Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Donanıma yazdım cevap alamadım belki internet?


karpuz

Öne çıkan mesajlar

ya anlatmaktan gına geldi ama gene anlatcam...
ya olay şöyle şimdi biraz uzun olcak lütfen okuyun...
Evimde 2 tane bilgisayar var. 1 Tanesine internet geliyor ve o internet ethernet + çapraz kablo yoluyla benim odamdaki bilgisayara paylaştırılıyor. Eskiden internet gelen bilgisayar p2 400, windows 98 SE falan idi. O zamanlar interneti paylaştırmak için Wingate adlı internet paylaştırma programını kullanmıştım. Çok iyiydi güzel güzel warcraft ımı da Counter - Strike ımı da oynuyordum. Ama o bilgisayar çok yavaştı ve sorun çıkarıyordu. O bilgisayarda babam işlerini hallediyordu. Biz de o bilgisayarı kullanmayıp yeni bir bilgisayar alma kararı aldık ve ucuz olmasını istedik. Celeron 2000, 256 ddr ram, GF4 mx440 falan böyle toplama bir bilg yaptık. İşletim sistemi Windows XP idi. Benim odamdaki bilgisayarın da işletim sistemi Windows XP. Xp nin zaten paylaştırma programı olduğu için wingate i hiç yüklemeden "Ev ve ya İşyeri ağı kurma" yı tıklayıp ağımı+internet paylaşımımı yaptım. İnternet şu an var bu bilgisayarda sorun orda değil. Ama yavaş internet. Nasıl yavaş? Pingim falan normal ama mesela Counter - Strike oynarken pingim 40,38,52,60 ken bi anda 200 olup geri iniyor ve lag oluyor. Neden olduğunu çözemedim. ya da mesela Warcraft oynarken yavaşlama oluyor. DL larda sorun yok ama. Ben de bunu üzerine "XP nin paylaştırmasına kafam girsin" diyerekten Mutlu ve Mesut olduğum Wingate i geri yükleme kararı aldım. Fekat Wingate in kurulum programı "Bilgisayarında zaten XP nin paylaştırma programı var o yüzden yükleyemem" dedi. Ben de bunun üzerine dedim ki madem XP nin paylaştırma hödösünü istemiyosun sileriz, seni mi kırcaz? Sildim! Silebildiğim kadar. Ne varsa kaldırdım hatta ethernet driverlarını bile kaldırdım. Ama hala wingate in install programı o hatayı veriyor ve install u başlatmıyor.
Şimdi benim bunları anlatmaktaki amacım neydi?
1) XP de bu sorunu yaşamış olan varsa, ve nasıl çözümleneceğini biliyorsa yardım almak
2) Wingate i tekrar nasıl kurabileceğimi öğrenmek

Şüphelendiklerim:
XP nin otomatik firewall u var o yüzden mi acaba yavaşlama dedim, ve gidip celeron2000 olan bilgisayardaki fire wall u kapadım. Çok gizemli bir şekilde odamdaki bilgisayara internet gelmez oldu. Firewallu kapayınca internet paylaşımı etkisiz hale geliyor? Ben bu kadar saçma birşey ne gördüm ne duydum (bi de şahane pazar var tabii). Firewall kapalıyken paylaşım olmuyor... garip yani Ne yapmam gerektiğini bilen ya da en azından "şunu yap belki olur" "şunu dene" gibilerinden öneride bulunabilecek olanlar varsa alnından öpecem... şimdiden teşekkür ederim...[hline]Biring biring ming bolur, tama tama göl bolur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş


İşte bir counter-strike serverıyla olan Lag/Time grafigim... yani hep lagli değil 4-5 saniyede bir Fırlıyo falan... zaten görünüyo burda... Kırmızı yerler lagli oluyo yeşil yerler normal... wingate varken hep yeşildi yani hep lagsiz oynuyodum negzel...[hline]Biring biring ming bolur, tama tama göl bolur.

[Bu mesaj karpuz tarafından 23 December 2003 00:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi ben bilkent ankarada oturuyorum ve bizim bilkentteki arkadaşlarla kablonetten kaynaklanan bi sorunumuz var, pinglerimiz 20 30 40 30 160 20 40 fln gibi bi anda atlıyo.Downloadlarda fln sorun olmuyo ama CS oynarken delio oyun yani oynayamiosun sapitio cünkü.Eger böyle bişise o kablonetten kaynaklanio herhalde çünkü biz 3 arkadaş modemlerimiz flnda farklı hepimizde var.

acaba işletim sistemi ile alakası varmi onu bilemicem hep xp kullandim kablo aldiğimdan beri.

bunu çözmek için özellikle sanerixx ugraşti ama bişi yapamadi galiba hatta interaktifi bombalama plani fln yapmişti herifler bizden aylık ping raporu isteyince.[hline]no expression
no tomorrow
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

out un bahsettiği 3 arkadaşından biri benim
sanırım karpuzun problemi biraz daha farklı da şimdi gece gece uykulu kafayla tam çözemedim, ama out'un anlattıgı bizde olan problemin kesinlike bizdeki bi hardware-software le alakası yok onu çok iyi biliyorum her türlü araştırmamı yapmıştım zamanında.[hline]Uncle Sam wants you to stop thinking and start killing!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio, dediğinin doğru olup olmadığını test etmek için Celeron 2000 bilgisayara counter-strike yükledim ve orda lagsız çalışmakta... demekki sorun internet paylaşımında... üfff ne yapcam ben ya ne yapcam...[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...