Grudge Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 diyip duruyoruz. ben de bunu kanıtlamak niyetindeyim. bundan sonra karakterlerin inançlarını oyuna daha sık yansıtmalarını sağlamak için az sonra detaylandırıcaam sistemi kullanmaya karar verdim. magic'e bahsedememiştim bundan. diğerlerinin de kafasında netleşmesi için öncelikle neden bahsettiğimi yaziim. bundan sonra karakter sheet'inizin bi tarafında, karakterinizin ciddi ciddi inandığı şeyler yazacak. bunların sayısı 4'e kadar olabilir. karakteriniz oyun içinde bu inançlara uygun roleplay yaptığı zaman session sonunda belli bi miktar belief point alacak. e ortada puan varsa bunların bi şekilde harcanabilmesi de lazım. onu da aşağıda belirticem ps 1:Biraz tarzanca oldu ama herkes için anlaşılır olduğunu tahmin ediyorum. herşey için uygun türkçe sözcük aramaya ya da herşeyi ingilizceye çevirmeye kasamadım. idare edin ps 2: araya oyun tarihi ve zamanıyla ilgili muhabbetlerin karışmaması için yeni topik açmayı tercih ettim. ps3: karışan ya da anlamadığınız bişey varsa sorun. ps4: featlerin orjinalleri http://www.ps3e.com'da galiba :-p inanç örnekleri: - her birey seçim ve her istediğini yapma hakkına sahiptir. - gücü elinde tutan herzaman haklıdır - güçlü olanlar herzaman zayıf olanlara yardım etmelidir - bilinçli olarak acı vermek yanlıştır - geçmişi düşünmemek gerekir. sadece şimdi önemlidir. - bilgi bedavadır ve kimseden saklanmamalıdır - risk almak aptalca ve yanlıştır - her birey, her fırsatta diğerlerinin varoluşlarını geliştirmek için uğraşmalıdır - rahatlık ve zevkler sadece yumuşayıp güçten düşmeye yarar - herkes kendinden sorumludur, başkalarına bel bağlamak yanlıştır - yalan söylemek herzaman yanlıştır - merhamet her varlığın haklıdır, onlar istemeseler bile merhametli olunmalıdır. - tanrılar kötüdür ve rahipleri müsamaha gösterilemez. belief point gain 1 belief point: PC inancına uygun şekilde davrandı 2 belief points: PC bir bedel ödemek pahasına inancına uygun şekilde davrandı 3 belief points: PC nin inancına uygun davranması ona pahalıya patladı bunlar kümülatif değildir. yani session boyunca inancınıza uygun davranırsanız session sonunda 1 belief point alacaksınız. session boyunca inancınıza uygun davranıp, bi de üstüne 2. durum gerçekleşirse 2 belief point alacaksınız. bunların üstüne 3. durum da olursa 3 belief point olacak. sonuçta elinize 3 belief point geçmiş olacak. belief point burning bu durumda yanan belief pointiniz kadar hafta boyunca belief point alamazsınız ve bu süre boyunca belief point pool'unuz 0 sayılır. Belief point use aksi belirtilmediği sürece roundda yalnızca 1 belief point harcanabilir. Belief point poolunuz, efekt çözümlendikten ya da süresi dolduktan sonra azalır. belief pointler sadece outer planelerde ve astralde kullanılabilir. 1- Alter Dice Roll herhangi bir check, save ya da attackrollda d20 ile beraber ekstra d6 atılır. d6 sayısı o andaki belief point pool'unuza (bpp) eşittir. (örn: 5 belief point varsa 5d6) 2- Reroll d20 roll'u tekrarlanır. sonuç önceki atıştan iyi de olsa kötü de olsa ikinci roll geçerlidir. 3- Class abilities & Feats günlük kullanım sayısı kısıtlı olan abilityleri 1 belief point harcayarak daha sık kullanabilirsiniz. 4- Spell-like abilities günlük kullanım sayısı kısıtlı olan spell-like abilityleri, büyünün leveli kadar belief point harcayarak daha sık kullanabilirsiniz. 5- Faction Feats & Belief points Olayımızın en ciddi kısmı burası. her faction kendi inançlarını evrende temsil etme görevini üstlendiğinden, belief point olayından en fazla factionlar yararlanabiliyolar. Athar -Condemnation: Normal: Gain +4 bonus on Intimidate checks against characters that worship a deity bpp, check'e bonus olarak eklenir. Spend 1 belief point: +Alter Dice roll gibi. ama ekstra d6larda maksimum sonuç alınmış gibi hesaplanır. -Blasphemous Presence: bpp, check'e bonus olarak eklenir. -Defiant Turning spend 1 belief point: Turn edilen yaratık, divine spellcaster levelları kadar turn resistance almış sayılmaz. ayrıca divine rank 0-1 yaratıklar turn edilebilir. + turning check'e bpp kadar bonus alırsınız. aynı roundda ekstra belief point harcayarak alter dice roll kullanabilirsiniz. -Heretic's Strike Normal: Your attacks ignore deflection and enhancement bonuses to AC granted by divine spells such as shield of faith, magic vestment, and holy aura. 1 Belief point: ayrıca bu şekilde korunan birrine saldırırken bpp kadar round boyunca attacklarınızı touch attack olarak çözümlersiniz. + Attack Roll'unuza bpp kadar bonus alırsınız. aynı roundda ekstra belief point harcayarak alter dice roll kullanabilirsiniz. (1/round kuralına rağmen) -Parting the Veil prepare edilmiş bir domain büyünüzü, büyü slotunu harcamadan kullanabilirsiniz. bunun için büyünün leveli kadar belief point harcamanız gerekir. domain power'ınız bir check gerektiriyosa aynı round içinde extra b Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GenjuroXXX Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 Benim soracagım ilk soru belief bir motivasyonda olabilirmi ? olabilirse benim için ne ala...[hline]"He raged at the world, at his family, at his life... But mostly, he just raged..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 kendi başına bi motivasyona inanmak saçma.tahminimce rage diceksin de. evren rage etrafında dönmüyo mesela... inanç senin bütün herşeye bakış açını belirler. bi nevi alignment gibin... ama düşmanlarına karşı acımasız ol, öfkene teslim ol kayıtsız şartsız ve parça pinçik et gibi bi yaklaşım uygun olur. da cheese de olur. ben sana böyle bi inanış için pek puan vermem :) [hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher [Bu mesaj Grudge tarafından 14 November 2003 00:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magic Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 Biraz düşüneyim, bulurum 4 tane[hline]Life is just a dream. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 4 tane bulmak zorunda diilsiniz. ne kadar fazla olursa okadar kısıtlar sizi bu. aslında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, bu inanışların hayatın her yönünü değerlendirirken göz önünde bulundurulması. yani bunlar 7 gün 24 saat sizinle beraber olan, evreni ayakta tutan kavramlar. herkes için geçerli. örneğin might makes right derseniz gücün kimin elinde olduğuna bakmadan sahibolan kişiye herşeyi yapma hakkı verdiğini kabul etmelisiniz. biri sizden güçlüyse, sizinle istediğini yapma hakkı vardır gibi...[hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magic Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 Karaktere daha çabuk ısınılmasını sağlayacak şeyler gibi geldi. Ben o yüzden 4 tane bulmak istiyorum. Ama dur bakalım..[hline]Life is just a dream. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GenjuroXXX Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 Ya grudge denyo musun nesin mativasyon derken rage filan degil yani herhangi bir factiona baglı olmayan bir motivasyon diom ben[hline]"He raged at the world, at his family, at his life... But mostly, he just raged..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GenjuroXXX Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 Bu arada bişey dikkatimi çekti mesela Hedehödö=x+bpp derken orda bişey harcamana gerek yokmu yani otomatik olara o bonus gelıomu??? Ben bu olayı sevmedim pek çok yazış geldi sanki npc ler bilmemkaç milyon belıef poıntle gelıp kafamızı daha kolay kırsın die yapılmış bişeye benzio ayrıca çok karıştırır olayı her player abi be belıef poınt harcıcam diyip olaya başlayınca kafalar allakbulak olacak ayrıca bunların bi level requırement ı yokmu gelipte 1.level adam bp toplayıp ota boka ımplosıon fılan basmasın :)[hline]"He raged at the world, at his family, at his life... But mostly, he just raged..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 said: GenjuroXXX, 14 November 2003 03:32 tarihinde demiş ki: Ben bu olayı sevmedim pek çok yazış geldi sanki npc ler bilmemkaç milyon belıef poıntle gelıp kafamızı daha kolay kırsın die yapılmış bişeye benzio lol de ben ne kadar alakasız olsam da gruba belief point felan toplatmak biraz saçma olmuş bence de yani inançlar şekillendireyor ama bu kadar basit, veya sadece karaktersel olarak değil Mesela bir kitapdaydı sanırım, boyut kapılarında sorun oluyor ve (basitçe anlatmak gerekirse) alingment ı good olan bir plane e kötü pentition'lar (böle mi yazılıyordu yahu ?) geliyordu , işte bu yüzden o boyut çatırdamaya hatta bozulalar göstermeye başlıyordu. Mesela Mount Celestia 'nın cennet gibisinden,baator'un cehenem gibsinden bir yapıya sahip olmasının nedeni orda yaşayanların inançları işte. Yani Tüm baatezu lar hırçın ve chaos a inanıyorlar diye boyut vahşi bir yapıya sahip. Yoksa Baatezu'lar chaotic bir şekilde fiziksel özelliklere sahip olmuyorlar. (mesela arada bi fireball çıkıvermiyor adamlardan) Öte adventure vardı, sigil de geçiyordu. Eğer belli bir rituel i gerçekleştirise ölüm tanrısı oacağıa inanan birisi vardı. (işte rituel böle belli saatlerde birilerini öldürmek felan gibisinden ekzantirik olaylar) Adventure da player'ların engelleyip engellemeyceği belirtilmiyordu (sanırım ama emin değilim) ve eğer rituel i başarıyla bitirebilirse buna çok inanadığı için gerçekten bir ölüm tanrısı olabilir yazıyordu(die hatırlıyorum ben) Yani karakterlerin pek tabii inançları olsunda, bence bu hemen öle anında belief point tadında değişiklikler yapmasın. Sonra üste genjuro dediği gibi herkes inaçlarına göre öle acaipleşmiyor ki. (faction nember ların belli bi özellikleri varda çok az ve genel takdir edersiniz ki) tabii sizin oyununuz sizin yorumunuz (ben tabii ki de sistem kullanmadan etkilerini gösterin derdim ama =) )[hline]Sanat benim içindir... [Bu mesaj Golge-i_Khan tarafından 14 November 2003 06:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 örneklerin geçerli hala golge. ama inancın gücü bundan daha net bi şekilde görülüyo planelerde. unutma ki inanç tanrıları tanrı yapan şey sen kurallara inanmıyosun o yüzden açıklamaya kaasmcam :) genjuro, NPClerin levellarının yarısı kadar belief pointi olacak. ayrıca kolay kolay kullanmicaklar da bunu. o konuda sıkıntın olmasın. kafanızı kırmak istesem belief pointe ihtiyacım yok :)[hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dilbao Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 Adaletsiz bişiye benzettim ilk bakışta. ilk olarak sensate atraksiyonlarına baktım ve hayal kırıklığına uğradım. Onu kokla bunu yala gibi yetenekler bende zaten mevcut, daha iyi yalayacağıma mı inanıyorum ki böle acayiplikler geliyo?? Bu arada biz kaç puan ile başladık? Önceden kazanmış olduğumuz puanlar varmıydı? Mesela NPC ler lvl/2 kadar puanla başlıyo demişsin, peki ya oyuncular?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 öncelikle yukardaki olaylar sadece featler üzerindeki değişiklikler. featlerin asıl olaylarına bakmanız lazım. kaldı ki sensate dediğin zaten ne etcek ki koklayıp yalamaktan başka? ikinci olarak şu ana kadar kimsede belief point falan yok. çünkü şu ana kadar inançlarınızın arkasında durur nitelikte davranışları -benim uyarılarım dışında- pek sergilemediniz. zaten bu belief sistemi de sizi bu davranışlara teşvik etme amacı güdüyo.[hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dilbao Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Bu durumda bu sistem benim pek işime yaramicak. Hatta sırf bu yüzden de adaletsiz bir durum olacak. Millet mucizeler yaratıyo, ben ise daha ii kokluyorum. Vay be... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magic Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Sen bu sistemi değilde senseitleri sevmiyorsun gibime geldi benim. Faction'a gelene kadar olan herşeyi zaten yapabiliyorsun, tek yapamadığın başka faction'ların gene senin gibi feat alıp yapabilecekleri.[hline]Life is just a dream. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dilbao Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Naaptın magic yaa, sensate lere taparım. Benim adaletsiz bulduğum daha iyi yalama gibi mevzular.. Bende zaten yalama ability si mevcut niye yenisini istiim ki? Multiverse bana bunu mu uygun görmüş. Yada ben daha ii yalayacağıma mi inanmışım... Ayrıca faction kısımından önce sadee kullanım mevzusu var.. Kullanabilceğim alternatif bişi yok ki... [Bu mesaj Dilbao tarafından 15 November 2003 16:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magic Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Faction'ın inançlarına göre verilmiş feat'ler hepsi. Senseit kardeşlerimizde daha iyi yalayacağına, daha iyi emip, daha iyi gömeceğine inandığından dolayı (lol be) bunlar verilmiş. Nesi haksızlık ? Benim faction'ım bile yok. Hiç birini kullanamıyorum. Ben haksızlık demiyorum, sen bana yalayabiliyorum, emiyorum, gömüyorum diyorsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 mecük doğru söylüyo. adaletsiz bişey yok ortada. kaldı ki kimse öyle mucize falan yaratamaz kolay kolay merak etme. muhtemelen harness divinity olayına takıldın sen ama bizim monk o olayı bütün campaign boyunca 1 kere ya kullanır ya da kullan(a)maz.[hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 İmkanı yok. Harness Divinity ile implosion basmak için arka arkaya 3 seans inançlarıma uygun davranmanın içimde patlaması lazım ki minds eye felsefesiyle nereye kadar. Hadi oldu, arada ucu ucuna kaçan önemli checklere +d6 almamam lazım falan. Ama dilbaoya bi noktada katılıyorum, bence 3e de sensatelere gelen featler diğer factionlara göre bariz güçsüz. E bu bp sistemi de o featlerin üstüne kurulduğu için arada fark oluyo tabi.[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 senaryonun gidişatına bakar. ben zaten senaryoları karakterlerin yeteneklerine göre hazırlamaya çalışıyorum mümkün olduğunca. bu arada. bi noktayı netleştiriim, extra d6ları kullanacaanızı d20yi atmadan önce söyliceksiniz. yani fail olmuş bi checki ancak tekrar d20 atarak düzeltme şansınız var. [hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher [Bu mesaj Grudge tarafından 16 November 2003 01:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dilbao Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Benim efektif olarak pek yararlanamayacağımı düşünüdüğüm bir sistem olsa da hayırlı olsun yeni sistemimiz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GenjuroXXX Mesaj tarihi: Kasım 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2003 said: Grudge, 14 November 2003 09:11 tarihinde demiş ki: örneklerin geçerli hala golge. ama inancın gücü bundan daha net bi şekilde görülüyo planelerde. unutma ki inanç tanrıları tanrı yapan şey sen kurallara inanmıyosun o yüzden açıklamaya kaasmcam :) genjuro, NPClerin levellarının yarısı kadar belief pointi olacak. ayrıca kolay kolay kullanmicaklar da bunu. o konuda sıkıntın olmasın. kafanızı kırmak istesem belief pointe ihtiyacım yok :)[hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher Ya ne cabuk gaza gelıosun olum kır o zaman bıtsın oyun alla ala[hline]"He raged at the world, at his family, at his life... But mostly, he just raged..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBoLiC Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 ya işte dm in yaptırım uygulamasına bir örnek.... playerlar somut bir şey ister...o yüzden alignmentı bile kurala bağlamak zorunda kalabiliyoruz dmler olarak.... yok grudge kasma bu belief le fln....sonunda bununda elbet smite evil cinsinden bi hali olcak gibi... :D[hline]Trust hurts, betrayel kills... İn the Name of God, impure souls of The Living Dead shall be Banished into eternal Damnation. Amen. Aket-Atum, 18 August 2003 16:54 tarihinde demiş ki: ayrıca benim adım thomas disease bana komaz Bonus 18 August 2003 18:36 tarihinde demiş ki: İleriki levıllarda summon maganda, summon yeniçeri gibi büyülerde geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Kasım 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2003 ben olmuşum multiverse..[hline] ..scripta manent Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2003 said: DiaBoLiC, 26 November 2003 01:44 tarihinde demiş ki: ya işte dm in yaptırım uygulamasına bir örnek.... playerlar somut bir şey ister...o yüzden alignmentı bile kurala bağlamak zorunda kalabiliyoruz dmler olarak.... yok grudge kasma bu belief le fln....sonunda bununda elbet smite evil cinsinden bi hali olcak gibi... :D[hline]Trust hurts, betrayel kills... İn the Name of God, impure souls of The Living Dead shall be Banished into eternal Damnation. Amen. Aket-Atum, 18 August 2003 16:54 tarihinde demiş ki: ayrıca benim adım thomas disease bana komaz Bonus 18 August 2003 18:36 tarihinde demiş ki: İleriki levıllarda summon maganda, summon yeniçeri gibi büyülerde geliyor adam haklı bak şimdi Smite Evil ın aldığı hale bak Öle bi kural olmadan ben ışıklar saçarak bi yaratığa gömsem pala olarak zevkten ihya olurdum (o nasıl bi halse artık ?? ) Şimdi şu salaklığa bak player: Smite Evil yapıyorum Dm: Kaçırdın Player : peki tamam tama sustum :)[hline]bilinçli toplumun kurallara ihtiyacı olmayacağı gibi bilinçli rp'cinin de sisteme ihityacı yoktur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 29, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2003 Bilmiyorum öylemi (hepsini okumadım) ama bence bir karakter belief pointlerini inançları doğrulştusunda kullanabilmeli sadece yani ne biliyim mesala eğer adam iyileri korumak gibi bir şeye inanıyorsa bir masumu kurtarırken kullanmalı veya bir thief herşeyden çıkar sağlmaya inanıyorsa bir soygunda veya onun gibi birşeyde çok zor bir durumda bluffına yüksek bir bonus almalı veya tanrılardan nefret eden biri clericlere karşı savaşta bonus almalı vs bence daha mantıklı olurdu[hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar