Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tv..

Dygrogrand

Öne çıkan mesajlar

Tv nin ekrani ayna seklidne olmus iyi iste grilestirilmis sekilde guzel de
bence eski CRT tv ler gibi merkezden disa cikik olsun teelvizyonun ekrani oole yansitsin
ve biraz background calisirsan resimlerine bakarken daha pozitif bakicaz, cok renksiz oluyo boole :)[hline]Var var var.
-A Khajiiti Saying
Sosyal ağlarda paylaş

Dygrogrand... ışık açılarına spotlara hiç dikkat etmiyosun... 3D de en önemli şey ışık ve gölgedir... kafana göre değilde daha çok hesap yaparak ışıklandırırsan çalışmayı çok çok daha gerçekçi görüntüler yakalayabilirsin... mesela sana bir tavsiye... kendine 2-3 tane küçük spot satın al.. çok da pahalı diil.. sonra da bir miktar karton... böyle çalışmalar için sana çok yardımcı olu.. kendi amatör stüdyonu oluşturmuş olursun. karanlık yada yarı aydınlık ortamda spotlarla ışıklandırma yapıp aynısını bilgisayarda yakalamaya çalış... o zmana bişileri aşmaya başlarsın.. kolay gelsin hade...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
green_martian, 01 December 2003 12:13 tarihinde demiş ki:
su son versiyon gayet guzel bi kac tus detay eklersen bence guzel olur[hline][b][i]-->Four String Magic<--
baydim

teşekkürler.. ben bu televizyonu sırf birşey denemek için yaptım.. bundan sonraki modellerimde detaylara da ineceğim sanırım artık anladım genel olarak, artık detaya inmeye başlayabiilirim.[hline]Lucky's Gallery
Sosyal ağlarda paylaş

bak bu konuda yardımcı olamicam üzgünüm.. hiç bu konuyla ilgilenmedim fala.. ama eğer gerçekten ben 3D ye gönül verdim benim elimden tutun dersen.. 3D uzmanı aşmış bi ark var... seneye almanyaya gitcek yaptıı tasarımları mercedes firması çok beendi, çocuu eğitimden geçirip tekrar heralde işe alcaklar.. nese onda bi kaç şey sorabilirim senin için kullandıın program yada progranmlar ne?[hline]Design is a life! I'm a designer. So, am i god? .::. Grafiker® :hrr:
Ben:Büyücü abartma bu güzel patikada başımıza ne gelebilirki?..
DM: Dragonmax üstünde bir geçit açıldı
Ben:Höyk!?
DM: Dragonmax kafana ejderha zıçtı öldün...
Sosyal ağlarda paylaş

bu çalışmaların değerinin ayda 1000 doların altında olduğunu düşündükleri ve bu miktarı da kanırta kanırta verdikleri için sufi ve benim atv maceramız çalışmalarımızı aldıktan sonra harddiskte sağlam bir temizlik ve istifayla sonuçlandığından beri freelance çalışıyoruz
...
..
..
..
..
..
..

boş bir vaktimde ışıklandırma konusunda birşeyler yazacağım.

[Bu mesaj Rexar tarafından 03 December 2003 03:12 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

o dönemin makinalarında (tam hatırlamıyorum muhtemelen p2 350 ayarındaydılar), sahneyi parçalayarak atv'deki ve bizim evimizdeki makinalara dağıttığımız halde sinemasalı ve bugece-buakşam jeneriklerinin renderları yayına gireceği güne yetişmiyordu. ilk kez o projede sahnedeki elememanları grup grup hide edip layer-layer mantığıyla alfalı render edip sonra flame'de üstüste bindirip son görüntüye ulaşmak yoluyla objelerin birbirleriyle ışınım kırılma ve yansıma etkileşimlerini minimuma indirip render süresini inanılmaz biçimde azaltarak yayına yetiştirmiştik. şimdiki makinalarda tüm sahnenin renderı muhtemelen 1-1,5 günü ancak bulur :)

bu arada rexar'ın bahsettiği durum malesef çok can sıkıcı. dışarıda bu alandaki işçiliğin değeri ayda 5-6 bin doların altında değilken burada hala 1000 dolara "ulan çok mu verdik acaba?" diye düşünülebiliyor. en azından o dönemde öyleydi, şimdi anlayışları değişmişse bilmiyorum. gerçi değişmiş olsaydı şu geçen 1.5 senede bizim bıraktıklarımızın üzerine ele değer birşeyler koyacak birini almış olurlardı...

ülkemizde bu alanlarda insan yetiştirme konusunda emekliyor oluşumuz falan bir yana, bu konudaki emeğin bedelinin tespit edilmesi konusunda bile emekleme aşamasındayız. zaten hepsi birbirine bağlı konular aslına bakarsak.

düzelir de biz görür müyüz bilemem :)[hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2003

[Bu mesaj Sufi tarafından 03 December 2003 10:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...