fakirim kardeşim durumum yok" diyen herkes 100% burs alabilir.
bunun için asgari maaş vs vs gibi şeyler gibi şeyler göstermek gerekiyor. ama durumu kötü olana okul yardım ediyo yani. %50, %75 falan burs alan baya arkadaşım var
ha ben burslu olup ta dersi kötü olan adam görmedim o ayrı.[hline]consume the forsaken
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi yazacaklarım benim zamanımla ilgili. Okul şu anda ne durumdadır nasıldır bilemiyorum.
Burs tamamen ihtiyaca göre verilir. Bilinenin aksine sınıfta da kalsanız, uzaklaştırma dışında herhangi bir disiplin cezası da alsanız bursunuz kesilmez. Zamanında Türkiye birincisine burs vermediği için adam başka okula gitmişti. Yani notlarla falan hiçbir alakası yok.
Birkaç istisna dışında hocaları kalitelidir. Diğer okullardaki öğrenci/öğretmen ilişkisi pek yoktur. (Bazı) hocalarla sabah ders işleyip akşam Taksim'e içmeye gidebilirsiniz gayet güzel. Hatta mezun olduktan sonra buluşup eski günleri konuşmanın tadı bambaşkadır.
Yurt dışı için de ÖSS için de ideal okuldur. ÖSS için son sene saçma sapan dersler alıp okulda yan gelip yataraktan ÖSS çalışabilirsiniz.
Bunun dışında söyleyeceğim şudur. Çoğu lise hakkında baya bilgim oldu. Türkiye'de kazanırsanız kesinlikle gitmeniz gereken iki lise var: Robert Kolej ve Galatasaray Lisesi.
ÖSS herşey değil. Birazcık insan olmayı öğreten, kişilik veren okulları tercih edin.
Sosyal ağlarda paylaş

cok uzun zamandir yazmiyorum bisey ama dayanamadim bunu gorunce.
ben de kazanabilirsen git derim roberte. ve amerikada diil turkiyede oku derim.
ben mezun olali iki sene oluyo ve en ufak pisman diilim oraya girdigime
gercekten 'biri' oldugumu hissediyorum ve bunu tum diger arkadaslarim icin de soyliyebilirim
oyle misyoner okulu falan gibi diil yani tamam amerikan olmasi kotu ama bence baska turk liselerinde okuyup hocalardan cekine cekine ozguven sorunu yasicagimiza cok guzel bireyler olduk
ezilmeden buyuduk soru sorduk busuru imkan sunuldu onumuze ilgi lalanarinin ustune gidebildin ingilizcen anadilin gibi oldu falan ne biliim saymakla bitmez ki
oyle arkadaslar arasinda hirs rekabet dusmanlik bencillik falan da yok yani cidden birbirini cok seven tutan bi grup olunuyo sonra. olsa olsa basska insanlarla iletisim kurman zorlasmis oluyodur mezun oldugunda
yani ruya gibi bi 4-5 sene gecirebilirsin gercekten butun turkiye gerceklerinden uzakta secilmis bi topluluk icinde ozel tecrit bi kampuste. ama mesela fazla ucmamak icin cikinca devlet universtesine gitmeyi tercih ettim ben, biraz ayaklarim yere bassin diye
uzun lafin kisasi tamamen okulumun arkasindayim, bi cok konuda bicok kisiden cok daha iyi dusunebilen soru sorabilen ve ve kendine guveni olan zeki insanlar arasinda olmak istiyosan ve kazanabilirsen kesin git. robert roberttir. adi bile busuru kapinin acilmasini sagliyo
bu arada cidden baya baya insana burs veriliyo her zaman, ama dedikleri gibi ihtiyac bursu
neyse umarim biraz yardimci olmusumdur ben de
Sosyal ağlarda paylaş

Bone a katılıyorum yurt dışı olayında Koç daha uzağa işer, çünkü Mr.Turn var. Ünilerin councelorları tamamen birbirlerinin arkadaşı filan ve Turn Dünyada top 10 de olan bir councelor, adamın yazdığı recommendation sana bi sürü kapı açıyo,

ayrıca lisesinin eğitimi de önemli Koç un da robertten çok farklı yok hoca korkusu olmaması dışında. tarihte filan bi ik itane eski tip hocao luyo ama normalde her an her dakika isteidğin hocaya ulaşabiliyosun çekinmeden girip ya bu ne diye dsorabiliyosun..
Sosyal ağlarda paylaş

Koç(Mr.Turn müdür nedir tanımam etmem ne işe yarar onu da bilmem)

Robert

arasında duruyorsunuz. Robertin gerçekten ismi var onca araştırma sonucu kendisinin de var olduğunu anladım. Koç ta da Mr.Turn diyosunuz. Koçun ortamı nasıldır binası falan robert gibi midir. Sosyal fiziksel imkanları nasıldır bilemeyeceğim. Birazda koç u araaştırayım bakalım[hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Sosyal ağlarda paylaş

Mr.Turn dünyadaki En iyi 10 yurt dışı danışmanından biridir, adamın seni isteiği yere kabul ettirebilmeye yaın bi gücü var (GPA + SAT sürünüyo bilmem),

koçun binası roberti ezer geçer ayrıca nedne derseniz biz her yıl okul bir daha keşfediyo(duk). heryıl mutlaka bi yer dğeişiyo okulun, ortasında piramit filan var...

Ad san olayına gelince, koçun adının durumunu bilemeyeceğim tam oalrak ama ilk 5 tedir,

eğitime gelince robertle koçu kıyaslamak birz zor, robertte bireyselik mesela çok ön plandadır, koçta o kadar bireysellik yoktur daa çok tkaım çalışması anlayışı vardır ama presentation filan gırladır...

Ben okulumu çok özliiicemmm!!
*! bonela berbaer mırıldanır ::
Orda bir okul var tuzlada... *

İnfeqted çok saçma bi laf etmişsin bıraq ya giidlmez diye, tamam okulda RB ler de var doğrudur ama onların dışında hayatımın sonuna kadar dost kalacağım bir sürü süfer insan var ve dershanede filan farkediyorsun okuduğun okulun farkını...

[Bu mesaj Berk tarafından 18 November 2003 21:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

robert kolej var iken koc a %100 gidilmez

kartal da oturuyorsan 30 arkadasin var ise araban var motorun var ise belki gidilebilir

siz bide dikkat edin mr turns un yolladigi 2-3 ogrenci fos cikarsa o universiteden devami gelmez, yani adam akilli ise sen boktan bi ogrenci isen seni abartip abartip yazmaz[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

en önce özür diliyorum 8 sayfa mesajı okumaya üşendim, ikinci sayfa da bıraktım okumayı =( önceden yapılmış yorumları yeniden yaparsam şimdiden özür dilerim...

bi robertli olarak bende yorum yapiim bari... ( geçen sene girdim, şu an lise 9 um yani )
okulun ii yanları:
bi kere yeri mükemmel, yemyeşil alan, manzara fln çok güzel... okulun sağladı imkanlar fln çok fazla...
ingilizcesi çok ii ( herangi bi yerde işe girdiinde ikinci dil maaşı alabilmen için Toefl gerekmiyor, robert diploman yeterli oluyo mesela) her tür yeteneğini gayet güzel bir şekilde değerlendirebileceğin bir okul ( 50 e yakın klüp var ve haftanın 5 günü gidebiliyosun klüplere )
ikinci yabancı dil olarak almanca veya fransızca seçebilirsin... ayrıca ispanyolca falan gibi ekstra dil klübleri de mevcut...
bilgisayar yeteneğini de değerlendirebilirsin programlama veya html dersleri fln da mevcut... ztn üç tane büyük bilgisayar laboratuarı var...
hmm okulun sosyal ortamını sormuşsun... çok asosyal, kendini derse adamış tipler var tabiki... ama onun dışında aşırı sosyal tipler de var yani arkadaş bulman pek zor olmuyor, ama uyariim
aşırı zeka manyaklığa yol açıyo o yüzdne okulda uçuk tip çok var...
okulun eksilerine gelelim:
bi kere ücreti ! babanın durumu çok ii değilse hiç düşünme roberti derim... burs fln zor, notu pek önemsemiolar bursta daa çok ailenin durumunu babanın gelirini fln düşünüyolar ve epey burslu var okulda...

bi de çalışman gerektiinden fln bahsetmişler
okul zor ewt doğru ama bi süre sora alışıyosun ve aşırı kasmadan gayet ii de başarılı olabilirsin ( örnek ben: hiç ineklemeden geldim şimdiye kdr, ama aşırı inekliyen de çok)

ayrıca liseden sonra yurtdışında okumaya nietliysen kesinlikle öneririm roberti... ama çok kasman lzm yurtdışı pek kolay bi iş diil bu kdr zeki ve ineğin yanında sivrilmek zor...

ama burada okumak istiyosan da bi sorun yaratmaz yani robert... okul başarı puanın düşer aslında biraz tabi dier okullarda 95 alabileceğin çalışmayla burada anca 75 alıyosun ...
ama üniversite sınavında gayet de başarılı olursun yani ...

son birşey eklemek istiorum, robertin dier okullardan nie farklı olduğu konusunda :
türkiyede her genç üniversite sınavına odaklanmış durumda ve anadolu liseleri fln da öğrencileri hep bu sınava hazırlıyor yani herkesin amacı ve ayrıca kabusu ÖSS ... ama robertin diil..
robertin amacı seni eğitmek, sınava hazırlamak diil
bu sene robertteki ikinci senem ve inanılmaz değiştiğimi söylüyor tüm tanıdıklarım...

kısaca: roberte girme gibi bi imkanın varsa kesinlikle gir derim...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fizban, 16 November 2003 21:34 tarihinde demiş ki:
eh legendary boaziçindeyim, iel'li bi ton insan hazırlığı geçemedi, hatta geçenler 2-3 kişi fln civarında olsa gerek; avusturya lisesinden geçebilen 2 kişi var bildiğim, robertten dahi geçemeyen 1 kişi var. alman lisesini bilemicem tanıdığım 2 kişi vardı almandan, onlar da hz okuyup geldiler ..

Benim Iel'den baya tanidigim var bilerek yapmadilar sinavi topluca hazirlik okumak icin yarim donem de olsa. O okullardan hazirligi gecemeyen cikmamasi lazim.[hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.
Sosyal ağlarda paylaş

olay sidik yarışına dönmüş gibi
herkes kendi okulunu övmüş, karşıdaki kaka demiş fln
bir kere baştan söyleyeyim üsküdar amerikandayım
geleyim mi diye sorarsan
gelme
nedenler:
okul robert'ten, alman'dan, avusturya'dan çok daha zor, kur'ana el basarım, iddialıyım
acaaaaaip kastırıyorlar
normal bir öğrenciyim ben okulumda ve nerdeyse bütün dersler 3-4
bazı sınavlarda 5 alan çıkmıyor, aileye düşük not aldım demek de zor, hernekadar hiç 5 olmasa da
sosyal olaylar var, ama adamına bağlı. yani sen istersen sosyal olursun. her okulda böyledir bu sanırım. olanakları fln var. zaten amerikan okulu.
yabancı dil konusunda KESİNLİKLE ya üsküdar, ya robert derim. diğerlerinde okuyan arkadaşlarım var, ne öğrendikleri asıl dillerini(almanca, fransızca) mükemmel biliyorlar, ne de ingilizce yi. çünkü bu diller acaip zor ve tam hakim olamıyorlar. ama ingilizce kolay, o yüzden biz daha fazla hakimiz.(sidik yarıştırmıyorum dikkat ederseniz, okulların eğitimleri arasında)
he artıları nedir
adam gibi adamsan, çalışkansan, dersi dinlersen süper ingilizcen olur, ÖSS'nin mına koyarsın. amerika'ya gidersin. MUN diye bir şey var. ona katılıp, ciddi görevler alırsan, amerika direk alıyor seni mr. xxx fln aldıramaz seni öyle kolay kolay. eğer öyle olsa her okul bir tane kapardı. bir koç mu akıllı yani?
türkiye'de okumak istiyorsan, kesin üsküdar
ha amerika dersen, (insanların anlattıklarına göre konuşuyorum) robert. ayrıca da ingilizce'de bir farkları yok yani. ikisi de iyi öğretiyor.(çalışmazsan 2'sinde de bi bok öğrenemezsin ama) diğer okullarda olduğu gibi kız-araba-para üçgenine dayalı delikanlı abilerin var okulda genel olarak. üvey evlat olayı var.

Yani sonuç olarak, üsküdar'a gelme. kafa mafa kalmıyor adamda. ha ama diyorsan, ben çalışıp adam olacam. üsküdar en doğru tercihtir. şimdi sözüm meclisten dışarı, ama robert'ten mezun olup da işinde düzgün olan bir insan biliyorum. o da çok başarılı. ama diğerleri hep farklılık peşindeler, hep başka şeyler deniyorlar. mesela bir mezun hep der ki, bize robert'teyken çok özgürlük vermişler. okuldan mezun olduğumuzda sudan çıkmış balığa döndük. bence de hakikaten doğrudur.

bir de şunu merak ediyorum. robert'ten kimle konuşsam:
abi inekler bildiğin gibi değil. benim gibi 10-15 tip var o kadar. gerisi 99 alınca ağlayan tipler.
e peki herkes böyle diyorsa, kim bu inekler? demek ki söyleyenler de inek. ve demek ki(aynen bizim okulda olduğu gibi) arkadaşlık iyi değil. herkes kendi dönemindeki insanlara bok atıyor.(ben dahil)

bir daha özetlemek gerekirse(10. olcak)
türkiye için üsküdar
amerika için robert(duyduklarımla, yoksa bizde MUN varken bizim okul basar ama neyse)[hline]Nukem_Verite, 07 September 2003 21:38 tarihinde demiş ki: (bana)
hayatında basket izlememiş adamlarla tartıştığım şeye bak ya[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

munin alakası yok
ben mundeyim olan bi ton adamda tanıdım
önemli olan okul notları gerisi boş bide bööle okul dışı sosyal aktiviteler resim çizmek müzik aleti çalmak kitap yazmak(yazan varmı evet var!)

bide bence önce bi kazan çok yükseklerden uçarken kaseyi kırma düşüpte sonra gel sor millete[hline]karga theurgist of the theurgists
Hatun ooc Cleric
Rojon minstrel for all
Kargy Necromancer is my bish

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...