Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ethernetlen ağ kurma

Virus

Öne çıkan mesajlar

• Admin
2 bilgisayarımada xp yüklü ama bir türlü ağ kuramıyorum çıldıracam 2sindede baglantı krulu gözküyor en azından network connectionsda enable gözüküyorlar ama makinalara erişemiyorum[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Virus,SatanixVirus,Satan-Virus,Virus-Satan,Satanix.
Trex DragonSlayerz Paladin of alb/exc
Viru Jan-Tiran BH of the Ecl The solo
Sosyal ağlarda paylaş

IP

olarak denedin mi ?

Ha tabii ICMP_ECHO_REPLY ignored degilse ping de atabilirsin.

Firewall turevi seyler kapali mi ?[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net

[Bu mesaj sharky tarafından 21 December 2003 01:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Açıkcası ilk kez ağ kurucam pek bilmiyorum kendi çapımda yapmaya ugrasıyorum :d oyüzden dediklerin nerde yazıyor?[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Sosyal ağlarda paylaş

Start - Run - cmd

Sonra oraya

ping -t

Eger reply gelmiyorsa, diger makinadaki firewall u falan kapat, ipleri kontrol et, kablo ile oyna

gelirse explorer dan ni yaz

sana oranin share leri gelir[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Crossoverlan adım adım ağ kurmak için döküman içeren site biliyormusun sharky?[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bilmiyorum acikcasi.

Dokumandan yapilacak kadar zor bir sey degil.

Ethernetler tanitilir. Kablo takilir. Iki ethernetin de isigi yaniyorsa kablo teknik olarak calisiyordur ( bu sorun olmadigi anlamina gelmez tabii ). Zaten XP direk Network Wizard i calistiracaktir. Ingilizce bilmek yeterli onu halletmek icin.. IP ler verilir ( Orn : Birine 192.168.0.1, Digerine 192.168.0.2 ).. Sonra ping atilir birinden birine, firewall falan kapaliysa ping reply gelecektir. Genelde windowssal dandiri firewalllar ICMP_ECHO_REPLY `i kapatirlar, bu da Ping reply alamaman anlamina gelir.

Her neyse, netbios olayi icin de yi yazarsin. Boylece iki bilgisayar birbirini goruyor mu gormuyor mu anlarsin.

Bence kendin yap, boza boza cok daha saglikli ogrenirsin :)[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

Evet yapilabilir. Network baglantilari Isletim Sistemleri ile alakasiz seyler. Ha farkli authentication lar kullandiklari icin netbios da biraz sikinti cekersiniz, ama XP deki user `i ME de yaratip denerseniz sorun ortadan kalkar.

Biri de Linux sormayacak mi yau :([hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Linux kullanmayalı baya uzun süre oldu ama sanırım network kurmada en sorunlusu linux bir dolu web sayfası cıktı karşıma ehe.
Şöyle diyeyim XP kendi direk gördü ethernet kartlarını ondan sonra ben set up home or off. network dedim ordan ana makinaya dagıtıcı dedim neti cart curtu dagıtan en sonunda okeyledim digerinede alıcı olarak tanıttım ama ip belirlemek icin bir alan gelmedi acıkcası.Şuan birini kapatsam bağlantı kotu diyor demekki hatta bir sorun yok o ip olayını tcp/ip den ip ve subnettenmi yapıyoruz?[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Sosyal ağlarda paylaş

Evet.

Zaten yazdigin IP Classina gore otomatik olarak Netmask i kendisi yazacak.

Linux ile daha kolay :)

/sbin/modprobe
ifconfig eth0
/sbin/modprobe
ifconfig eth1 [hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Ah okey oldu sadece 2 tane eksigim var 1 belirli yerleri ancak görebiliyorum dökümanları bir yetki verme olayı olacak araştırıdm azıcık ama pek izine raslıyamadım biraz kopya alayım dedim digeride net baglantısını digerinede vermek.[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Sosyal ağlarda paylaş

Internete ciktigin baglantinin ozeliklerine girip `Bu baglantiyi paylastir` turevi bir sey var. Onu tickleyeceksin, olacak.

Herhangi bir directory ya da drive in ozelliklerinden sharing e gireceksin, ayarlayacaksin.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Net olayı olmuyor ne yazıkki benim adsl modemimde ethernetten baglı diger ethernetimde diger makineme onlan internete izin verdiğimde digeriylen bu bilgisayarlan dahil nete giremiyorum ne zamanki kapatsam girebiliyorum[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
tek sorunum kaldı uzun süredirde cebelleşiyorum
baglantının oldugu makina yani ana makina diger makinayı görüyor istediği dosyayı alabiliyorum ping cekebiliyorum ama diger makina bu makinaya erişim sağlıyamıyor firewall programlarını kapadım windowsun firewallu eger network options bölümündekiyse onuda kapadım ama sonuca ulaşamadım imdak[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Sosyal ağlarda paylaş

Network Options ta mi hatirlamiyorum. Local Network deki Ethernet Baglantinizin ozelliklerine gelip, direk kapatilabiliyor yukardaki Tablardan birinde.. Ama tam yerini hatirlayamiyorum simdi.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
xwindows a girersen windowsa benziyor diger türlü msdosun biraz daha renklisi gibi düşün.
Bu sırada sorun inanılmaz uyuz edici birşeymiş.
Dün anakart almıstım içinden driverlarını kurarken kasa sıcaklıgı fan sıcaklıklarını gösteren bir programda çekmiştim megersem kendi içinde firewall varmış ama hiçbir şekilde firewall var filanda yazmıyor ve bir seçeneğide yok onu silince düzeldi progrmaın içinde firewall oldugunuda biraz şansa buldum restart attım şifre giriş yerinde hiçbir program daha acılmadıgından diger bilgisayara geçtim ping attım ve timeout demedi sonunda sorununda programdan oldugunu buldum sildim düzeldi tek şimdi net paylaşım kaldı saolsun zoomun ayarları cok zor onuda yarına kadar ancak yaparım herhalde[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun Virus.

@Chemical; bir sürü pencere yöneticisi bulunmakta.. Benim favorim Gnome.. ( Hatta drop-line denen güzel bir paket var Slackware için özelleştirilmiş bir olay, tavsiye ederim )

Gnome Screenshotları :
http://www.gnome.org/start/2.4/screenshots.html

KDE Screenshotları :
http://www.kde.org/screenshots/

Windowmaker Screenshotları :
http://www.windowmaker.org/gallery.html

Bunlara bir bakın; zaten onlarca pencere yöneticisi var..[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Eyw sharky
linuxu win95 zamanı kullanıyordum ircde güvenlik için
neyse konuma geri dönem sonunda diger makina network connections kısmından Gatawaylen nete baglanıyor gibi gözüküyor ama hiçbir web sayfasına filan baglanamıyor pingde cekemiyor grgr[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...