Fistan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Bütün Avrupa'yı trenle çok ucuza hem de eğlenceli dolaşabilirsiniz. Interrail'i duymuşsunuzdur. Sırt çantanızı alıyorsunuz ve trenle ülke ülke dolaşıyorsunuz. Eskiden Interrail için 26 yaş sınırı vardı ama şimdi kalkmış.. 30 ülkede seyahat kolaylığı sağlayan Interrail sayesinde, aynı biletle istediğiniz trene binebiliyorsunuz. Ancak Interrail'in de bir raconu var. Belli bölgeler, yalnızca sırt çantasına sığacak kadar az eşya, ucuza konaklayabilmek için hosteller ve bilinmesi gerekenler varmış.. Gidenlerden bi kaç öneriler buldum sizlerle paylaşüyüm dedim..YUNANİSTAN Yunanlıların dükkanlarını 12.00'de kapattığını ve 17.00'de bir saatliğine tekrar açtıklarını bilmelisiniz. İnterrail biletiniz İtalya'ya gidecek olan feribotta da geçerli. Yaklaşık 18 saat süren feribotla yolculuk, İtalya'nın güneyindeki Brindisi'de sona eriyor. Yolculuk boyunca sıcak su akan duşlarda yıkanabilir ve her türlü yemek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Bundan sonra pek duş alma şansınız olmayacağını hatırlatalım İTALYA . Roma'da Ostello del Foro İtalico hostelinde kalabilirsiniz.Venediği gezmeyi unutmayın.Burada konaklama oldukça kolay.. 2-3 gününüzü geçirebilirsiniz.. Venedik üzerinden Avusturya - Viyana'ya ya da Milano üzerinden İsviçre tarafına gidebilirsiniz. İSPANYA Bu ülkeyi es geçemiyeceğinizi biliyorum. İspanya'nın başkenti Madrid ve Barcelona, en başta gezilmesi gereken şehirler. Tren başlangıç rotaları Fransa-Bordeaux üzerinden Irun, Burgos ve Madrid veya Fransa-Perpignan üzerinden Barselona olabilir. Barselona'da Hostel de Joves'e gidebilirsiniz. İNGİLTERE İngiltere'ye Interrail dahilinde Fransa, Belçika ve Hollanda'dan kalkan feribotla yüzde 50 indirimli gidebilirsiniz, ama sadece sınıra kadar. İngiltere'ye girdiğinizde Londra'ya gitmek için trenle yola çıkmalısınız. Biraz kasan bi ülke ama gezmeye değer.. Paranızın önemli bi bölümünü ayırın derim.. Almanya'da hosteller oldukça ucuz.Hollanda'dada yel değirmenlerini görmenizi isterim. Çevresindeki alanlar Yazın 10-12 ye yakın büyük-küçük festivale ev sahipliği yapıyor..İskandinav Ülkeleri'ni yazın görün derim ama o vakitte bile üşüyeceksiniz.. buraları görmek isteyenlerin Çantaları bayaa ağır olabilir :) Bazı Uyarılarda var.. * Pantolonunuza tren bileti, seyahat çeki ve kredi kartı için gizli bir iç cep yaptırın. * İtalya'da yankesicilere dikkat edin. * Kuzey Avrupa'nın sivrisineklerine dikkat! * İspanya'da mümkünse Müslüman olduğunuzu belirtmeyin. Çünkü İspanyollar'ın Müslümanları sevdiği söylenemez. * Yanınıza mutlaka vitamin hapları alın. gibi...[hline]Slam City Jam Ownz Joo...[Bu mesaj Fistan tarafından 07 Ekim 2002 18:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gunn Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 "iyi yolculuklar" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Evet evet süfer birşey bu, yapamadım ama içimde kaldı diyebilirim. Sorusu olanları beklerim, kendim gidemedim ama bissürü adam yolladım zamanında. =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 rofl bi de bunun donusu var demi? :)[hline]Sazanlıyorum öyleyse varım -Sazan Kral Aegean Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 jackass te vardı gumball mu ne avrupayı arabayla kat ediolar.. süperdi[hline] But who knew that this day wasn't like the rest Instead of taking a test I took two to the chest Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Bu arada, memlekette tek interrail bileti temin edebileceğiniz yer -daha doğrusu 3 yerden biri; ama diğerleri de buradan alır sonuçta- Gençtur olup, çook çok eski bir acenta olmasının yanısıra tamamen gençlik turizmi ile uğraşır. Bu da interrail ile ilgili sayfası, her türlü bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. ODTÜ de okuyan arkadaşlar var ise aranızda, gidip ODTÜ Turizm'den bilet temin etmeniz ve detaylı bilgi almanız da mümkün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 2 yıl sonra gidiyorum ...[hline]Do you ever think of me And get lost in the memory When you do, I hope you smile And hold that memory a while… Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Bunu düsünüyorudm hep hayallerimde var. Herhangi bir yas siniri var mi? Kafamiza göre takilip istedigimiz yerde istedigimiz kadar kalip istedigimiz zaman istedigimiz trene atlayabiliyormuyuz yoksa biletlerin bir tarihleri var mi?[hline][ img ]http://www.battle.net/war3/images/undead/units/animations/deathknight.gif[ /img ] Querquobad Quane [SnowLords] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zed Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 bildiğim kadarıyla zaman sınır var (1 - 3 ay gibi bişey olması lazım) ve her bilet her yerde geçerli değil. beş altı farklı bölge belirlemişler, ve her bilet bu bölgelerin birinde geçerli. atıyorum italya ispanya fransa çin bi paket, rusya finlandiya romanya bi paket falan gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 A BÖLGESİ : İngiltere / Kuzey Irlanda / Serbest İrlanda B BÖLGESİ : İsveç / Norveç / Finlandiya C BÖLGESİ : Danimarka / Almanya / Avusturya / İsviçre D BÖLGESİ : Polonya / Çek Cum. / Slovak Cum. / Macaristan / Hırvatistan E BÖLGESİ : Fransa / Belçika / Hollanda / Lüxemburg F BÖLGESİ : İspanya / Portekiz / Fas G BÖLGESİ : İtalya / Slovenya / Yunanistan / Türkiye H BÖLGESİ : Bulgaristan / Romanya / Yugoslavya / Makedonya Bölgelere Göre Ücretlendirme: Tek Bölge - 12 Gün; 169.00 EU / 291,525,000 TL Tek Bölge - 22 Gün; 206.00 EU / 355,350,000 TL İki Bölge - 1 Ay; 274.00 EU / 472,650,000 TL Üç Bölge - 1 Ay; 309.00 EU / 533,025,000 TL Tüm Bölgeler- 1 Ay; 365.00 EU / 629,625,000 TL Not: Her ayın EU kuru TCDD tarafından saptanır ve ay boyunca geçerlidir. Not 2: Bu fiyatlar 26 yaş altı için geçerlidir; 26 yaş üstü kabul ediliyor ancak ücretler daha yüksek. [Bu mesaj Nefr tarafından 07 Ekim 2002 19:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 interrail iyi hoş ama tek bir tavsiyem var: türkiye'den çıkana kadar, hatta balkanlardan çıkana kadar trene binmeyiniz. gemili alternatifler var, onları tercih edin. etmezseniz neler olacağını selanik tren garı'nda 22 saat beş parasız beklemiş olanlar (mesela ben!) bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 lol evet bir de Ema'nın dediği olay var. Zaten Interrail bileti, bileti aldığınız ülkede geçerli değildir; yani Türkiye'den trenle çıkmak isterseniz (biletiniz bu bölgeyi kapsıyorsa tabii) Istanbul - Selanik için ek ücret ödemeniz gerekir. Hayır, dediğin anlamda tarihleri yok biletlerin. Seçtiğin süre zarfında istediğin trene löp die atlayabiliyorsun yer olduğu sürece; ancak Interrail bileti sana ikinci sınıf yolculuk hakkı tanıyor, trende birinci sınıfta boş yer varsa ücretsiz binemiyorsun yani. Rezervasyon şansın da yok zaten. Dolayısıyla özellikle popüler bölgelerde önceden bilgi almanda fayda var trenler ve yoğunluk hakkında. said: Estel_Anorien, 07 Ekim 2002 19:01 tarihinde demiş ki: ...Kafamiza göre takilip istedigimiz yerde istedigimiz kadar kalip istedigimiz zaman istedigimiz trene atlayabiliyormuyuz yoksa biletlerin bir tarihleri var mi?[ [Bu mesaj Nefr tarafından 07 Ekim 2002 19:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Bileti en erken 3 ay önceden alabiliyorsunuz.. istediğiniz zaman yola çıkabilirsiniz.. Yola çıkmadan 1 gün önce almanızda mümküm... TCDD'den veya sayılı bi kaç acenta dan alınabiliyor.. Türkiyeden başlamak istiyorsanız ki başlayamıyorsunuz :) ozaman bi balkan ülkesine trenle yada deniz araçlarıyla gitmek zorundasınız... interrail biletine dahil değil tabii bu yolculuk.. [hline]Slam City Jam Ownz Joo...[Bu mesaj Fistan tarafından 07 Ekim 2002 20:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2002 Sırt çantası diyozda benim XL montu bi koysam yeter o çantaya.. kışın olmaz yane bu gezi heuhe[hline][i]Slam City Jam... [b]ICQ :857624 K2'ye tırmanan ilk sanal dede... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Kasım 17, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2002 ahah doru ben de diom bunu nerden örenmiştim diom .. bu yaz yapacaz arklarla kısmetse daa detaylı bilgilenmek lazım ben ilgilenen büro gençtur diye biliyorum doru mu ?[hline]Tanrı'yı güldürmek istiyorsan ona planlarından bahset Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Kasım 17, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2002 ya şimdi böle acentaya felam gitmeden bari detaylı bilgi edineyim dedim ema apla sen gittin anladığım kadarıyla .. şimdi babam işsiz benim de o yüzden fiyat konusu baya önemli doal olarak :p nelere harcama yapılıyo bu bilet fiyatı dışında (yemek vs. herşeyi yazarsan iyi olur) .. nelere dikkat etmek gerekli bu tek sırt çantası olayı felam nedir şöle güzel bi açıklama getirirsen baya mutlu olurum[hline]Tanrı'yı güldürmek istiyorsan ona planlarından bahset Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odium Mesaj tarihi: Kasım 17, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2002 http://interrail.genctur.com/ Bu adreste "Eski Interrail'cilerin Anketleri" bölümüne bak gidenlerin tavsiyeleri , bilgiler , kaça malolmuş vs birsürü bilgi var . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Kasım 17, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2002 ben gelcek yıl şu öss belasından kurtulunca gideceğim,arkadaşla gemiyle romanyaya gidicez ordan almanya, italya - ya da çek cumhuriyeti bilinmez- , ingiltere gezicez. - niye makedonya çünkü vize istemiyolar =) - ayrıca otel fiyatları filan uygun fgayettende. giysilerinle bütünleşirsin o kadar =)[hline]Do you ever think of me And get lost in the memory When you do, I hope you smile And hold that memory a while… Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Kasım 17, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2002 bölgede hangi ülkeler warsa ondan başlamamız gerekiyo ya .. o baya kastırcak. önümüzdeki en büyük engel gibi duruyo sora da harcamalar we bu giysi çanta manta işi ama baya aksiyonlu bişiy olacak gibi tabi gidebilirsek[hline]Tanrı'yı güldürmek istiyorsan ona planlarından bahset Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 17, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2002 Aman gözünüzü seviyim interrail'e bilimum pahalı giysi-eşya filan alıpda gitmeyin bizi rezil etmeyin. Kulağında walkman gezen bir turist görürseniz bilinki o bir türkdür, hemen o bölgeden uzaklaşın. Millet üstünde ne varsa onunla seyehata çıkıyor biz ise 5 yıldızlı otele gider misali full aksesuar yola çıkıyoruz. Şayet eşyalarınız çantanıza sığmıyorsa bilinki fazla eşya almışsınız yanınıza.[hline]I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Kasım 17, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2002 yok fedaykin yahu ne 5 yıldızı özellikle aen rahat eşyaları almak lazım malum gezip tozacaz bi dolu. ben kamp çantamı götürücem çantao larak. gittiğim her ülkeden de bi koli eve postalıycam =) -kolimi oha demeyin ben iskoçyadan gayda falan filan alıcam -[hline]Do you ever think of me And get lost in the memory When you do, I hope you smile And hold that memory a while… Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2002 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2002 Gayda benimde çok hoşuma gidiyor.. Hayalimde Gayda var elimde İskoçyanın Sisli dağlarının birinin zirvesinde arka plan yarı sis yarı çayırlı tepeler.. offf offf...[hline][i]Slam City Jam... [b]ICQ :857624 K2'ye tırmancak varsa yazın buluşalım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Kasım 18, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2002 Dağ yok benim hayalim kilti giydikten sonra önce Falkirk sonra Bannuckburn - doğrumu? -ovalarına gidip orada eski iskoç ezgilerini çalmak gaydamla.[hline]Do you ever think of me And get lost in the memory When you do, I hope you smile And hold that memory a while… Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastiee Mesaj tarihi: Kasım 18, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2002 vizeden muaf mi peki interrail olayi?[hline]wastiee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2002 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2002 said: wastiee, 18 Kasım 2002 21:03 tarihinde demiş ki: vizeden muaf mi peki interrail olayi?[hline]wastiee Bilet varsa vize kolay hesabı yapıyolar...[hline][i]Slam City Jam... [b]ICQ :857624 K2'ye tırmancak varsa yazın buluşalım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar