Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

skill checkler...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
icewind dale 2 oynuyorum. 3rd edition kurallarını merak ettim. mesela concentraion check nasıl oluyor? 1d20 mi atılıyor? soruyorum çünkü toplamda 20'yi geçebiliyor...[hline]Her şey düşündüğün gibidir...
Mesaj tarihi:
Her skill in toplam modifierına d20 atılıp ekleniyor, eğer belirlenen diffuculty class dan yüksekse başarlı oluyorsun.[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Mesaj tarihi:
hmm,
difficulty class nasıl belirleniyor.
örneğin benim ranger büyü yapıyor, o sırada oku yedi. concentraion'a 4 puan verdim, cons da 18. kaç atmam lazım. ok atana göre değişir mi?[hline]Her şey düşündüğün gibidir...
Mesaj tarihi:
bu durumda DC=10(base DC oluyo)+aldığın damage+yapılan büyünün leveli

daha detaylı bilgi PHB de var tabii...[hline]The road remains wide open while your dreams are alive.
Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley
Mesaj tarihi:
said:
Grudge, 17 Mart 2003 14:01 tarihinde demiş ki:
bu durumda DC=10(base DC oluyo)+aldığın damage+yapılan büyünün leveli

daha detaylı bilgi PHB de var tabii...[hline]The road remains wide open while your dreams are alive.

yani, save atmak gibi...
1d20+save bonus+modifier>=10+spell lvl+modifier ise save tutar öyle bir şey yani.
ok. peki hide nasıl kullanılıyor? orada da başka modifierlar mı var?
tabii benim esas (uygulama açısından) merak ettiğim (ranger/fighter için)concetration skill'ine 4'den fazla vermenin gerekli olup olmadığı... hide falan yapmayı düşünüyorum da 8-)
[hline]Her şey düşündüğün gibidir...

[Bu mesaj Androner tarafından 17 Mart 2003 14:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Save gibi evet ama savelerde hagi sınıfın hangi lvl da kaç base save alıcağı bellidir ama skillde sadece max verebileceğin değer bellidir.
Hide kullanılırken başka mod. armor check penalty var, zırhın ne kadar etkilediği.Hide, movesilently gibi skillere etki ediyor.
Karşındaki düşmanlar güçlendikçe senin hide ına karşı attıkları spot skilleri de artar, yani 15 olsun sonra beni kimse bulamaz diye bi olay yok.Ayrıca Ranger/Fighter da hide fighter ın crossclass skilli olduğu için hem daha fazla puan harcaman gerekir hemde max değeri düşer.[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Mesaj tarihi:
concentracion 4 le herhangi bişi tutturamassın pek ama rangera concentracion da gereksiz açıkcası (yani IWD de)

hide de faydasız(gene IWD de). oyun mekaniği açısından invisiblity ve improved invisiblity kullan herzaman...

hide için opposed check kullanılıyo, belli bi dc yok kimden saklanıyosan onun için gizli bi spot checki atılıyo sen de o checke karşı hide check atıyosun (d20+toplam hide bonusu=> d20+karşı tarafın toplam spot bonusu -ki DM ler genelde gardlar falan için 10 alırlar yani zar atmadan direk 10 alınmış sayarlar- olursa seni farkedemiyo)

bi de daha komplike bişi var o da move silently. basitçe listen checkinde atılan her 1, 10 ft daki bir sesi duymaya yarıyo. arada engel varsa uzaklık düşüyor. misal gene bi gard koridorun sonunu dinliyo (10 almış checkine) gard olduğu için alertnessi var wis modu 0 listen skilline 2 vermiş yani toplamda 14 ediyo. bu gard 140 ft uzaktaki bir konuşmayı ya da özellikle uğraşmayan birilerinin ayak seslerini az çok duyabilir. şimdi koridordan sessizce bi hırsız yürümekte. move silently skilline 4 vermiş dex modifieri de 4 toplamda 8 oluyo. checkine de 10 almış aynen gard gibi. bu durumda toplam 18 oluyo gardın checkinden 180 ft düşürüyosunuz. bu durumda gard hırsızı duyamıyor kesinlikle.

umarım açıklayıcı olmuştur[hline]The road remains wide open while your dreams are alive.
Mesaj tarihi:
açıklamalar için sağolun. concentration'u sadece maximize attacks için kullanıyorum. bu arada cons +4 bonus vermesi bir şey farkettirmez mi? yani illa ki concen'a 4 puan verecem gerekli maximize attacks için. concentration ranger için çok gereksiz se (ama arada bir heal büyüleri yaparım) hide ve move silenty'e veriyim o zaman.[hline]Her şey düşündüğün gibidir...
Mesaj tarihi:
okadar üstünde düşünülecek bişey diil aslında IWD için.
adam kesiyosun paso sonuçta. takıl kafana göre.[hline]The road remains wide open while your dreams are alive.
  • Yeni Oluştur...