Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyne download dönemi başlıyor!


Xaero

Öne çıkan mesajlar

Bu şu demek; "Matrix" filminde helikopter kullanmayı beyne yükleyerek öğretmek gerçek oluyor. 100 yıl sonra bugün dünya çapında ve günlük hayatta didiştiğimiz bu olayların hemen hiçbir kıymeti harbisi kalmayacak. Lakin bugün itibariyle ambargosu kalkan bir haber var ki 100 yıl sonra belki de bir tür milat olarak okullarda okutulacak. Hem de ne çalkalandı dünya, Usame bin Ladin yakalanmış, yok yakalanmamış. Hepimiz kabineye yeni girecek olanlar kimler diye merak ediyoruz.

Irak savaşı, kuzey cephesi, diplomatik temaslar... Dövizli askerlik kapsamına girenler, girmeyenler... İsterseniz bir de mikro düzeyde bakalım... Maaş yetecek mi? Benzine zam gelecek mi? Seviyor mu sevmiyor mu? Kız mı olacak erkek mi? Tahlil temiz mi gelecek? 100 yıl sonra bugün dünya çapında ve günlük hayatta didiştiğimiz bu olayların hemen hiçbir kıymeti harbisi kalmayacak. Lakin bugün itibariyle ambargosu kalkan bir haber var ki 100 yıl sonra belki de bir tür milat olarak okullarda okutulacak. O haber şöyle başlıyor: Bilim adamları, beynin hafızayı kontrol eden bölümünün işlevini gören, silikon cip şeklindeki bir yapay beyin kısmı geliştirdiler. Los Angeles'taki Güney California Üniversitesi bilim adamlarının geliştirdiği cipin, "Hippocampus" olarak bilinen beyin bölgesinin işlevini yürütmek üzere tasarımlandığı ve günün birinde beyin hasarı olan insanlarda kullanılabileceği belirtildi.

Yani aslında "Matrix" filminde helikopter kullanmayı beyne (download) yükleyerek öğretmek gerçek oluyor. Harvard Tıp Fakültesi mezunu doktor cipi, değeri 100 bin dolar, (crack versiyon 50 bin!) Bunlar çok uzak değil... Türkiye'ye bu konular yabancı sanmayın... Bizde Ali Murat Erkorkmaz diye bir dahi var. Ters beyin göçüyle kendini memlekete atmış, bu tür çalışmaların hemen hepsinde payı sahibi. Dünyanın bilgisayar devleri onun çalışmalarının peşinde... Her dahide olduğu gibi aklına taktığını yapmaktan başka hiçbir şey yapmadığı için "Bundan sonra ne olacak" sorusunu sorduğumda robotlarına piyano konçertosu bestelemekle meşguldü ama cevap gecikmedi, özetle şöyle:

* Herkes yaşam bilgilerini aktarmak üzerine çalışıyor, mesela genetik kodlamada bu var. Doğan insan geçmişin tecrübeleriyle doğuyor, genetik kodlarda nasıl hareket etmen gerektiğinden hastalıklara kadar öğrenme yatkınlığını kadar bir sürü veriyle doğuyorsun. Sayılamayacak kadar çok yaşam bilgisi var. Bunu şimdi bilgisayarlarla yapmaya çalışıyorlar, ciplerle sana program yüklemek mümkün olacak ve alında birçok iş makineler tarafından yapılacak. Hatta makineler makineleri programlayacak ve insanlar sanat, müzik, felsefe, yaratıcılık gibi şeylerle uğraşacaklar. Tarlayı makine sürecek, ve diğer makineler o makeneye tarla sürmeyi öğretecek. Ben şu anda yapay yetenek ve sanat ilişkisi üzerine çalışıyorum. Mesela sanatçı neden o tablonun orasına kırmızı koyuyor. Bunu bilgisayar anlamaya çalışıyor; neredeyse duygu boyutu. Veya bilgisayar senfoni besteliyor, ama bu kakofoni değil, kulağa hoş gelen ve dinlenebilir bir müzik. Bir bilgisayar bunu nasıl yapacağını başka bir bilgisayara öğretebiliyor ve çok kısa bir sürede. İşin güzeli bilgisayar hangi müziğin kulağa hoş gelip hangisinin gelmeyeceğini de öğretiyor.

Bir de elbette bu bilgisayarlar çok iyi resim çizip çizgi film üretiyorlar. İşte yıllar sonra büyük olasılıkla internetin hızının artması, makinelerin düşünmeye başlaması milat noktaları olarak tarihe geçecek. Ama Türkiye'de olup da yarını bugünden tasarlayan ve yaşayanlar var. Oraya açılan bir kapıya göz atmayı deneyebilirsiniz...[hline]Asla kimsenin umudunu kırma; belkide sahip olduğu tek şey o'dur.
XÆ®ø ƒâ®ß®Ìgh™[/b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk bakışta güzel bir buluş gibi geliyor insana.. ama bence insanlığın mekanikleşmesinden başka birşey deil! Resmen robot olacağız ilerde bu tür buluşlar sayesinde.. düşünsenize bi okula gitmeye, herhangi bi bölüm için mastır yapmana bile gerek kalmicak. Kısacası okumana gerek kalmayacak.. Hiçbir uğraş vermiyeceksin. bu resmen mekanikleşmekten başka birşey değil. ileride insan duyguları içinde bişi bulurlar o zaman tam olur işte. al sana Robocop ! :hrr:[hline]günde bir öğün :P >>Join tHe war!
icq no: 97135892
send me a mail to : [email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

okulu sevmek ayrı, mekanikleşmek ayrı..
ayrıca okulun sevilen yanlarıda var.. en azından bir çapa,emek veriyorsun oralara gelebilmek için. Sen uğraş didin, sonra beyine bilgi aktarımıyla herkes ense yaparak başarsın-kavuşsun istediği şeyi.. ohh ne âlâ!! Ünv. sınavlarında da artık beyine tüm konuları yüklerler herhalde.. tabii kalırsa sınav diye birşey.
sen herhalde sevmiyosun okulu.[hline]günde bir öğün :P >>Join tHe war!
icq no: 97135892
send me a mail to : [email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet kötü olur böle bişey icad edilirse ki edilmez o da ayrı
Okula gidip gitmemek değil mesele Urza
Bunun birçok yönden dez avantajı var. Insanlar bişeyleri değiştirerek kendilerine ve doğaya zarar veriyorlar. Hiçbi + sını gösteremezsin şöle yaptıkta sonucu şu şekilde iyi oldu. Doğal yaşamak en doğru ve iyisi ki kimse yapmıyor. Dünya değiştikçe problemler artıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmmm ozaman biz şarkı lyriclerini download edip.mp3 çalarken beynimizle söyleyebilirz.ilginç:)[hline]Tanrım!Nasıl dayanacağım bu güzelliğe?
Olacağımız zaman senle birlikte
Merak ediyorum kalbim nasıl çarpacak?
Ulaşmak istesem sana
Rekabet nasıl edeceğim bu duyguyla?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Aegean, 15 Mart 2003 22:52 tarihinde demiş ki:
lol levie beyne guzel seyler yukleyip dusunup yeni icatlar yapmak varken sen ne yapıyosun :P[hline]Aegean the Sazan King!!!(given by BabacumMostors)


hmm haklı olabilirsin.mesela icq2003pro (TM:)) ye türkçe menüsü ayarlayabilirim.

*!gereksiz programlama müdürü*[hline]Tanrım!Nasıl dayanacağım bu güzelliğe?
Olacağımız zaman senle birlikte
Merak ediyorum kalbim nasıl çarpacak?
Ulaşmak istesem sana
Rekabet nasıl edeceğim bu duyguyla?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bakın ne demiş dahi olan eleman
insanlar kendilerini sanata yaratıcılığa falan adayacaklar demiş.

ama ardından sanat yapan AI geliştiriyom da demiş onu çözemedim.

pisişik makine de yaparlar mı acaba diye merak ettim şimdi. telepatik falan. aynı ailenin bireyleri arasında öyle kısıtlı bi telepatik haberleşme oluyo. genlerle falan ilgisi olduğu çıksa ortaya mesela onu da kopyalamaya çalşırlar.

bi de o kadar gelişmiş yapay zeka üretebilirlerse asimovun 3 robot yasası gibin bi kontrol sistemi de geliştirmeleri lazım olur. yoksa matrix ya da terminatör, en iyi ihtimalle maymunlar cehenneminin sibernetik versiyonunun başrol oyuncuları oluruz :)[hline]The road remains wide open while your dreams are alive.
Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1.İnsan belleği, bilgisayar belleği gibi değildir. Yani yığın şeklinde almaz bilgileri. Ve yığın şeklinde de saklamaz.

2. Her yeni algı daha önceki bildiklerimiz ile yoğrularak bellekte saklanır. Yani dışarıdan gelen data, olduğu gibi değil "yorumlanarak" algılanır, kavranır.

Sadece bu iki sebep bile bahsi geçen şeyin mümkün olamayacağını gösterir. Teknik, biyolojik vs.vs. sebeplerden de ayrı sözetmek mümkün.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...