Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Futbol bir spormudur?


hasansemre

Öne çıkan mesajlar

Biliyosundur ki boks canavarlarına(Sporcular)bi dünya para veriliyor.Hatta Dünyada F1'den sonra en çok kazandıran spor tabi spor denebilirse:)[hline]Karanlık aydınlıktan,yalan doğrudan kaçar.Güneş yalnızda olsa etrafa ışık saçar.Üzülme!!!Doğruların kaderidir yalnızlık.Kargala sürü ile KARTALLAR yalnız uçar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spor benim bildiğim kadarı ile sağlıklı ve zinde kalmak için yapılır boks vb sporlarda sağlık pek mümkün değil ayrıca spor adı altında müsabakadır buda demektir ki bunlar spor değil musabaka nedir sonucu var kazanmak için savaşır ve parçalar zafere giden her yol mubahtır gibi atasözü veya deyimler de bunu net açıklar sonucu olan çoğu şey ve müsabaka adı altında ise bana göre sporun yanından bile geçmez.
DipNot:Ema aslında spor var olayın içinde ama ben burda spordan daha farklı düşünmüştüm onun için oraya açtım ama genede sağol doğru yer burası diyosan burasıdır :)[hline]Karanlık aydınlıktan,yalan doğrudan kaçar.Güneş yalnızda olsa etrafa ışık saçar.Üzülme!!!Doğruların kaderidir yalnızlık.Kargala sürü ile KARTALLAR yalnız uçar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
said:
hasansemre, 03 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki:
Spor benim bildiğim kadarı ile sağlıklı ve zinde kalmak için yapılır


boks yapmak için ssağlıklı ve zinde olmak gerek zaten

bilardoda bir spor ama sağlıklı ve zinde olmak için yapılan bişi degil?

bowling de bir spor ama sağlıklı ve zinde olmak için yapılmıyor

mesela yasemin dalkılıç ne yapıyor tüpsüz ağırlık ile denizde dalış yapıyor ve bir spor bu ama bunu sağlıklı ve zinde kalmak için yapmıyor, gerekli çalışmayı onceden yapıyor vücudu sağlıklı ve zinde oluyor sonra dalış yapıyor

bu dalışlarda hayatını kaybedende oluyor vurgun yiyip e ozaman buda zarar veriyor odamı spor degil?

her spor da sakatlanmalar olur
bütün sporcular yaş ilerlediginde kilo alırlarsa kalp krizi rizki taşırlar çünkü spor yaptıkları sürede kalp cok calısıyor sürekli kan pompalıyor kalp in hacmi büyüyor ve ilerleyen yaslarda o kalpteki büyüyen damarlar tamamen eskisi kadar kullanılmadıgından içindeki kan akışı yavaşlıyor bazı yerlerinde kan pıhtılaşıyor ve damar tıkanıklıgıda oluyor boylece kalp spazmı geçiriyorlar

ne anladım ben sağlıktan ozaman? tendomları kopuyort bacak kırılıyor ayak burkuluyor pek cok sakatlık oluyor
sırf futbolmu?
basketboldada aynısı var
valeyboldada bu tip sakatlanmalar var

boks ta belki direk zarar verme var ama dğer sporlarında profesyonel amaçla yapıldıklarında(boks gibi) pek sağlıklı olmak için yapıldıgını düşünmüyorum[hline]Grandmaster Hamburger
Sufi, 20 November 2003 14:50 tarihinde demiş ki:
1990, daha kimselerin nicki falan yokken
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Solonor, 03 December 2003 16:31 tarihinde demiş ki:
boxu savunmuyorum ama box spordur. bi de hasan demişin ki boxta kendini geliştirip antrenman yapman gerekir diye. sen rocky izlemedin galba hiç. :D[hline]WtF!?!?!
Ben de bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım...
Don't Cause any Trouble.

Ben öle bişiy demedim kendini geliştir idman yap filan. rocky'le büyüdüm zaten orda apollo boks maçında ölüyodu.[hline]Karanlık aydınlıktan,yalan doğrudan kaçar.Güneş yalnızda olsa etrafa ışık saçar.Üzülme!!!Doğruların kaderidir yalnızlık.Kargala sürü ile KARTALLAR yalnız uçar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dynamick bilardo'yu kahve dışında bir yerde oynarsan yani nezih bir ortamda oynarsan anlıyacaksın o masanın etrafında dönmek yürüyüş yapmak gibidir atışları düşünmek zekanı test etmek ve geliştirmek gibi birşeydir aynı zamanda atışları yaparken şekilden şekile girme olayın kaslarını çalıştırır bence mükemmel bir spordur bilardo.
Bowling için söyleyebileceğim bir şey yok zaten pek sevdiğim bi aktivite değildir.
Ama benim psotları okursan boksun neden spor olmadığını anlayacaksın.[hline]Karanlık aydınlıktan,yalan doğrudan kaçar.Güneş yalnızda olsa etrafa ışık saçar.Üzülme!!!Doğruların kaderidir yalnızlık.Kargala sürü ile KARTALLAR yalnız uçar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

futbol bir takim insanlar icin spordur , bir takim insanlar icin degildir.

yani orneklemek gerekirse ; ''sari mavi yesil mesil farketmez , yuruyoruz ayni yolda biz.futbol siddettir , futbol holiganliktir , futbol adam bicaklamaktir.'' diye mars soylenebilen bir ulkede bunu spor olarak gor(e)meyenler var demektir . demek kisiden kisiye degisebiliyor kim ne olarak algilarsa artik , heh .[hline]fizban, 29 October 2003 21:02 tarihinde demiş ki:
in apex we trust
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

box'un spor olup olmadığını sorgulamak bence gereksiz sonuçta her sporda olduğu gibi disiplinli bir çalışma, sağlam bir vücud, konsantrasyon, dayanıklılık ve düzenli antreman gerektiren bir spor. Bilardo da bir spor dalı bence, olayı sadece bir ıstaka ile topa vurmak olarak düşünüyo olabilir herkez ama o atışlar üzerinde uzun süre düşünülüyor her spor dalında olduğu gibi bilardodada bir taktik anlayışı ve strateji var, aynı satranç gibi. satranç oynamak için fiziksel bir yeterlilik gerekmiyor ama rakibinize karşı her spor dalında olduğu gibi zekanızı kullanarak avantaj sağlıyorsunuz. Sporu sadece antreman yapıp vücud çalıştıran bir olay olarak görmemek lazım bence eğer öyle olsaydı dünya da şu an spor dalı olarak kabul görmüş bir çok müsabaka spordan sayılmazdı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben boksun antreman kondisyon kısmından bahsetmiyorum. Karşısındakini bayıltmaya çalışmaktan, kaşı açıldığında nakavt etmek veya çekilmesini sağlamak için kaşına vurmaktan ve bunu yapmaya izin veren kurallardan bahsediyorum. Buna izin veren zihniyet hiçbir şekilde köpek dövüşüne laf edemez sonuçta emin ol köpeklerin kavgasını da bir şekilde spor diye kasanlar olacaktır. Göze çok estetik geliyor diyip yarın öbür gün serberst mi kalsın her türlü dövüş?[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya şu anda boks müsabakalarında o kadar vahşet olmuyor. genelde sporculardan birinin dediğinn gibi kaşı falan açıldığında hakemler maçı bitirip daha fazla puan almış olan sporcuyu 1. ilan ediyorlar ama senin dediğin gibi olmuyor da değil tabi bundan bende hoşlanmıyorum. bu biraz şova yönelik bi şey aslında arz talep gibi bi şey bu tür vahşetlerden zevk alan hasta ruhlu bi sürü insan var malesef
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut sana katılıyorum zaten aynı şeyi savunuyoruz.
Topic'de boks spor ise savaş olimpiyat bir espriydi ancak burdan çıkan savaşta bir spor olabilir.
Strateji var timler yoğun fiziki çalışmalardan geçiyorlar herşey kazanmak için yapılıyor.Diyeceksiniz ki insanlar ölüyor.
Boks'ta kulak kopuyor beyin travmaları yaşanıyor.
Futbol da Foe örneği var adam sahada öldü.
Serbest Dalma denen sporda da ölenler vardı.
Belki biraz abartı oldu ama dediklerinize göre savaşta spordur.[hline]Karanlık aydınlıktan,yalan doğrudan kaçar.Güneş yalnızda olsa etrafa ışık saçar.Üzülme!!!Doğruların kaderidir yalnızlık.Kargala sürü ile KARTALLAR yalnız uçar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 03 December 2003 18:06 tarihinde demiş ki:
Absolut sen boks un dayak olayına takış bulunmaktasın abi. oradaki çelınç ı es geçemezsin.
dövme vurma olayı futboldada var Örnek : Zago ehuhe[hline]i love this game!
Yatay kuvvetlerin,düşey bileşimi...

Boks çelınç??
Karşındakinin kafasına vurarak beyninin kafatasına hızla vurmasını sağlamaya çalışıp bayıltmakta çelınç göremiyorum. Boks vahşettir, karşıdakine direk hasar vermek üzere yapılan birşeydir. Kafalara koruyucu koymakla bitmez, böbrekler, mide kalp vs açıkta kalmakta ve hepsi ölümcül organlardır.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başarılı olmak için strateji yapmak iyi çalışmak belki bir spordur ancak karşındakine zarar vermek asla bir spor değildir.
Her olayın başlangıcı ve bitişi vardır.Başlangıç güsel ama bitiş kötü oluyo yani sadece tek bi taraftan bakıp aaa bu ne güsel diyemeyiz.
hasanSemre diyor ki...
İçinde strateji olan fiziksel çalışma olan her şey spor değildir.
[hline]Karanlık aydınlıktan,yalan doğrudan kaçar.Güneş yalnızda olsa etrafa ışık saçar.Üzülme!!!Doğruların kaderidir yalnızlık.Kargala sürü ile KARTALLAR yalnız uçar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

boks olayını biraz abartıyorsunuz bence. öyle rocky filmlerindeki gibi müsabakalar olmuyor boks ta. ha ama boks'un özü spor a uygun değil diyorsanız ona katılabilirim çünki amacın karşındakine zarar vermek ama zaten boksörlerin ölümcül derecede yaralanmalarını hakemler engelliyor, bir tarafın kazanması için illa nakavt (kesin yanlış yazdım) olması beklenmiyor.

[Bu mesaj Castigater tarafından 04 December 2003 10:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...