Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Trenle Avrupa! Ne dersiniz?

Fistan

Öne çıkan mesajlar

said:
edi, 05 December 2003 00:48 tarihinde demiş ki:
....
ama yaniniza mutlaka cok iyi anlasacaginiz birilerini aliniz, cok kalabalik olmayiniz, interrail icin ideal grup 6 kisidir, cunku yukarisi cok kalabalik asagisi da az olur
....

ilk defa senden duyuyorum 6 kişilik bi grupla avrupaya mı çıkılır?
bir sürü interrail le gidenlerle konuştum , bir sürü söyleşi okudum internetten okudum interrail maceralarını orada söyledikleri kesin bişey var ya tek gidin yada çok iyi anlaştığınız biriyle 2 kişi gidin diyolar.
Tek gitme hadiseside ilk gidişinizde olmayabilir ama 3. 4 gidişinizde çok zevk alırsınız en iyisi tek gitmek falan diyolar.
6 kişiyle düşünemiyorum 30 günlük bi avrupa gezisini.
Hatta bi kaç deneyimli kişiden duydum 4 kişi gidenler bile tek tek geri dönüyormuş ki 6 kişi gidenler orada kavga etmeden duramaz.
3 kişide bile arasıra 2 ye 1 gruplaşma olacağından hiçbir interrail ci tavsiye etmiyor fazla kişi gitmeyi...

Sakın araştırma yapmadan edi'yi dinlemeyin derim.[hline]i love this game!
Yatay kuvvetlerin,düşey bileşimi...
Sosyal ağlarda paylaş

iyi valla inanmazsan inanma banane, ben kendi yasadigimi soyledim, cok guzel fransizca, almanca, italyanca falan konusuyosaniz tabi aferin gidin tek basiniza ama aksi durumlarda hic de hos olmaz soyleyeyim, kem kum eden almancanla hele de fransizcanla kimse konusmaya gayret etmez sizinle. 6 kisi tavsiyesi de 2'li 3' lu minik gruplara ayrilabiliteniz olsun diye idi, suru gibi 6 kisi dolasin diye degil. Yurtdisina onceden cikmamis, lisan bilgisinin yeterliligine de inanmayan insanlar yanlarina arkadas almalilar 'bence'.
Fransizca bilmeyen bi kisiyi tek basina dusun bakalim Paris'te mesela nasi eglenir nasi eglenir di mi :)
Sosyal ağlarda paylaş

İnanmıyoruz edi'ye
*dil çıkarır* :-)[hline]
karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki:
You hödö you hödö my self controoool
Night! I live along the creatures of the night?
hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII

Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki:
hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak...
Sosyal ağlarda paylaş

Valla o kişinin becerisine kalmış bir şey. Ben hep tek başıma gittim hep de birlikte eğlenecek birilerin buldum :-) Gittiğim ülkelerin hiç birinin de dilini bilmiyordum bunu da ekliyim. Türkçe, İngilizce ve tarzanca çok da güzel anlaştım :-P[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya benim soylemek istedigim zaten suru gibi dolasin deil, mini gruplara ayrilin, hem farkli aktivite sansiniz olsun hem de yalniz kalmayin, yani herkes arkadaslik kurma becerisine sahip olmayabilir, ve de anlasamayip kavga edilmesi durumunda bile herkesin yaninda en azindan 1 kisi olur diyeydi.
Sosyal ağlarda paylaş

pariste fransızca olmadanda eğlenmeyi bileceksin.

hatta bi dergide okudugum olayı anlatayım.
ama kendi sözlerimle anlatacam.

önce bunlar 4 arkadaş çıkmışlar yola hepsi en azından 10 senelik arkadaş. bunlar daha 4. ülke olmadan 2 li gruplara ayrılmışlar bi grup biz şuraya gidecez şurda buluşalım diyomuş diğer grup biz şuraya gidecez orada buluşmamıza imkan yok falan diyolarmış. sonra anlaşıyolarmış bu sefer ikili gruptaki biri diğer ikili grupla gitmek istiyo diger arkadaşını satmaya başlıyomuş böyle uzuun kavgalar tartışmalar sonunda iki arkadaşları ayrılmak zorunda kalmış daha sonra ayrılan iki arkadaşta tek tek ayrılmışlar.
kalan iki arkadaş parise gelmişler. bunlar yemeden içmeden kısıp paris'te bi şarap alıp havyar ve fransız peyniri ile bi ırmak sefası yapma hayalleri(eyfelin dibindeki ırmakta).
gitmişler markete fransızca bilmiyolar şarabı peyniri el yordamıyla göstererek almışlar gel gelelim havyarı anlatamıyolar. kendilerinede söz vermişler bi kere havyarsız olmaz.marketin sahibide fransız tipik milliyetçi işte bunlara habire fransızca konuşun diyomuş. ama ingilizceside var tabi gıcıklık işte.dil milliyetçisi. neyse başka yerden daha ılımlı biyerdenalmışlar havyarı eyfeli seyrederek yudumlamışlar şaraplarını.ve çok eğlendik diyolar pariste gezerken.zaten geziye giderken fransızcam yok diye çekinirsen yada almancam zayıf dersen sen o interrail le hiç gitme daha iyi.
interrail le avrupa gezeceksin gittiğin her yerde o ülkenin dilinimi konusmaya kasacaksın bi kere amacın ne yani? herkesle muhabbet mi kuracaksın sen gezmeye gidiyosun derdini anlat ne olursa olsun tamamdır. işngilizceyle anlatamadın kagıda çizersin adam yanlış anladı dahada zevkli olur bence gezi.Bir sürü hatıran olur.
neyse ya uzatmaya gerek yok anlayış farklı felsefe farklı.[hline]i love this game!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 05 December 2003 17:53 tarihinde demiş ki:
yok edi biz seni döveceğiz kararlıyız :-P

simdi biraz uzaktayim, insallah gelince :)

ayrica, Fistan, senin de bu sozunu ettigin aktiviteyi yaparken adamin yaninda bi arkadasi var di mi, tek basina yapmamis bunu. Dil bilmeden Paris'te eglenilmez demedim, ama dil bilmeden Paris'te tek basina eglenme ihtimalin dusuk onu soylemek istedim, off neyse.

edit: oyle mi Melancholy, o zaman sana siddetle guney fransayi belcikayi ve de guney italyayi ve de ispanyayi tavsiye ediyorum :)

[Bu mesaj edi tarafından 05 December 2003 18:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

e, ben oraları gezmeyeceğim için sorun yok. isveç'te ve kuzey avrupa'da her allahın kulu biliyor ingilizce. o yüzden bana koymaz. çat pat almancam da var. hatta 4 kişi gidip bir fransız lisesinden 1 alman'dan 2 de üsküdar amerikan'dan aldık mı sırtımız yere gelmez. :D[hline]Having sex is like playing bridge*, if you don't have a good partner, you better have good hand.
*bridge: (n) briç

Sosyal ağlarda paylaş

edi oralardada dil olmadan eğlenebileceğimi söyleyebilirim.
yok artık beni ispanyolca bilmiyo diye dövecek değiller ya.
ağlayıp o ülkedende kaçacak halm yok. hatta biraz para koklatsam peşimden bile koşar o yöredeki insanlar[hline]i love this game!
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca ben o dediğin ülkelerin hepsine gittim edi. ama hep ingilizce konuşan insanlar buldum. hiç de sorun yaşamadım. yani abarttığın kadar kasış bir olay değil.[hline]Having sex is like playing bridge*, if you don't have a good partner, you better have good hand.
*bridge: (n) briç

Sosyal ağlarda paylaş

sus! konuşma! 6 kişiyle gezmeye mi gidilirmiş! Höyt! :-)[hline]
karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki:
You hödö you hödö my self controoool
Night! I live along the creatures of the night?
hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII

Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki:
hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak...
Sosyal ağlarda paylaş

edi ben de şu 18 yaşından önce gitmeyin tavsiyesine takıldım ne kötülüğü war bar pawyon gezemiyoz mu? avrupada çok daha gevşek bu kurallar die düşünüodum
bi de yanında 18+ biri götürmek zorunlu mu?
grup kurunca daha mı ucuza geliyo?
bu arada gidersem 5-6 kişiyle giderim kesin eğlenmeye ve keşfetmeye gidiyorum sonuçta yalnız başıma napcam[hline]a.k.a "bay bomba"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...