Mirage Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Selamlar, Packard Bell bir laptop'um var. 32 mb s3 prosavageddr tv-out'lı ekran kartı var. İki gün önce aleti televizyona bağlamak için bir kablo aldım (ne yazik ki 20 euro verdim). Ama görüntü siyah beyaz çıktı ve değiştiremedim. Dün bilmem kaç saat, icq'da, paticik'te, ve onlarca forumda çözüm aradım. Benzer bir çok konu başlığı gördüm ama düzgün bir çözüm bulamadım. Belki derdime çare çıkar dedim ve burdayım. Şimdi.. Almanya'dayım ve televizyon PAL. Goldstar'un Game diye bir modeli. İşletim sistemim XP home edition. Laptop'taki çıkış svideo. Aldığm kablonun ise bir ucu scart, diğer ucunda ise 3 çıkış var. Bu 3 çıkışın biri svideo, diğer ikiside stereo ses kabloları (sol ve sağ). Svideo çıkışını haliyle direk laptop'taki svideo girişine takıyorum. Stereo kablolarını ise bir adaptörle 3.5 tek girişi haline getirip ses girişine takıyorum. Ama seste sorun yok zaten. Görüntü renksiz. Görüntü özelliklerinden televizyon ile ilgili tek bir sekme bulabildim. Bu sekmede ise PAL/NTxx (adını unuttum) seçenekleri ve SVIDEO, COMPOSITE, SVIDEO+COMPOSITE seçenekleri var. Şimdi televizyon PAL olduğu için ve çıkış svideo olduğu için bunları seçiyorum ama yine siyah beyaz. Tabi ben ne olur ne olmaz diye tüm olasılıkları denedim, işe yaramadı. BIOS'ta PAL/NThede seçeneği var. Onu da PAL'e getirdim, yine olmadı. Diğerini de denedim yine de.. işe yaramadı haliyle. Başka da yapcak şey bulamadım. Kabloda sorun var diye düşündüm ama icq'da bir arkadaşım aynı kabloyla sorunsuz görüntü aldığını söyledi. Laptop'u ve kabloyu alıp mağzaya götürmeyi düşünüyorum ama burda noel dolayısıyla bilmem kaç gün kapalı her yer. Açılınca bile ne zaman götürebilirim bilemiyorum. Teşekkürler. Mirage çaresiz kişilik.[hline]Pretty women make us buy beer, Ugly women make us drink beer. [Al Bundy] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2003 up bir ümit[hline]Pretty women make us buy beer, Ugly women make us drink beer. [Al Bundy] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar