Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rotary Club, Mason Locasi, Lyons...

wanderer

Öne çıkan mesajlar

said:
theKingpin, 30 December 2003 19:01 tarihinde demiş ki:
hasanemre tamam iyisin, hiç kasmayın abso ve thalion tartışılcak insan var tartışılamayacak insan var.[hline]KinGpiN the striked sazan
BabacumMostors, 27 December 2003 21:53 tarihinde demiş ki:
yabancı am da kullanmasınlar alla alla ben zorda kalmadıkça kullanmıyorum...

[Bu mesaj theKingpin tarafından 30 December 2003 19:01 tarihinde değiştirilmiştir]

KingPin bi ..tan haberin yok sadece laf olsun diye sağa sola laf yetiştiriyorsun git araştır öyle gel.
Benim fikirlerimin yanlış olduğunu düşünüyorsan sana haksızsın diyemem herkesin kendi fikridir ama ben bunları uydurmuyorum ya bağzı olaylarla bağlantı kuruyorum yada bi yerlerde okuduğum yazılardan aklıma gelenleri yazıyorum ama senin gibi boş atıp dolu tutturmaya çalışmıyorum.[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hasansemre, 30 December 2003 20:47 tarihinde demiş ki:
said:
theKingpin, 30 December 2003 19:01 tarihinde demiş ki:
hasanemre tamam iyisin, hiç kasmayın abso ve thalion tartışılcak insan var tartışılamayacak insan var.[hline]KinGpiN the striked sazan

[Bu mesaj theKingpin tarafından 30 December 2003 19:01 tarihinde değiştirilmiştir]

KingPin bi ..tan haberin yok sadece laf olsun diye sağa sola laf yetiştiriyorsun git araştır öyle gel.
Benim fikirlerimin yanlış olduğunu düşünüyorsan sana haksızsın diyemem herkesin kendi fikridir ama ben bunları uydurmuyorum ya bağzı olaylarla bağlantı kuruyorum yada bi yerlerde okuduğum yazılardan aklıma gelenleri yazıyorum ama senin gibi boş atıp dolu tutturmaya çalışmıyorum.[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...

Öncelikle abso ya gereken saygıyı zaten göstermen lazım bana göstermene gerek yok zaten senden saygı bekleyende yok ayrıca babamla bu konuyu inceden inceye konuştum.57 yaşında ve bandırma lions kurucularından olan bir insanın sanıyorum ki senden daha fazla bilgi sahibi olmasıda çok doğal ama gel gör ki benim bir .oktan haberim olmasın ? güldürmeyin lütfen insanı ..[hline]KinGpiN the striked sazan
Sosyal ağlarda paylaş

hasan emre kaç yaşındasın?
14?15?
öncelikle masonluk rotary ve lyons kulübünden çok farklı birşey işin içinde mistizmle harmanlanmış bir hümanizm var
orası paticik gibi bir ortam insanlar gidip tartışıyor felsefe yapıyor
hiçte düşündüğün umduğun gibi komplo teorisi üreten bir ortam değil
orda o yüksek yerlere gelen insanlar para bastırarak yada iş bağlantılarıyla değil tezler ve sunumlar hazırlayarak geliyorlar
thalionunda dediği gibi iki tarafıda dinle ki anla biraz
tek yönden bakarsan önündeki kübü kare zannedersin
burda insanlar sana birşey anlatıyor yok hıristiyan yok musevi
musevi veya hıristiyan yad amüslüman fark edermi orası supranasyonel bir topluluk orda dilin dinin ırkın önemi yok masonluk kardeşlik olarakta bilinir neden biliyormusun?dünyadan müslümanları silmek isteyen bir grup oldukları için değil tüm insanların kardeş olduklarına inadıkları için
zaten uzun bir süre sonra farkına varacağın şey basittir düşünce yapısı ne olursa olsun insanların ulaşmak istediği nokta rahat mutlu bir yaşam bunu yapma yöntemleri bunlar sadece kimseye komplo kurulmuyor yada etki ajanlığı yok burda
bir nevi felsefe ve yardımlaşma kulüpleri bunlar
evet seçici oldukları doğrudur bu inkar edilemez birşey ama ordaki insanların seni kale alabilmesi için bir olgunluğa ulaşman gerekir tartışmayı öncelikle dinlemeyi öğrenmen gerekir
seçiciliğin sebebi budur orda dinlemeyi öğrenmezsin dinleyerek neler yapabileceğini öğrenirsin.emin olabilirsin ki bu kadar yoğun hümanist değerlere sahip olan insanlar kimseyi yok etmek istemiyor öyle bir istekleri olsaydı çoktan gerçekleştirebilirlerdi ama bu bir veterinerin ava çıkması gibi birşey olurdu değilmi?[hline]karga theurgist of the theurgists
Hatun ooc Cleric
Rojon minstrel for all
Kargy Necromancer is my bish

Sosyal ağlarda paylaş

Evet arkadaşlar aynen dediğiniz gibi oldu Bursa'da Altın Ceylan diye ünlü bir yer var ve kapısında Koza Lions klubü adını hatırlamadığım bir rotary klubü yazan demir plakalar asılı girdim rotary klubü ile ilgili kimden bilgi alabilirim dedim he bak şurda biri vardı az önce ona sor ona gittim içeri sor içeri gittim bir saniye bekleyin vs vs vs oyalama daha sonra biri geldi buyur dedi.
Ben birilerinden edindiğim bilgiye göre rotary klubü toplantılarına katılabilir takip edebilirmişim adam dediki;
hımmm üye olman lazım işyerin var mı?
Yok şart mı üye olmak istemiyorum sadece toplantıları izliyeceğim.
hımmm ya şimdi üye olman lazım onun için ayda 100$'dan başlayan aidatlar var ödemen lazım?
Hayır üye olmıyacağım!!
Ben yetkili değilim arkadaş bir yere gitti gelsin onla bir görüş.
İyi akşamlar dedim ve uzaklaştım.
Daha sonra benden daha bilgili bi kaç insana sordum bu forumda yazılan ve yazdıklarımın bi kısmını anlattım.
Hepsi aynı şeyi söyledi boşver uzak dur böyle işlerden ne biliyon da onların kötü gruplar olduğunu iddia edebiliyosun dediler.
Kendimi ikna edicek kadar bilgi sahibiyim dedim.
Boşver bi daha da o tip tartışmalara girme bildiğini gene bil ama sende kalsın dediler.
Ufak sinek miğde bulandırır ve bi sineği ezmek kolaydır kendine dikkat et bu tip konulara olaylara karışma dediler.
Yeterli ve gerekli uyarıyı aldım benden bu kadar.
Zaten basit bir forumda bile tek başına 10 kişiye dert anlatmak zor oluyor.Gerçek hayatta düşünemiyorum bile:([hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

hasanemre, tüm konuşmalarımda söyledim tekrar söyliyim..

Senin yaşındayken, hatta senden daha küçükken.. Hemen hemen 15 yaşlarındaydım, bu konulara olan ilgim benimde senin yakınlık duyduğun partiye olan yakınlığım, şu anda saygı duyduğun 2. kişiyle olan bağım ve dostluğum nedeniyle seninle aynıydı. Kendisine hala saygı duyarım, yıllarca da o oluşum içerisinde yer aldım. Belki senin hayatında yaşamadığın bir takım şeyler yaşadım, bunların hiçbirisini burada anlatmak istemiyorum.. Sadece benim ne olduğumu anlayabilmen için yazıyorum.

Üniversite yıllarımın hemen hemen ortalarına kadar senin şu anda savunduğun şeylerin çook fanatik savunucusuydum, okuduğum kitaplar, yaptığım araştırmalar, kendi geliştirdiğim bir takım teoriler belki senin bile dudağını uçuklatacak düzeydeydi.

Aradan birkaç yıl geçti, o dönemlerde karşı olduğum, belki nefret derecesinde karşı olduğum o derneklere üye olan insanlar ile tanıştım, bu konularda konuştuk, saatlerce, günlerce tartıştık sohbet ettik.. Evet ben senin fikrini burada 3 sayfa yazı ile değiştiremem, bunu da çok iyi biliyorum çünkü o zamanlar benim fikrimi de bırak 3 sayfayı 3000 sayfayla bile değiştiremezlerdi. Ama o insanlarla yaptığım tartışmalar sırasında bir takım şüpheler de uyanmaya başladı.

Bir zaman sonra onların tarafından da incelemeye başladım hep savunduğum şeyleri, onlar bu konuda neler yapıyor, neler diyorlar, onların felsefesi ne, amaçları ne vs. bu şekilde birkaç yıl devam etti.

O birkaç yıldan sonra o eski nefretim yoktu, çünkü iki taraflı dinlediğim, araştırdığım pekçok konuda aslında eskiden savunduğum bir takım değerlerin desteksiz, sadece karşısındaki topluluk kapalı olduğundan, atılmış bir takım tezler olduğunu farkettim. Bu gayet doğaldı, bunları yazanlar o topluluğun içerisini görmüş, orada aslında ne olduğunu bilen insanlar değildi, tabiiki kendi tahmin ettikleri şeyi yazacaklardı..

Tahmin etmek diyorum, çünkü tüm dünyayı gizlice yöneten bir örgüt'ü kabul ettiğin takdirde, dünyanın neresinde olursa olsun, yaşanan en ufak olayı bile bir şekilde o ögrüt'ün üzerine atabilir ve rahatlıkla da savunabilirsin. Ne'de olsa olmayan birşeyi alakasız birşey ile itham ediyorsun, araştırılıp bulunabilecek birşey değil, sadece etki tepki olayı.. orda bunlar oldu, bu heriflerin de orda bilmemnesi var onlar yaptı... hoppa ayıkla pirincin taşını.. kimse tam olarak ortaya attığın tez'i de ispat edemez, aksini de.. çünkü ortada somut bir dayanak yok.. nasıl ispat edeceksin ki..

Neyse bu şekilde birkaç yılım geçti, o insanların pekçoğu ile tanıştım, tonton emekliliği sırasında kendilerine bu işi meşgale edinmiş, süper kültürlü ve hemen her konuda muhabbet edebileceğin, konuşabileceğin insanlar. Toplantılardan sonra yemeklerde şiirler okuyan, edebiyat eserlerinden parçalar okuyan birbirlerine, okuduğu ve beğendiği bir kitabı veya o kitabın ilginç bulduğu kısmını fotokopi çektirip getiren, diğerleri ile paylaşan bir topluluk gördüm..

O zaman o gençlik yıllarımda savunduğum bu değerlerin, o kadar körü körüne bağlı olduğum bu değerlerin aslında ne kadar saçma sapan şeyler olduğunu anladım..

Umarım birgün sende gerekli olgunluğa ulaştığın zaman, bir takım olguları farklı açılardan da incelemeyi öğrendiğin, ve o farklı açılardan edindiğin bilgilere saygı göstermeyi öğrendiğin zaman seninle yine bir araya geliriz ve muhabbet ederiz, bilgilerimizi paylaşırız.. ama şu anda sağlıklı bir tartışmaya girebilecek bir olgunlukta ve çevre içerisinde değilsin..

Şu anda sadece tek taraftan besleniyorsun, ister istemez yanlısın.. bunun değişmesine az kaldı çünkü yaşın itibariyle artık kimlik arayışının sonlarına geliyorsun. Sen bunu kabul etmesen'de yakında bir takım şeyler sende de değişmeye başlayacak, çünkü araştıran bir insansın, okuyan bir insansın.. ha sadece etrafındaki insanların söyledikleri ile bana bunları anlatıyor ve bu şekilde savunuyor olsaydın, senin iflah olmaz birisi olduğuna kanaat getirirdim.. Ama unutma araştırma tek taraflı olmaz. iki tarafıda dinlemen, iki tarafı'da araştırman ve kendi mantığın ve iraden ile hangisinin haklı, hangisinin haksız olduğuna kanaat getirmen gerekiyor..

Ha bu arada dip not.. belki 5. söyliyişim olacak ama hala anlamamışsın, Diablesse sadece ev arkadaşım.. istanbulda tanıdığım tek insandı, yakın da arkadaşımdı, birlikte ev tuttuk.. yani ne sevgilim, ne karım... ve dediğim gibi Diablessi'i de tanısan senden aşşa kalır bir vatansever olmadığını anlardın.. Bu ülkeyi en az senin kadar seviyor...[hline]
MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA

Sosyal ağlarda paylaş

Bu threadi ancak bugün okuyabildim.
Bu konularla uzaktan yakından alakam olmadığınından hiçbir yorum yapamıcam.
Ama Hasan Emre, insanları tanımadan yorumda bulunma. Thalion un de belirtiği gibi, yabancı kökenli ve farklı bir dinden olabilirim, ama bu benim bu ülkeyi benimseyip Vatanım olarak kabul etmemi engellemiyor. Bugüne dek ülken için neler yaptığını bilemicem, ama ben nedense senden daha çok sahip çıktığıma inanıyorum. Ayrıca böyle ırkçı tavırlar takınman da kesinlikle hoş değil. Saygılı olalım.[hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...
Sosyal ağlarda paylaş

Veda ettiğimi belirten bir topic açmıştım ama burda en azından diablesse'den dilemem gereken bir özür olduğunu düşünerek giriş yaptım.
Hala farklı şekilde algılıyorsunuz ama böyle algılamakta da haklısınız Ben yabancı diye kimseyi yargılamam müslüman değil diye kimseye laf söylemem burdaki olay biraz farklıydı o yüzden yabancı olman gözönüne geldi ama sanırım yanlış yaptım özür ve hayatında başarılar dilerim DİABLESSE ve THALİON.[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...