Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Enerji İçecekleri?


karpuz

Öne çıkan mesajlar

Geçen gün Burn denen enerji içeceğimidir ne haltsa aldım arkasında
"hamileler, yaşlılar, 18 yaşın altındakiler, çocuklar, eşşekler, şunlar bunlar kalbi rahatsız olanlar içemez. Şunu yapan içemez bunu yapan içemez" falan gibi bi uyarı gördüm... nedir ki bu Redbull, Burn un fayda zararları? nasıl bişeydir yani ki? Bi de powerade nedir ne değildir? Powerade ile redbull aynı bokun soyumudur yoksa powerade başka bişeymidir? biri beni aydınlatsıııın[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu icecekler vucuttaki su kaybini azaltiyor, haliyle terlemeyince vucut daha az yoruluyor ve daha az enerji harciyormus gibi hissediyor. deliler gibi - gunde 20 tane filan - icmedikce herhangi bir zarari yok. Redbull ve Burn'de vitamin yokken Powerade ve Gatorade sporcular icin oldugu icin vitamin iceriyor, tek fark bu.

Sahsen burn'u tercih ediyorum, cocuk aspirini tadinda oldugu icin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bu enerji içeceklerinin hepsinin de aynı olayı.. içkiyle karıştırınca babayı alıyosun ama karıştırmadığın sürece hiç bişi olmuyo.. tabi amcalar üstüne yazmışlar şöyle böyle insan içmesin diye maksat garanti olsun.. bu arada ben ilkokuldayken babam fitnessa giderdi arada ben de giderdim sırf redbull içmeye çok severdim tadını o zamanlar bilinmezdi tabi soradan meşhur oldu votkaya karışınca.. bak ilkokuldaki çocuk içti bişi olmadı demekki yannız başına öldürmezmiş hepsini uydurmuşlar...[hline]Ave Caesar! Morituri te salutant!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mirage, 25 December 2003 21:53 tarihinde demiş ki:
tıkınız[hline]Pretty women make us buy beer,
Ugly women make us drink beer.
[Al Bundy]
ona tıkdım zaten de orda burn falan yok ki sadece sporcu içecekleri vardı... ben de yeni topik açtım (kent şekerleri...)[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CaRCaRaS, 25 December 2003 21:53 tarihinde demiş ki:
sınav zamanı bence hiç bi işe yaramaz mesir macunu mu bu abi?? ama yorgun olunca bilemem.. çok zaman oldu içmeyeli ayrıca bu işler için hiç denemedim[hline]Ave Caesar! Morituri te salutant!

valla mefin sınavından önce 250 gram badem le 2 tane burn içtim 35. oldum sayısalda... demekki 500 gram bademle 4 tane burn içsem 17.5 uncu olcam (35 i 2 ye bölebiliyorum yaa yaa...)[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yettim gayri!

Bu enerji içeceklerinin içinde çok farklı maddeler var bildiğiniz gibi. Kimisinde vitamininden aminoasidini kadar, kafeinden şekere kadar bir sürü şey.. Ama en önemli iki madde şeker ve kafein. 50g civarların şeker oması lazım içlerinde. Birde yüksek miktarlarda kafein var.

Genel olarak kişiye enerji gerektiren işlerde bir destekçi olmayı hedefliyor. Kas tonusunu arttırıp, şeker desteğinde bulunuyor. Kafein ile kalbin atım gücünü ve ritmini arttırarak dokuların oksijenlenmesini, haliyle enerji çıkışını "boost" ediyor.

Bizde içecek yiyecekler pek kontrol edilmez. Ama Amerika'da bu çok sıkı. Drug and Food Administration (böle bişey) herşeyi kontrol ediyor. Nedenndir bilmiyorum bu içecekler kontrol dışında. Yani içine neler katıldığını kimse bilmiyor!

İçindeki kafein çocuklar için yüksek dozlarda. Ayrıca kalp hastaları, tansiyon hastaları ve 40 yaşın üzerindekiler için risk oluşturuyor. Üzerine birde alkolle karıştırıldığında ciddi riskleri var. Çarpıntıdan, kalp ritminde bozukluklara hatta ölüme kadar götürebiliyor. Bide birisi demişki; "vücuttan su atılımını azaltır o yüzden bilmem noolur". Hayır tam tersi su atılımını arttırır. Kafein vucüttan atılırken yanında bol bol su götürür. Vücuttan su atılıp atılmamasınında enerji harcaması ile ilgisi yok zaten.

Kısa bir araştırma yaptım. Bazılarının içinde Efedrin bile varmış. Efedrin kullanımı bildiğim kadarıyla yasak olan bir ilaç. Amfetamini (bu yasak biliorum kesin) duymuşsunuzdur mutlaka. Uyuşturucu bağımlıları uyuşturucu bulamadıkları zaman buna dayanırlar. Önce uçurur konsantrasyonu arttırır, kişiyi süper sosyal kılar vs.., sonra ağır depresyona hatta intahara kadar iter. Uyuşturuculardan bir farkı yok, zamanla tolerans geliştiği için dozu hep arttırmanız gerekir ve bağımlılık yapar. Efedrin'de amfetamin'in bi küçük kardeşi denebilir. Aynı etkileri gösterir, ama onun kadar kuvvetli değil.

Budur..[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Adaxe Wiabolih of Eclipse, Rifleman/CH
Liga Sonega of Bloodfin, Weaponsmith/Architecth
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kalhiae, 25 December 2003 22:56 tarihinde demiş ki:
Burn'un reklamındaki müzik harikaydı.. Kime ait olduğunu bulamamıştım..[hline]ilk o vardı..
kalhiae koç
herkes gral biz lamer.. gralsınız valla!

ne alaka şimdi[hline]Bathory, 07 December 2003 21:43 tarihinde demiş ki:
butun kız arklarım cok sevmisti cok rahat alıolar ellerine
Emaleth, 24 December 2003 12:33 tarihinde demiş ki:
"bok sıçtım"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abicim her ne amaçla olursa olsun...

su için metabolizmayı bozmadan paşa paşa hayatınızı sürdürün toksinleri de atarsınız ayrıca... bu enerji içecekleri gereksiz olaylar en iyisi hiç içine girmemek...[hline]Eye of twilight, give us sight...
Take our offer, give us might...
Make our power, tears of night...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Qui zaten herşeyi yazmış , bizi aydınlattığı için qui'ye teşekkür ediyorum ve ekliyorum :
Bu enerji içicekleri'nin aslında 2 amacı var deniyor ; bunlar :
-Öncelikle bunları alkola karıştırıp içen çok..ayrıca..
-Vücudun gerek spor olsun gerek normal yaşam olsun enerji kaybını sıvı yolla engellemek .. Misal vücut çalışırken çok sıvı yitirirsiniz bu içicekler sizin kaybettiğiniz sıvıları kazanmanızı sağlar ancak gerekli sıvıları verdiği gereksizleri vermediği söylenir , kısacası yararı tartışılır... Fakat en önemli yani psikolojik bağımlılık yaratır , spor yapmadan önce içmesseniz sanki içtiğiniz günden daha az çalışabilceğinizi , verimin ve gücün azalcağını düşündürür size , bu açıdan kötüdür...[hline]"Cok zoru yapariz ,imkansız biraz zaman alır"
Fornication Under Control of the King

[Bu mesaj narin tarafından 25 December 2003 23:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Enerji içeçekleri enerji içermez.

içindeki maddeler sayesinde vücudumuzun enerji tüketmedeki hızına yardımcı olur.
uzun uzun anlatıp sizi boğabilirdim ama işin özeti bu :)

Aralarından en sağlıklısı ve amaca hizmet edeninin powerade olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca bu içecekleri içtikten sonra maça mı çıktınız sınavamı girdiniz koştunuzmu hopladınızmı ne yaptıysanız.
aktivite bittikten sonra biraz su ve vitamin alırsanız içtikten sonra gelen yorgunluğu kısmen atlatırsınız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu içeceklerin içinde bazı yan etkileri bulunan maddeler var.mesela poweradein üstünde büyük harfle dikkat fanialenin (yanlış yazmış olabilirim ama buna benzer birşey) içerir yazıyor.bu maddedin yan etkileri çokmuş mesela.doktorlar bunlar yerine bir elma suyu, portakal suyu için, 2-3 tane muz,yumurta yiyin daha iyi diyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...