Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İleriyi düşünmek mi lazım yoksa zamanı yaşa "carpe diem" mi? hı?

karpuz

Öne çıkan mesajlar

ya şimdi bir insan bir hareketi yapmadan önce sonra olabilecekleri düşünüp ölçüp biçip mi yapmalı yoksa o anda ne istiyosa onu içinden geldiğince mi yapmalı... ben hareketlerimde ileriyi çok fazla düşünen ve o yüzden belkide önüme gelen birçok fırsatı kaçırmış bir insanım... bundan pişmanlık duyuyomuyum? bazen... peki ne yapmalı... anı yaşarken ya pişmanlık duycağım hareketler yaparsam? bişey kaybedermiyim? zaten 16 yaşında değilmiyim? şu an yapmıycam da ne zaman yapcam "sonradan pişmanlık duyacağım hareket"i? ya ne biliyim işte arada kaldım aydınlatın beni :)[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Sosyal ağlarda paylaş

şu andaki "sen"den memnunsan sorun yok.. çünkü belki o kaçırdığın fırsatları kaçırmamış olsaydın sen şimdiki "sen" olmayacaktın... bizi biz yapan "seçimlerimiz"dir ;)

carpe diem "seize the day" "günü yaşa" ; sanma ki düşünmeden yaşa demek. temel anlamı bence içinde bulunduğun anın tadını çıkar, dolu dolu yaşa demek... verdiğin karalar geleceğini etkiler ve zamanı bir yol olarak düşünürsen bir sonraki yaşayacağın anı şu an veriyor olduğun karar etkiliyor olabilir....

ay benim de kafam karıştı ;)
ama umarım biraz yardımcı olabilmişimdir...[hline]smthng about sx&drt
Sosyal ağlarda paylaş

bir hareketi yapmadan önce sonra olabilecekleri düşünüp ölçüp biçip mi yapmalı...

Sonradan pişman olmamalı...

Eğer ki,Bir şeyi yapmışsan,sonucuna katlanmak zorundasın..

Korkak elini alıştırmamalısın hiç bir şeye..

Kararlarınıda kesin tutmalısın..Yapacak mıyım?Yaptım bitti olayı..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Jimenez artık LTDF da olamayacak...
Sosyal ağlarda paylaş

Diyelim ki hasta yatağında ölmek üzeresiniz,

Size hayatınızda en çok yapmak istediğiniz fakat hiç yapamadığınız şeyi yapma fırsatını sunuyolar.

Here is the trade off:

1-)Eğer kabul ederseniz o şey gerçekleştikten hemen sonra öleceksiniz. Ama o her neyse onu dolu dolu yaşayacaksınız.

2-)Eğer kabul etmezseniz yaşamak için fazladan 1 yılınız daha olacak.

Hangisini seçerdiniz?[hline]Madem herkes bigün ölecek, o zaman ben niye ölüyorum ya?! (!!)

Phann - Exca/Hib

Hatırlar mısın bir aralar OSI'de etrafa para saçan Wacky diye onurlu bi mage vardı... Verin lan paraları geri!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Wacky, 06 January 2004 02:04 tarihinde demiş ki:
Diyelim ki hasta yatağında ölmek üzeresiniz,
1-)Eğer kabul ederseniz o şey gerçekleştikten hemen sonra öleceksiniz. Ama o her neyse onu dolu dolu yaşayacaksınız.
[hline]Madem herkes bigün ölecek, o zaman ben niye ölüyorum ya?! (!!)
Phann - Exca/Hib
Hatırlar mısın bir aralar OSI'de etrafa para saçan Wacky diye onurlu bi mage vardı... Verin lan paraları geri!

Sevdiğim kızın bir kerede olsa benim yanımda olması..

ehe ama imkaansız olduğu için hem ben ölmem,hemde o benim yanımda bulunmaz ;)
Sosyal ağlarda paylaş

anı yaşa bence de ama ileriye dönük planlarda mutlaka yapmalısın diye düşünüyorum. seni ne mutlu ediyorsa onu yap bence ama diğer insanların özgürlük sınırlarına girmeden tabi ki :-)[hline]...bekliyorum kaderin elini sıkmak için.
Kararmayı bekleyen aLaCaKaRaNLıK gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

Yürürken elbette önüne bakacaksın, ama 1 adım önüne bak, 10 adım önüne değil.
Günü yaşamak, arada bir yürüyüşe ara verip çevrene bakabilmektir. Bunu yapamadan ölürseniz, bir kere bile yaşadığınızı hissetmeden ölürsünüz. O zaman ölüm zamansız olur, yaşam da anlamsız..
Sosyal ağlarda paylaş

Sürekli plan programdan nefret ederim. O anı dolu dolu yaşarım, doğaçlama giderim. Bence en güzeli de budur.
Zaten belli yaştan sonra yeterince plan ve programa bağlı olarak yaşayacam, bi daha bu kadar rahat hareket edebileceğim bi yaşta olmicam.

Eh tabi arada 'lan keşke şöle yapsaydım' dediğimde olur...[hline]avatar
Sosyal ağlarda paylaş

"ileriyi mi düşünsem yoksa günümü yaşasam" deyip sonra birini seçip uygulamak söz konusu olamaz asla. çünkü tamamen insanın prensipleri, yüzleştikleri ve yetiştiriliş biçimiyle alakalı bi konu.
şahsen ben ileriyi düşünmenin gereksiz olduğuna inanan ve geleceği hiçe sayan bi insan olsam da gün içerisinde bişey yaparken getirilerini götürülerini de hesaba katmadan edemeyen bi insanım.

yalnızca şunu söyleyebilirim, mutlu olabileceğinden emin olamadığından bişeyi yapmaktan vazgeçmek ve pişman olacağını bilerek bişey yapmak saçmalıktır. ölçüp biçmek tartmak ama en ince ayrıntısına kadar düşünmemek lazım...
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben en ince ayrıntısına kadar düşünen, tartan, gelecekteki etkilerini ve getirilerini götürülerini düşünen bi insanım. Dikkat ediyorum. Mutlu muyum? Bilmem. Kim mutlu ki? Delibaşlık mutluluk mudur?[hline]Ayşe Hatun Önal bana demiş kii:
Ayılık var hamurunda. Kırıcan mı belimi?

Sam, 01 January 2004 04:39 tarihinde demiş ki:
Allah'ın koruması protection atıp armor rating yükseltmek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...