Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tapping hakkında yardım


Mirage

Öne çıkan mesajlar

3-4 aydır gitar çalıyorum ama hala başladığım yerde sayılırım. pek gelişemiyorum, bir buçuk falan önce de yamaha pacifica'ma kavuştum sonunda. ama elektrik gitar konusunda hiç bir tekniğim yok.

geçen hafta oturdum, artık sıkı çalışcam falan dedim. çalışıyorum da... ama nası çalışmam gerektiğini bilmediğimden olsa gerek pek bir gelişme kaydedemiyorum. ders alcak param da yok bu aralar. teknik fakiri kaldım.. bi de yanlış öğrenirim korkusuyla epey araştırıyorum bir şey çalışmadan.

neyse, netten araştırdım az buçuk geçen, alternate picking hakkında bir şeyler buldum onu çalışıyorum. ilerlettim de sayılır. sonra one'ı çalayım dedim. ortasındaki tapping'li yere kadar çalabiliyorum (aşmış solosundan bahsetmiyorum zaten, solocuk var ya ortada hani :p). ama tapping hakkında hiç bir fikrim yok.

şimdi, ilk olarak gp3 tapında şöyle bir kısım var, 19 17 15 19 17 15 19 17 15. burda tapping gerekiyor mu bilmiyorum, ama biraz yavaş haline tapping olmadan çalıyorum. daha sonra şöyle bir kısım var ki bakıyorum sadece eheh: 20 17 13 20 17 13 20 17 13....

şimdi sanırım sol elle 13 ve 17'yi çalcaz, sağ elle de 20'e vurcaz (atıyorum).. ama yapamıyorum hiç bir şekilde. şunu bi anlatsanız da, ya da bu zorsa basit şekilde anlatsanız, antreman falan önerseniz bir de. bu arada bu kısım clean çalınıyor? tapping için distortion gerekli değil sanırım?

neyse, teşekkürler şimdiden.

mirage the nubi guitarist[hline]Pretty women make us buy beer,
Ugly women make us drink beer.
[Al Bundy]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi bence yanlış yoldasın. yani tapping fln gitarda ileri ve yan teknik olarak adlandırabileceğimiz tekniklerden. biraz aşama kaydettikten sonra tappingle falan ilgilnesen keşke.

ama genel olarak tapping ve tüm teknikler için vazgeçilmez kaynak olarak troy abimizin meşhur "speed mechanics" adlı metodunu önerebilirim. yani speed mechanics i bitirip de one ın solosuna aşmış diyeni görmedim [en azından zorluk olarak]...

şimdidien kolay gelsin[hline]smthng about sx&drt
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nerden başlamam gerektiğini bilsem zaten.. tekniğim toptan yanlış, çaldığım şeylerin tonu istediğim gibi çıkmıyor, ne adam gibi bend/vibrato yapabiliyorum, ne de sweep falan.

aslında çok şey çalıyorum, ama hepsi yarım yamalak ve arada ufak hata dolu oluyor.

tam olarak çalabildiğim adam gibi bir şarkı yok, anca basit pop ritm gitar.. o da zaten aynı anda çalıp söyleyemediğim için pek bişeye benzemiyor.

o yüzden one'ın o tapping'li bölümünü geçebilsem, solosuna kadar her tarafını çalabilmiş olcam ve mutlu olcam, eheh sorun bu. biri bana gelip bişey çal dediği zaman adam gibi bir şey çalıyor olabilmek. one'a gelene kadar basit şarkılar da var tabii ama ben bilmiyorum ya da beğenmiyorum bıdı bıdı.

bu arada dediğin kitaba göz gezdiriyorum, amazon'dan kitabın içine bakılıyor, kaç sayfaya kadar bakılıyor bilmiyorum ama şimdiden mesut oldum, teşekkürler.[hline]Pretty women make us buy beer,
Ugly women make us drink beer.
[Al Bundy]


[Bu mesaj Mirage tarafından 01 January 2004 16:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tapping , sweep picking show amaçlı şeyler bi kere adam gibi gitar çalmak istiyosan 1-2 yıl için unutman lazım bunları
sana tavsiyem ilk önce bütün gamları öğrenip onlara çalışman
gprodan çeşitli egzersizler indirip onlara çalışman..
bunları oturtana kadar para biriktir sonra iyi bi hoca eşliğinde bend/vibrato filan çalışırsın kendi kendine bend çalışmamanı öneriyorum hatta hiç bend yapma çünkü büyük ihtimal yanlış yapıyosundur.
demek istediğim sen ilk önce gitarı tanı notaları gamları yala yut sonra teknikleri profosyenel birinden yardım alma şartıyla öğrenirsin..[hline][i]Did I punish you for dreaming?
Did I break your heart and leave you crying?
Don't you ever dream of escaping...[i]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında 2 ay ders aldım (haftada bir), ama klasik gitarla aldım o dersleri. ilerde elektroya geçeceğim için penayla almıştım. ki zaten aldığım 8 dersin 6'sı nota bilgisiydi. porte okuma ve alternate picking ile çalma, palm muting ile çalma... bunları yaptık derste. sonraki 2 hafta da parmak egzersizleri ve 2 parçaydı.

yani alternate picking'e alışık sayılırım. neyse ki... eheh. büyük sorunum tellere fazla bastırmaya alıştım klasik gitar yüzünden, tellere sadece dokunarak/itmeden çalmam gerektiğini bugün okuduğum bir yazıdan öğrendim. sanırım çıkardığım iğrenç seslerin / yavaşlığımın ve parmaklarımı tellerden fazla uzaklaştırmamın sebebi de bu.

şimdi alternate picking / parmak egzersizlerini bu şekilde çalışıyorum tellere bastırmadan, daha iyiye gidiyor ses tonu ve hızım.

bu parmak egzersizleri ve alternate picking sonrası ne çalışmam lazım? gam diyosanız nerden öğrenirim gamları, ya da başka bir şey mi?[hline]Pretty women make us buy beer,
Ugly women make us drink beer.
[Al Bundy]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 01 January 2004 16:52 tarihinde demiş ki:
ders almiim diyosan okitabı al. çok faidelidir.[hline] To resist change is folly.
To direct change is unlikely.
To co-operate with change is an act of intelligence.

saol horace da almanya'dayım ben, bulabileceğimi pek sanmıyorum.[hline]Pretty women make us buy beer,
Ugly women make us drink beer.
[Al Bundy]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her seyden once kesinlikle gamlari ogren ilk adim gibi bisi bu
ondan sonra tapping icin bana kalirsa 1-2 yil beklemeye gerek yok
ama tabi bnm gibi tembelsen gamlari ogrenmem cook uzun surebilir..
almanyadaysan ozel hoca da pahali gelebilir sana onerim
gamlari iyice ogren klavyedeki notalari iyice ogren ustune bi kac tane ders al...
simdi ders alsan da hoca sana muhtemelen bunlari ogreticek biraz paradan kurtarirsin..[hline]-->Four String Magic<--
Time well
wasted
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pentatonic minor gamları biliyorum, major gamları da bugün öğrendim. klavyedeki notaları da biliyorum, 2 ay klasik gitar dersi almıştım dediğim gibi.

aslında bend ve vibrato da biliyorum da doğru yapıp yapmadığını bilmediğimden çok çalşmak istemiyorum. aslında gayet de rahat oluyor, ses de güzel.. ama bilemicem.

e hammer-on, pull-off da yapıyorum. hammer-on'da hiç sorun yok hatta, pull off biraz garip, parmağımı çektiğimde arkada kalan notanın sesi temiz çıkmıyor, anlaşılmıyor daha doğrusu pull-off tam. ama sanırım telden eli hızlıca çekip, sert pena vuruşu yapmak gerekiyor.

neyse,

alternate picking
notalar
hammer-on, pull-off

bunlar aşağı yukarı yolunda, günlük çalışıyorum. gamlara da bugünden sonra başlıyorum.

bunları yaptıktan sonra teknik olarak ilk öğrenmem gereken bend, vibrato mu olmalı sizce? ya da bunlardan sonra ne yapmalıyım? tabi bunları çalışmayı kesmiceem de.. başka bir şeyler de eklemek lazım ilerde. ama ne? hmm.[hline]Pretty women make us buy beer,
Ugly women make us drink beer.
[Al Bundy]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eee.. kem küm.. siz yine şu tapping'i ucundan anlatsanız?

en azından nerde kullanılıyor? bu 13 17 20 13 17 20 kısmı nasıl çalınıyor tapping ile mi? yoksa epey hızlı alternate picking ile mi? ya da tapping nasıl nerde örnek falan filan..[hline]Pretty women make us buy beer,
Ugly women make us drink beer.
[Al Bundy]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mirage cım. istersen bora hoca yurtdışına falanda gönderiyo zaten internet üzerinden sipariş verebilirsin. ayrıca audia cd si de var. tavsiye ederim bende o kitabı. gamlardan tut nota bilgisi armoni bilgisi akor kurulumları .yeni başlayanlar içinve ileri seviyeler için gayet uygun bir kitap. birde şu var tapping konusunda . yani sana daha yeni başlamışsın dur bakalım ne tappingi önce adam ol tarzı şeyler söylemicem::) yanlış anlama.
ama büyük ihtimalle istediğin kıvamda yapamıycan tappingi ve canını sıkıcak o yüzden biraz daha zaman ver kendine istersen. ama arada tabi uğraşmanda bir zarar yok:) ama çok kafanı takma derim. tapping in mantığı hammer on ve pull ofu bir arada yapıp pena sesi olmadan bir sound elde etmektir. zamanlama çok önemlidir. yani tapping aslında bir arada yapılan hammer on ve pull of tur. ilginç sesler elde edilip muazzam hızlara ulaşılabilir. kolay gelsin.[hline]
...Me
DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
Qui Bono?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 01 January 2004 17:09 tarihinde demiş ki:
bu arada wendigocum siten de playlistin de pek güzelmiş..[hline] To resist change is folly.
To direct change is unlikely.
To co-operate with change is an act of intelligence.


sağol horace

speed mechanics in yenileri cd li ama piyasada satılan fotokopilerinde kaset var genelde.[hline]smthng about sx&drt
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...