Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3.dunya savası ne sebeple cıkacak sizce


Sergen

Öne çıkan mesajlar

said:
unity100, 09 November 2003 17:46 tarihinde demiş ki:
said:
Jadelith, 09 November 2003 01:42 tarihinde demiş ki:
unity dediğini anlamadım. daha dorusu alakayı kuramadım. hoş bunu çok yapıyorsun ya neyse.


alaka su. aynen her insanin icerisinde gerici ve ilerici yanlar bulundugu gibi, toplumlar da ilerici ve gerici kesimlerden olusur. her toplumda bu kesimler kendilerine baska bir kilif bulmustur, birinde ilericiler liberal adini alir gericiler muhafazakar, birinde ilericiler demokrat olur gericiler radikal islamci.

fakat olay aynidir, ilericilerin ilkeleri her zaman daha fazla ozgurluk, serbestlik, gericilerin talepleri ise - genelde gelenek veya din kisvesi altinda gizlenmis olarak - kisitlanma, diger uluslardan ayrilik, benmerkezciliktir.

iste aynen bunun gibi, aslinda ortada medeniyetler catismasi filan yok. yani ortadogu kokeninden gelen arap medeniyetleri ile kelt kokeninden gelen anglosakson medeniyetleri carpisiyor gibi bir durum soz konusu degil. her zaman oldugu gibi gerici kesimlerin isbasinda oldugu ulkeler her zamanki savaslarini yeni tiyatrolarda oynuyor.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com


ok ama bunu niye "ben insan olduğumu sanıyorum mesela" diye açıkladın :-p onu sormuştum.[hline]Lloth 'udtila naut saph lil gow del nindol k'lar! a.k.a. çöplükler çöpe, paticiğe değil!
Forumlarda noktalama işaretlerini kullanalım lütfen!!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha o mu. insan olmak herhangi bir seyden daha once gelen bir meziyettir.

ayrica madem hodo kelime kullaniyon lan sen turk musun diyeceksek o zaman turk yok demektir, turkce kafadan arapca kelime dolu.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith agresif ve saldırıcı yazı tipinden kendini çok iyi predict ettin.

Onun dışında 3. dünya savaşı gene bir manyağın,psikopatın açgözlülüğünden çıkacak.Geçmişteki Dünya savaşlarına baktığımızda ufak şeylerin ne kadar büyütülüp kendi lehine kullanılabildiğini gördük.Tarih gene istisnasız tekrar edecek ve olan şeyler teknoloji seviyesiyle çarpılıp aynı olaylar olacak.
Gene savaş sonucu bazı ülkeler propagandayla kötülenecek,bu sefer gaz odası yerine ultra dinamik nötron gazı kullanıldı denilecek.
Uyanık devletler hemen savaşı kaybetmiş görünseler bile kendi lehlerine getirebilecek.
Türkiye gene yenilen tarafı tutacak ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 09 November 2003 20:18 tarihinde demiş ki:
cinin hangi komsusuyla kurdugu ilimli iliski ? tibeti isgal edip sonsuza dek anisi kalacak yagmalar katliamlar yapmalari mi, sinirlari icerisindeki mogol kokenlilere baski yapip mogolistanla papaz olmalari mi, vietnama kuzey koreye yardim edip yarattiklari iki psikopat devletle baglari mi. yoksa tayvanla ya da japonyayla icinde bulundugu gerilim mi.

psikolojik savasa gelince cin psikolojik savasa rusyadan daha cok hassas. yillardir suni baski altinda tutulan genclik simdi serbest bolgelerde tam patlama icerisinde, eski konfucyanist degerler ucanzi, yerine materyalist tiki degerler gelenzi.

biraz fazla komplo teorili bi mesaj olmus.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com



hmn ılımlı ilişki lafını geri alıyorum.
Diğer konuda ise (psikolojik savaş) Çin in rusyadan çok daha güçlü bir kültürel yapısı var. Çin eğer rusya nın düştüğü hatayı tekrarlamazsa (starwars ı yasaklamak, kot pantolan giyenlere düşman gözüyle bakmak) yani düşmanın iyi özelliklerini kabul edip kötü özelliklerini almazsa onları rusya gibi yıkmayacaktır. Zaten çin de materyalist gelişimlere uyumm sağlamakta, (japon ların son 50 yılda yaşadığı değişim gibi), yani çin kominist partisi özelleştirmeye gidiyorsa bazı değşimler vardır diyebiliriz.

Diğer bi arkadaşın dediği gibi deli birisinin yeniden savaş nedeni olacağına inanmıyorum çünkü Hitler in deli olduğuna inanmıyorum. Hitler de japonlar gibi opsiyonsuzdu, ya Fransa ve İngiltereyi elinde yeterli güç varken yıkacaktı ya da onların üstünlüğü kabul edecekti. Hitler'in üstün ırk felsefesi zaten 2.opsiyonu geçersiz kılıyor. Hitlerin yaptığı delilik değil tek seçenekti. (yahudi katliamı konusunda delilik olabilir bir de kendi komutanları dinlemeyip normandy çıkartmasına fake demiş olması bi de )


fazla komplo teorisi olayı ise en iyi komploların açıklanaması olarak açıklanabilir. Ama şu da bir gerçektir ki her zaman komplolar gerçeklerden daha çok iş yapar :)

Tarlalarda ki uçan daire izlerini hatırlayın, ilk bulunduğunda ne kadar iş yapmıştı, bir çok yabancı basında manşet olmuştu. Bir de onları yapanların çiftçi oldukları haberleri hatırlayın, yer bile almamıştı çoğu gazetede.[hline]jedi mısın derdin var
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"the difference between fiction and reality is that fiction has to make sense."
tom clancy.
ekşi sozluk, tom clancy, (set, 18.02.2001 14:46)
[hline]BabacumMostors, 01 Temmuz 2003 00:10 sularında dralnu'nun evinde banyodan çıktıktan sonra demiş ki:
Kaan, abi sizin sabunların hastasıyım !


[Bu mesaj Dralnu tarafından 10 November 2003 00:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aman Dralnu naaptın ingilizce birşey yazılmaz buraya..asarlar adamı[hline]It's all a puzzle, isn't it, Joseph? Like a game of chess, perhaps. The pieces move, apparently aimlessly, but always towards one single objective: to kill the king. But who is the king in this game, Joseph? That is the question you must ask.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olasılık 1)
biri atom bombası yapmaya çalışırken elinde patlayacak.Yaşadıgı ülke haritadan silinecek tüm dünyada amerikanın üzerine yürüyecek sen yaptın diye başlicak işte.
Olasılık 2)
yine bi avrupa maçında gs'liler ingiliz takımı oyuncularıyla dalaşa girecek hakem maçı iptal edecek ingilizler bizim oyuncuları dövecek başlayan krizle bizim uçaklar kalkacak fln. :P[hline]icq:3500388
Champions League
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Apache, 09 November 2003 23:06 tarihinde demiş ki:
Jadelith agresif ve saldırıcı yazı tipinden kendini çok iyi predict ettin.


1) predict kelimesinin anlamını öğren. yanlış kullanmışsın
2) eğer superguruya değil de bana saldırgan diyorsan, forumun tamamını okumamışsın demektir. bana HAKARET edildi diyorum; durup dururken laf attı. gospel değilim ben.[hline]Lloth 'udtila naut saph lil gow del nindol k'lar! a.k.a. çöplükler çöpe, paticiğe değil!
Forumlarda noktalama işaretlerini kullanalım lütfen!!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cikmaz denilmis ama, acaba 1920lerda kim hayal edebilirdi hitler gibi birinin ortaya cikacagini? o yuzden ne olacagi hic belli olmaz, ben simdiden kazmaya basladim 28m metre oldu yakinda dosemeye baslicam guzelim fallout shelterimi[hline]Donnie: Why do you wear that stupid bunny suit?
Frank: Why are you wearing that stupid man suit?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Draven, 11 November 2003 02:30 tarihinde demiş ki:
cikmaz denilmis ama, acaba 1920lerda kim hayal edebilirdi hitler gibi birinin ortaya cikacagini?


2. dunya savasinin cikisini hitlere baglama hatasi.

cikmaz 3. dunya savasi iste bu kadar. bi devletin sadece bi devletle savas halinde olmasi bile o devletlerde stabilite birakmiyor, dunyayi da sarsiyor. artik 1920lerin dunyasinda degiliz, surekli dunya haritasi sanki bir strateji oyunu mapiymis gibi, 1930-40larla 2003 birmis gibi tespitlerde bulunmayin. 2. mehmetin torunu mehmet detroit pistons da basketbol oynuyor.

yani oturup ciddi ciddi neden cikar neden cikmaz tartisalim desen olmaz derim. cunku bu kadar fantastik bir dusunce tarzini aklim almiyor. bugun amerika irakla savasi birak, sadece kucuk bi isgal harekati gerceklestirdi diye dunyada resmen kiyamet koptu, gerek ekonomik gerek sosyal olarak, bir suru instabil ortam olustu, kamuoyu acayip tepki verdi vs., yani siz simdi diyosunuz ki dunyanin butun gucleri birbirine girecek 5 sene sonra. iyi o zaman abi oyle olsun ne diyelim, ciddi ciddi cevap mi verilir boyle bi iddiaya.

[Bu mesaj dark-dr tarafından 11 November 2003 13:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlik sosyal olaylarda pek sökmeyen bir kavramdır. Savaş gibi şeylerde sadece devletler arası ilişkiler sonucu olan durumlar değillerdir. Bu sebepten bir dünya savaşı kesinlikle çıkmaz demek bence yanlış. Ha benim fikrimi sorarsanız bencede 3. Dünya Savaşı çıkma riski darkın söylediği sebeplerden dolayı çok ama çok düşük bir ihtimal ki belki ihmal bile edilebilinir ancak kesinlikle çıkmaz denilemez.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu evrim teorisinden 3. dunya savasina kadar her alana kesinlik yoktur lafi sokuldu, iyi de tamam abi sadece burda degil ki kesinlik insanin tanimladigi hic biseyde yoktur. ozel olarak belirtilmesine gerek yok onu soylemeye calisiyorum. tabii ki 3. dunya savasi kesin olarak cikmaz diye bisiy yok. olay "kesin" olup olmamasi degil. akil var mantik var, olay bu.

yarin amerikan hukumeti karar cikartip bi senelik gelirini turkiyeye devredebilir. mumkun yani ihtimal var. yok diyebilir misin? tamam o zaman bunun ustune dusunup cikarimlar yapalim mi? bence yapmayalim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3. dünya savaşı çıkması için dünyaya yeni bir boyut lazım. yani devletlerin bu büyük riski almaları için bir sebep.
aklıma gelen tek şey gezegenlere açılmak. ama bu da çoook uzak ve bunun yüzünden savaş çıkma ihtimali çook düşük.
çıkacağını sanmıyorum. çıksa bile 4. dünya savaşının taş ve sopalarla olacağı olayının da hatalı olduğunu düşünüyorum :)[hline]Lloth 'udtila naut saph lil gow del nindol k'lar! a.k.a. çöplükler çöpe, paticiğe değil!
Forumlarda noktalama işaretlerini kullanalım lütfen!!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dark-dr, 11 November 2003 13:23 tarihinde demiş ki:

2. dunya savasinin cikisini hitlere baglama hatasi.




haklisin stantardlar cok farkli ancak, daha modern sandigimiz bir dunyada yasiyoruz, bende bilmiyorum ne olur, ancak sen inaniyormusunki bundan osnra dunya barisi olucak demolition man deki gibi uslu uslu oturcak herkes?

kimin aklina gelebilirdi hitler gibi biri cikacak dedim, cunku 2. dunya savasi ile hitlerin baglantisi, ha hitler olmasa nasil olurdu? onuda tartisalim istersen[hline]Donnie: Why do you wear that stupid bunny suit?
Frank: Why are you wearing that stupid man suit?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hitler olmasa baska bir adam olurdu. o mevzulari ortaya cikaracak dinamikler oradaydi, nazi partisi hitlerden once de vardi. baska bir psikopat gerekirdi sadece.

simdi neden olmayacagina gelince, 2. dunya savasi oncesindeki o olaylar daha once benzeri gorulmus olaylar degildi, bu sekilde ve capta esi dunya tarihinde olmamisti. fakat simdi herkes tecrubeli. o yuzden avusturyada irkci egilimleri olan hukumetin canina okundu yurt ici ve yurt disinda, kendi mahkemeleri kendi hukumetleri aleyhine kararlar aldi.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün savaşlar temelde ekonomik sebeplere dayanır. 3. dünya savaşı çıkacaksa birgün yine dünya üzerindeki kaynakların paylaşımı yüzünden çıkacaktır.
Kısaca ABD ekonomik ve askeri gücünü kaybedince ve herhangi bir ülke yada ülkeler birliği onun ekonomik ve siyasi nüfuzu içindeki ükelere sulanmaya başladığında yeni bir dünya savaşı çıkabilir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...