Dagger Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 ders kitaplarına yakın tarih koyulacak deniyor. siyasetten ayırmak kolay mı yakın tarihi? nasıl olcak bu iş?[hline]130013005 [email protected] MSN:[email protected]
DeLiLeRnEfeNDiSi Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Yakın tarih bildiğim kadarıyla ders kitaplarında var zaten ( ilk ve orta öğretimden bahsediyorsun sanırım ) Kaldı ki "inkılap tarihi" en yakın tarihimiz olarak cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren okutulmakta.. Bu dersin, tarih öğretiminden çok bir inanç alanı halini almış olması beni de senin gibi septik düşünmeye zorluyor doğrusu..[hline]Ya olduğun gibi görün, ya da gözüme görünme !!
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 yakin tarih ders kitaplarinda yok. 60 ihtilali, 70 lerdeki karisikliklar ve ara ufak darbemsi muhtiralar, 80 ihtilali hicbiri yok bunlarin ders kitaplarinda.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
DeLiLeRnEfeNDiSi Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2004 said: unity100, 04 January 2004 03:21 tarihinde demiş ki: yakin tarih ders kitaplarinda yok. 60 ihtilali, 70 lerdeki karisikliklar ve ara ufak darbemsi muhtiralar, 80 ihtilali hicbiri yok bunlarin ders kitaplarinda.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Çok yakın zamanda vuku bulmuş olayların tarih ders kitaplarında, hele hele ilk ve orta dereceli okullarda tam olgunlaşmamış ve analiz yeteneğini tam olarak kazanmamış öğrencilere verilmesi yanıltıcı ve kafa karıştırıcı sonuçları da beraberinde getirebilir.. Bir olayın tüm yönleriyle analiz edilebilmesi için üzerinden belli bir zamanın geçmesi, tarih bilimi açısından daha sağlıklı görünmekte bana.. Hele hele Türkiyemiz gibi kozmopolit bir yapı arzeden ve bahsedilen olaylardaki fikir akımlarının - hemde en ekstrem örnekleriyle - devam ediyor olması bu olayların, siyasete bulaşmadan tarafsız bir şekilde anlatılmasını imkansız kılmaktadır bence.. SaygıLar..[hline]Ya olduğun gibi görün, ya da gözüme görünme !!
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 soz konusu extremlige varan olaylar yakin tarih lise kitaplarindan tard edildikce yasamaya devam eder. lise kitabinda bunu okumayan gence kahve kosesinde biri anlatir. aynen cinselligin bir zamanlar ogrenildigi gibi.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
DeLiLeRnEfeNDiSi Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 unity100 galiba sen Türkiye' de yaşamıyosun arkadaş.. Ben elit diye nitelenen lise ve dersanenin birinde kisa süreli çalıştım.. Burda bile gördüğüm kadarıyla yakın tarihe merak çok fazla olmamakla birlikte, aynen dediğin gibi etraftan önden kulaktan dolma bilgilerle olay kavranmaya çalışılıyor.. burası doğru.. Ancak gözden kaçırılmaması gereken bir nokta var.. Türkiye' de eğitimle ilgili olan - mekanizmada en üstten en alta kadar - tüm oluşumların, siyasi kaygılarla bi yerlere kanalize olmuş guruplardan müteşekkil bulunmaları.. İnkılap tarihi bir inanç alanıdır ve bunun değişmesi öyle bakıldığı kadar basite indirgenecek bir olay değildir.. Aklımda kaldığı kadarıyla lise kitaplarında çok yakın tarihler bulunmakta.. Türki cumhuriyetlerin kısa tarihleri, Kıbrıs meselesi gibi.. Ancak bahsettiğin darbe veya muhtıraların ders kitaplarında objektif olarak yer alması kesinlikle mümkün değil..[hline]Ya olduğun gibi görün, ya da gözüme görünme !! [Bu mesaj DeLiLeRnEfeNDiSi tarafından 04 January 2004 06:43 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 yer almadikca senin sikayetci oldugun devlet kademesine yerlesmis carpik siyasi olusumlar devam eder. kendini besler. oyle ya da boyle konmasi lazim.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
DeLiLeRnEfeNDiSi Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 Peki yer almasının daha çarpık sonuçlar doğurma ihtimali varsa?? Düşün ki yer almasını istediğin olayların bir kısmının müsebbipleri, değiştirilmesinden sorumlu kurum veya kuruluşlara direkt müdahil olma şansına sahip.. Bu durumda, yer almasının gerekli olduğunu söylediğin olayların, tarih bilimi kriterlerine uygun olarak yer almasının mümkünat var mı yani!! Bence yok[hline]Ya olduğun gibi görün, ya da gözüme görünme !!
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 zaten oyleler zaten lise tarih kitaplari taraflidir her iktidar degisince yeniden yazilir. en azindan belli bir temel bilgi sagliyor kahve koselerinde fantastik propagandalarla baslamazlar olaya.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2004 ben yakın tarihimizin liselerde okutulmasından yanayım[hline]benim hala umudum var.
Öne çıkan mesajlar