Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cevap Hakkimi Kullaniyorum

Gulay

Öne çıkan mesajlar

Kutadgu nun bana hitaben yazdigi bir mesaj vardi, ve her zaman oldugu gibi bazilari gene isi post savasina doktu, ben de cevap yazarken mesaj silinmisti. Ben de yeni bir post yapmak durumunda kaldim.

Epeydir kendimi tutuyorum, ama bu is artik baya keyfimi kacirmaya basladi.

Bir iki noktaya deginmek istiyorum.

Bu mesaj boardlardaki uslup gercekten uzucu. Bir kere cok sert ve hakaret dolu. Unutmayin bu mesaj boardlar halka acik ve her yastan, ve cinsiyetten insan okuyor. Biri usluba dikkat diye yaziyor, oburu diyor ki ben istedigimi yazarim sana mi soracagim. 1 gun geciyor ayni insanlar bu sefer soylediklerinin tam tersi, yok onu yazma, yok sunu yap falan.. o zaman ben de soruyorum SIZE KIM BANA NEYI POST EDIP EDEMEYECEGIMI, MESAJ ATIP ATMAMAMI SOYLEME HAKKI VERIYOR..?

Burda yazdiginiz bu buram buram maco agzi kokan yazilarinizi inanmasi zor ama ben ve bazen kizim da okumak zorunda kaliyoruz.

Ben 34 yasinda bir bayanim ve 9 yasinda bir kizim var. Kizim bazen ben oynarken yanima gelip cizgi film gibi seyrediyor. Ben de ona ne nedir anlatiyorum. Bunu neden mi anlatiyorum, cunku ismi lazim degil aranizda bazilariniz bu boardlarda ne kadar cirkin yaziyorsa, emin olun oyunda da o kadar can sikici ve cirkin oluyor. Saniyorum Turkiyeden SWG oynayan tek bayan benim ve bazen bana gelen /tell lerden kulagima kadar kizardigim oluyor. Nasil oyunda kulagima kadar kizariyorsam, burdaki bazi yazilari okurken de ayni sekilde uzuntu duyuyorum/sinirleniyorum. Bazen, beni seyreden kizima bu /telleri aciklarken zorlaniyorum.

Bakin ben su son gunlerdeki tartismalara girmedim, benim kantinim vesile bile olmus olsa , tek kelime soylemedim. Ama lutfen artik kendini herseye cevap verme zorunda hisseden, ve kendi disinda herkesin yanlis oldugunu dusunun, sig goruslu, egoyu yuksek insanlara sesleniyorum. Asil SIZ post etmeyin ve ozel mesajlari kullanin. Oyununda, oyunla ilgili tek mesaj boardu olan buranin da iyice tadini kacirdiniz. Nazi edasi ve maco tavirlarla onu yap, bunu yapma , gercekten beni bile baydi artik.

Evet ben de sizin yaptiginizi yapiyorum ve baskalarini sucluyorum. Eger siz zaten yukarida yazan kaliba uygun kisi degilseniz buraya oturup cevap yazmaz, savunmaya gecmezsiniz yada beni suclamaya baslamazsiniz

Ben baska bisey yazmayacagim.

Kutadgu : 2 saate kadar falan online olacagim, eger hala train etmedi isen seve seve yardimci olurum.

iyi gunler

Gulay / Tulay
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gulay, 06 January 2004 18:20 tarihinde demiş ki:
SIZE KIM BANA NEYI POST EDIP EDEMEYECEGIMI, MESAJ ATIP ATMAMAMI SOYLEME HAKKI VERIYOR..?

hmm, duruma gore degisir tabii; ama komunitenin uyesi olan herkes kurallari ihlal eden bir kullaniciyi duzgun, kirici olmayan bir uslupla uyarabilir. bu medeni topluluklarda normal bir davranis sayilabilir. yani bir nevi bu hakki kullanicilara, forum yonetimi ve uyeler tarafindan kabul edilmis kurallar veriyor diyebiliriz. bu hakki kotuye kullananlar da yok degil, var.

yine de soylemek zorundayim ki, forumlarimizda, ve genel olarak bu tip forumlarda, bunlar gaming forumlari bile olsa, tek kisiye yonelik ve diger insanlari kesinlikle enterese etmeyecek "suraya gelir misin, bunu da getirsene" demek icin acilan basliklar pek hos karsilanmaz. boyle durumlar icin genelde forumun ozel mesaj sistemi veya forum sistemi disinda e-mail, ICQ, MSN gibi haberlesme araclari kullanilmasi tercih edilir.

said:

Burda yazdiginiz bu buram buram maco agzi kokan yazilarinizi inanmasi zor ama ben ve bazen kizim da okumak zorunda kaliyoruz.

Ben 34 yasinda bir bayanim ve 9 yasinda bir kizim var. Kizim bazen ben oynarken yanima gelip cizgi film gibi seyrediyor. Ben de ona ne nedir anlatiyorum. Bunu neden mi anlatiyorum, cunku ismi lazim degil aranizda bazilariniz bu boardlarda ne kadar cirkin yaziyorsa, emin olun oyunda da o kadar can sikici ve cirkin oluyor. Saniyorum Turkiyeden SWG oynayan tek bayan benim ve bazen bana gelen /tell lerden kulagima kadar kizardigim oluyor. Nasil oyunda kulagima kadar kizariyorsam, burdaki bazi yazilari okurken de ayni sekilde uzuntu duyuyorum/sinirleniyorum. Bazen, beni seyreden kizima bu /telleri aciklarken zorlaniyorum.

uzucu; oncelikle can sikici ve cirkin konusmalardan rahatsiz olmayi swg oynayan tek bayan olmaniza baglamaniz ve dolayli olarak erkekleri tukurukler sacarak maco agziyla konusan kufurbazlar statusune getirmeniz gibi sexist bir onermeyi gormezden geliyor, 9 yasindaki kizinizin forumlarimizda biz silmeden/duzeltmeden okuyacagi/gorecegi herhangi bir materyalden sorumlu tutulamayacagimizi da bildirmek istiyorum. kullanicilari ve ailelerini rahatsiz edecek materyalleri forumdan elimizden geldigince uzak tutmak bizim de amacimiz tabii o baska.

[Bu mesaj dark-dr tarafından 06 January 2004 23:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Moderator olarak gorevinize saygi duyuyorum, aslen benim sozum boarddaki yoneticilere degil, fakat benim gibi yazi yazan ve baskalarina su yap, bunu yapma diyenlere.

Ikinci konu ise bana sexist diye yaklasimda bulunuyorsunuz, fakat haftadir suregelen agiz dalaslari ve birbirini tehdit eden usluplara bir tanimlama yapmiyorsunuz, ben degen de size tesekkur ederm

Bunun yani sira bana gosterdiginiz hassasiyeti , diger tum arkadaslara, onlarin uslubuna, imzalarina ve yazilanlara da ogstermenizi rica eder

iyi gunler dilerim

Gulay / Tulay

[Bu mesaj Gulay tarafından 07 January 2004 00:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

zaten bu hassasiyetin gosterildigine inandigim ve bu tip bir mesajin, en azindan forum ici mesajlarin seviyesini protesto etmek icin atilmasinin gereksiz oldugunu dusundugum icin boyle bir aciklama yaptim.

ozellikle diger internet komunitelerine kiyasla, paticik´te boyle bir thread acmayi gerektirecek kadar sikinti veren bir seviyesizlik olduguna inanmiyorum.

rahatsiz edici buldugunuz mesajlari, eger daha onceden bir yetkili gorup duzeltmemisse, herhangi bir admine bildirmeniz durumunda en kisa zamanda etkisini gorursunuz, bizim forumda moderasyonla ugrasanlar olarak tek istedigimiz karsi taraf ne kadar rahatsiz edici olursa olsun, sakince uyarmak disinda bir tartismaya girmekten kacinmaniz, gerek goruyorsaniz bir yetkiliye haber vermeniz ve isimizi kolaylastirmaniz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gulay, 07 January 2004 00:12 tarihinde demiş ki:
Moderator olarak gorevinize saygi duyuyorum, aslen benim sozum boarddaki yoneticilere degil, fakat benim gibi yazi yazan ve baskalarina su yap, bunu yapma diyenlere.

[Bu mesaj Gulay tarafından 07 January 2004 00:14 tarihinde değiştirilmiştir]

Bakın hamfendi bisey yazmicaktim, sizden yasca kucuk oldugum icin susup cekilcektim ama 2 dir su quotede degindiginiz nokta uzerine basmaniz yuzunden benimde bir cevap hakkım oldugunu dusunmekteyim...

Oncelikle, benim kutadgu biligin sizi hilal e cagiran thread e akrsi cikammin sebebi, ingame bir olay icin gereksiz topic acmasiydi.. Sizi cagirabilmek icin öms denilen teknolojiyi kulalnabilirdi ben bunu eleştirdim kalkip ona bunu yapma sunu etme asarim ekserim demedim...

1 adim geriye atip objektif bir yaklaşım sergiliyeceginize inaniyorum..
Ve ayrica uslub, aile yapisi felam savunurken, sunu dikakte almanizi oneririm... İlk postunuzda adi gecen sahisin son 3 haftada attigi postlara bakarsaniz kotu uslub nedir gorebilirsiniz, ingamede bana yazdigi msjlari gorseniz cok daha ilginc neyse...

Düşüncelerinize saygi duyuyorum ama biraz daha objektif yaklaşırsanız tepki almassiniz...

Saygi sevgi[hline]MaxPlanck, 06 January 2004 16:01 tarihinde demiş ki:
..ne yazip ne yazmayacagimi sana sormayacam SIN zibidisi !!
Sosyal ağlarda paylaş

Sne, hersey bir kenara, Kutadgu'nun yazdiklarini imzana koyman bu tartismayi uzatir kanaatindeyim... Provokatif durumlardan kacinalim.

8-)

Smileyisini koyar ve kacar...[hline]Devvo Ki'yyst
Master Sharpshooter
Teras Kasi Novice
Ex-Master Creature Handler
Ex-Master Ranger
(R.I.P.), Eclipse
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dark-dr, 07 January 2004 00:24 tarihinde demiş ki:
zaten bu hassasiyetin gosterildigine inandigim ve bu tip bir mesajin, en azindan forum ici mesajlarin seviyesini protesto etmek icin atilmasinin gereksiz oldugunu dusundugum icin boyle bir aciklama yaptim.

sayin yonetici.

swg forumumuza gostermis oldugunuz ilgiden dolayi tesekkur ederiz.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

Bakiyorum, moderatorler ve yoneticiler kendilerine yonelik bir elestri oldugunda hemen mudahele ediyorlar.Forumlarin canli kalmasi, buraya devamli post atan belli insanlarin korunmasi ve onlara musamaa gosterilmesi ile saglaniyor degil mi sevgili yoneticiler? Yoksa her kosulda esit ve dogru denetim yapildigini mi iddia edeceksiniz.?
Forumlarda sozkonusu turde mesajlar(cagirma vs) atmak kabul gormuyor olabilir, burasi sizin alaniniz, ben de misafir olarak kurallara uymak durumundayim.Buraya kadar mesele yok zaten.Ancak olay, gorevli olmayan bir sahsin ustu kapali bir otoriter tavirla, uyarida bulunmasidir.Ki bu sahis ayni uslubunu diger postlarda da( bknz. "doneklere uyari" Pearce Escobarin actigi ve daha sonra silinen konu basligi) gostermistir. Sozkonusu postlardaki tavrini bizzat moderatorlere bildirmistim. Simdi kalkmis bu sahis, "son uc haftadir yazdiklarina bakin" diyor benim icin..Ayrica ingame olarak ne mesaj attigimi da kelimesi kelimesine aciklamasini istiyorum.Kendisine son olarak attigim posttaki ifade gecmis haftalarin birikimidir.
Bu tur kisisel olaylari onlemenin yontemi aninda mudahale ve gerekirse forum disi birakmaktir.İyi calismalar dilerim..[hline]KUTADGU BİLİG-ECLİPSE
Sosyal ağlarda paylaş

Max bu forumlar görüp görebilceğin en oturmuş ve evet belkide en müsamaa gösterilen forum örneğidir. Bugünkü durumuna gelmeside inan bu sayede olmuştur. Ama müsamaa derken bu adam kayırmak anlamında değil sadece hataları görülen insanların hemen sert şekilde uyarılmaları veya yasaklanmaları değil tatlı dille uyarılmaları ve devamını yapmamalarını rica etme yoluyla olmuştur.

(Yasaklanan olmamışmıdır elbette olmuştur hehe!!!)

O yüzden olayı kişisel bir duruma çevirmeye gerek yok. Forumların toplu fikir beyanı tartışma ve muhabbet alanları olduğunu düşüncek olursak özel mesajlarımız için mümkün olduğunca topic açmamaya özen gösteriyoruz ki bunun için yapılmış bir özel mesaj sistemide mevcut. Olayın daha fazla büyütülmesine hiç gerek yok daha öncede belirttiğim gibi.

Oyun içindeki mesajlaşmaların ise bu forumlarla hiç bir bağlantısı yoktur onu oyun içinde halledip buraya mümkün olduğunca yansıtmamak gerek dimi.

Ek: Bayanlara daha da saygılı olalım - Ayrıca Gulay SWG oynayan tek bayan da sen değilsin merak etme =P[hline]Xeal Soulreaver of SWG/Eclipse
--------------------------------------
I'm not a man of too many faces...
The mask I wear is one...

Sosyal ağlarda paylaş

lafa "döneklere uyarı" diye büyük bir terbiyesizlikle başlanırsa arkasından her türlü olay beklenir. o yüzden o başlık altında şu kişi şöyle dedi şu kişi böyle dedi diye konuşmanın da hiç anlamı yok.

ayrıca "döneklere uyarı" haddini aşan bir tehdit değilse, "ver bakayım adresini telefonunu yerini mekanını" demek tehditi bırak haydutluğun dik alası değilse hiçbir şey tehdit değildir o konu başlığı altında yazılıp çizilen.

moderatörler başkalarına yapılan hakaretleri kendilerine yapılanlar kadar önemsiyor olsalardı bugün şu yukarıda yazdığım şeyleri kusmuş olanlar şimdi hala tebiyesizliklerine devam ediyor olmazlardı.[hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004

[Bu mesaj Sufi tarafından 07 January 2004 15:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Blackice, 07 January 2004 11:20 tarihinde demiş ki:

...

Gulay SWG oynayan tek bayan da sen değilsin merak etme

...

[hline]Xeal Soulreaver of SWG/Eclipse

Başka kimse var mı yaww??? Ad soyad adres telefon alsak???

8-)

Ağzının suları akmaya başlar...

:lol:[hline]Devvo Ki'yyst
Master Sharpshooter
Teras Kasi Novice
Ex-Master Ranger
(R.I.P.), Eclipse
Sosyal ağlarda paylaş

bence isteyen istedigi yaziyi yazar istedigini yapar..ama bunlari yaparken bazi kurallar vardir bu kurallari uygulamiyanlari forum yetkilileri uyarir..yani su an bende ole bi durumda olsam ben de kizardim sen yetkili misin bisi misin ben yazarim gelir uyarirlar bole bisi yapamazsin kurallara aykiri diye ama bu uyarma islemini forum yetkilileri yapar sen ordan cikip sutten cikmis ak kasik gibi bu bole olmaz mis bole topic acilmaz cart mis curt mus bisiler yazarsan herkes sinirlenir..benimde 1 keresinde actigim topic silinmis ti nedenini de yazmislardi su su nedenden dolayi silinmistir diye..bence dorusu budur burda kimsenin bu doru bu yanlis demeye hakki yok burasi paticik ve buranin sahipleri var onlar ilgilenir forum la..ve ilgileniyolarda..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sufi, 07 January 2004 15:08 tarihinde demiş ki:
lafa "döneklere uyarı" diye büyük bir terbiyesizlikle başlanırsa arkasından her türlü olay beklenir. o yüzden o başlık altında şu kişi şöyle dedi şu kişi böyle dedi diye konuşmanın da hiç anlamı yok.

ayrıca "döneklere uyarı" haddini aşan bir tehdit değilse, "ver bakayım adresini telefonunu yerini mekanını" demek tehditi bırak haydutluğun dik alası değilse hiçbir şey tehdit değildir o konu başlığı altında yazılıp çizilen.

moderatörler başkalarına yapılan hakaretleri kendilerine yapılanlar kadar önemsiyor olsalardı bugün şu yukarıda yazdığım şeyleri kusmuş olanlar şimdi hala tebiyesizliklerine devam ediyor olmazlardı.[hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004

[Bu mesaj Sufi tarafından 07 January 2004 15:11 tarihinde değiştirilmiştir]

Sesimi çıkarmıyım diyorum ama az kaldı patlıcam beni dahil etmeyin abuk subuk tartışmalarınıza kendiniz napıyosanız yapın!!![hline]Pearce Escobar /// Master Master /// Eclipse

ICQ # 1500000
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi emin ol yetkililer çoğu zaman kendilerine gelen lafları da alttan alıyorlar. Burda insanların birbirlerine laf sokmasından memnun olucak hiç bir moderatör tanımıyorum.

O yüzden her mesajımın sonunda daha fazla uzatmayalım diyorum ve tekrarlıyorum lütfen daha fazla uzatmayın bu topiği kimse de sinirlerini ve ağzını bozmasın ve hatta patlamak üzere olanlarda patlamasın...

Basit bir meseleyi bu kadar büyütmeyin ve oynadığınızın bir oyun olduğunu unutmayın![hline]Xeal Soulreaver of SWG/Eclipse

Sosyal ağlarda paylaş

bunun bir oyun olduğunu o başlıkta ilk söyleyen bendim blackice. hatta en fazla üçüncü beşinci mesajdı konudaki. benim için hala bir oyun ve hep de öyle kalır.

bak biz nasıl karşılamışız frf'den rip'e geçme olaylarını:

said:
DA2019, 23 December 2003 12:04 tarihinde demiş ki:
Bişi yapmadı dostum yapsaydı haberin olurdu... Kalan son 5 üyeniz de oraya giderdi, gene Sufi'yle başbaşa kalırdınız... :-P

said:
Sufi, 25 December 2003 01:40 tarihinde demiş ki:
devvo'cum, bizim enako ile koskoca galaxy'de 2 türk rebel iken bu durumdan bir şikayetimiz yoktu. hatta enako oyuna başlamadan önce ben tek türk rebel iken de durumdan şikayetçi değildim. durum yine o hale gelirse yine bir şikayetimiz olmaz. önemli olan olmayi istedigimiz tarafta sonuna kadar mücadeleye devam etmeye kararli oluşumuz.

said:
DA2019, 25 December 2003 15:08 tarihinde demiş ki:
Dostum Sufi, tamam mücadelenizde haklısınız yapacaksınız ama gün geçtikçe üye kaybediyosunuz... Bunun bi çözümü olmalı.

said:
unity100, 25 December 2003 20:45 tarihinde demiş ki:
valla dostum, sosyal gruplar dinamik olusumlardir. giren de olur cikan da. insanlar serbesttir. aynen giden oldugu gibi gelen de oluyor. site transfer olup uye listesi yayinlaninca daha net bir sekilde gorunur.

frf'den arkadaşlarımız rip'teki arkadaşlarımızın yanında oynamayı tercih ettiklerinde ne bir kişinin kalbini kırdık ne de harcadığımız emeğe yazık edebiyatı yaptık. ve ne de rip'teki arkadaşlarımızı suçladık.

tek yapılması gereken haddini aşanların sarfettikleri ölçüsüz sözlerden dolayı özür dilemesidir ama öyle bir şeyin olacağını da beklemiyorum.[hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Sosyal ağlarda paylaş

Heralde bundan yıllar sonra "sanat insan için midir sanat için midir?" sorusunun yanı sıra insanların tartışacağı ikinci konu "forumlarda her istediğimi yazabilirim mi yazamam mı?" olacak.
Ahmet'in evine girdiğinizde ayakkablarınızı çıkarırsınız, benimkinde çıkarmasanız da olur. Ahmet'in evinde suyu şişeden içebilirsiniz, benimkinde bardağa koymanız lazım. Ahmet'in telefonundan yurtdışındaki arkadaşınızı arayabilirsiniz, benimkinden aramadan önce bana sormak zorundasınız.
Bu kurallara ya uyarsınız ya da bunların uygulandığı mekanda durmazsınız ("ya sev ya terket" olmaması için üçüncü bir opsiyon, legal kanallarla kural koyucu konumuna erişip kuralları değiştirirsiniz).
Forum kuralları çok açık, küfür, ırk/din/dil ayrımcılığı gibi yapılması bariz olarak yasak olan şeyler dışında bir de şahıslara cevap hakkı doğuracak mesajların atılmaması gerekiyor. "Cevap hakkı" nedir? "Ahmet nasılsın?" mesela Ahmet'e cevap hakkı doğurur ama yasak değildir. "Ahmet çok akıllı bi adam, Mehmet gibi aptal değil" ise yasak olan cevap hakkı doğurur cümlelerdendir.
Algısı açık, etrafına saygılı ve anlayışlı üyelerden yukardaki açıklamalar için özür dilerim. Onlar okurken boşa vakit kaybetmiş oldular. Hala "hangisi yasak hangisi değil?" ayrımına ulaşamamış olan insanlar için basit bir rehber niteliği taşımakta üstteki paragraf.

Son bir ekleme: "yazı" nın iki özelliği vardır. Üstünde ne kadar kafa yorabilseniz de, ne kadar silip tekrar yazsanız da, elinizden bir kere çıktığında artık karşı tarafın algılamasına kalır yazı. Yazarken çok dikkatli olmak lazım. İkinci özelliği ise yazının ses tonları ve ima gibi konuşma özelliklerine sahip olmamasıdır. Yaptığınız şakaların, göndermelerin, takılmaların çok net bir şekilde smiley benzeri görsel eklerle desteklenmesi gerekir.
Benim burada gördüğüm sopayla dokunanın kafasına odunla vurulmasıdır. Forumlarımız artık eski "uo forumları" değil, çok konuda çok kişiye hitap eden forumlar. Tanıdığım bir çok kız arkadaş buranın çeşitli bölümlerine düzenli olarak mesaj gönderiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ya off abi gereğinden fazla uzadı konu gene...
Özet: Lütfen bi daha 1 kişiyi ilgilendiren mesajları "özel mesaj" dan halledelim...
bitirelim olsun bitsin yoksa bu burdan bi uzadımı ohoooooo....

Not: Ayrıca SWG oynayan başka bayan athe abla war :)[hline]:·. -cøLdwínd- .·: (7:40 PM) :
jedi sabrı olmasa, atlıcam pencereden.
Eatar Pyrea :: Kettemoor
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gunn, 07 January 2004 16:44 tarihinde demiş ki:

Hede hödö...

Yaptığınız şakaların, göndermelerin, takılmaların çok net bir şekilde smiley benzeri görsel eklerle desteklenmesi gerekir.

...

Tanıdığım bir çok kız arkadaş buranın çeşitli bölümlerine düzenli olarak mesaj gönderiyorlar.

...

Hah ben bunu hep yapıorum işte... :P

Bi de bu arkadaşların ad, adres, nüfus cüzdanı bilgilerini alsak... :-D

8-)

Artık fazla olmaya başlar...[hline]Devvo Ki'yyst
Master Sharpshooter
Teras Kasi Novice
Ex-Master Ranger
(R.I.P.), Eclipse
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sufi, 07 January 2004 15:08 tarihinde demiş ki:
"ver bakayım adresini telefonunu yerini mekanını" demek tehditi bırak haydutluğun dik alası değilse hiçbir şey tehdit değildir o konu başlığı altında yazılıp çizilen.

delil teskil eder. biri bi gun arka sokakta birini dovse adam gelip bu bu bunun bana husumeti vardir aha boyle demistir diye gosterebilir dahi.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...