Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışı bağlantısı durduğunda geçici çözüm :)


Rahan

Öne çıkan mesajlar

http://www.publicproxyservers.com/
İlk olarak burdan çalışan bi proxy bulun (hemen hemen hepsi çalışıyor). Önceliği avrupaya verin İngiltere ve Almanya'dakiler güzel çalışıyor.

Internet Explorer->Tools->Internet Options->Connections kısmından internet bağlantınıza tıklayıp Settings'e basın. Açılan dialogda "Use a proxy Server for this connection" kutusunu işaretleyip bulduğunuz proxynin ip adresini ve port numarasını yazın. tataaam! Eğer şansınız varsa yurt dışına normal normal bağlanabilirsiniz. Olmadıysa, proxy 'i yazdığınız ekranda Use a proxy server for this connection kutusundaki işareti kaldırın, ve yine yukarda verdiğim siteye girip yeni bir proxy bulup deneyin :D

Çok Önemli!!Proxy kullanarak yaptığınız bağlantılarda şifre girişi yapmayın. Çünkü proxy sizin bilgisayarınızla ulaşmak istediğiniz bilgisayar arasında çalışır. Yani sizden karşıya veya karşıdan size gelen her bilgi -şifrelerde bunlara dahil- önce proxyye uğrar.

Download yapmak içinde yine aynı proxy adresini, flashgette
tools->option->Proxy->ADD diyip girin Type kısmından "HTTP Get" i işaretleyin sonra download etmek istediğiniz dosyaya sağ tıklayıp Advanced Kısmına altta Proxy kısmında Direct Connection Yazan yerleri yeni eklediğiniz proxy ile değiştirin.Bu da bu kadar. Eğer güzel bir proxy e denk gelmişseniz, download hızınız artabilir veya en azından hız çok fazla dalgalanmaz.

ICQ için yine yukardaki siteden bulduğunuz proxy leri kullanabilirsiniz, yine proxy type olarak "Http" yi seçmelisiniz.

Bu Fransa'da ve çalışıyor: 193.251.56.27:8080
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında büyük bi olay değil, mantık çok basit; misal cezayirdeki kablo koptuğunda türkiyeden amerikadaki sunuculara bağlanılamıyordu, ama avrupadan amerikaya ve türkiye'den avrupaya bağlanılabiliyordu. Bu durumda da yapılabilecek tek bir şey kalıyo, türkiyeden avrupadaki bir proxy servera bağlanmak ve o serverın bize amerikadan bilgi taşımasını istemek.

Kısacası normalde dümdüz bağlanabileceğimiz yere, avrupadaki bedava proxy sunucusu aracılığıyla biraz yolu değiştirerek bağlanıyoruz.Umarım anlatmayı becerebildim :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...