MrBomb Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 7.11.2003 tarihinde windows açılırken karşıma şöle bi hata çıkmıştı (ram in sayıldığı ilk sayfadan hemen sonra bi siyah ekran belirerek): "Windows şu dosyayı bulamıyo: C:WindowsSystem32ConfigSystem" bu dosya .sys uzantılı bi dosya sanırım: System.sys (dosyanın üstünde formatı konulmamış, ben öle tahmin ediorum) tabi format atmak zorunda kaldım. formatın ardından windows update sayfasından bütün windows updatelerini aynı anda indirdim. formattan 15 gün sonra yani 22.11.2003 tarihinde aynı hata ("windows şu dosyayı bulamıyor" hatası) gene karşıma çıktı. gene "System" dosyası bulunamıyodu bu 15 günlük süre içinde gözüme çarpan garip olaylar: 1- windows açılırken C diskinde bişe olabilir diyip scandisk yapıyodu hep. 2- xp açılışında gelen loading sayfasında (xp logosunun olduğu ve alttan mavi bi loading çubuğunun geçtiği sayfa) xp logosu önce çok soluk bi şekilde görünüyo, daha sonra netleşiyo ve hdd den yükleme sesleri gelmeye başlıyodu. yani sanki bikaç update veya başka bişe bilgisayarın açılmasını yawaşlatıyo gibiydi. not: bu 2. garip olayın windows updatelerle bi ilgisi olabiliceini düşünüyorum sorunu nasıl çözerim, önerileriniz neler?[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 Aynı sorun bende de oluyordu; (garip gelebilir ama) RAMlerden kaynaklanıyor. Ben RAMi değiştirdikten sonra hiç olmadı Geçici çözüm olarak da şunu verebilirim: - Aynı dosya windowsrepair klasöründe de var.. CD'den boot edip repair console ile açıp o dosyayı system32config klasörüne kopyalaybilirsin - Yalnız repair klasöründeki dosya windows ilk yüklendiğinde yaratılıyor ve güncellenmiyor. System restore yapmış gibi windowsun ilk install edildiği halini görürsün. Bunun için de arada bir windows çalışıyorken system32'deki dosyayı repair e atıp güncelleyebilirsin[hline]Ghost of The Navigator Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 ama çok mantıksız ya ram nasıl windows xp yi bozabilir ki? dediğin geçici çözüm de çok zahmetli be abi. her hafta hem bu system dosyasını hem de my documents klasörümü repair klasörüne taşımak :hmm:[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 Garip gelebilir demiştim :) Bonepart birazdan topici görürse o da benzer şeyler söyleyecektir RAM hakkında (bi kere daha bööle bi muhabbet geçmişti)[hline]Ghost of The Navigator Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
orqan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 Sayin Bomb oncelikle dosyanin adi sadece system, yani .sys'si yok. Ayrica AutolycuS bilgisayari aldiktan ne kadar zaman sonra boyle bir sorun oldu?Yani demek istedigim Bomb'un bilgisayari 1 yildir falan sorunsuz calisiyordu (yanlis hatirlamiyorsam). Bu arada sorun cikarmadi ise RAM'lerin bozulmus olmasi gerekir (gerci bana hala ram fikri sacma geliyor ama hadi bakalim). Demek istedigim sen yeni aldin ve hemen (yani 1 ay icinde falan) mi boyle bir sorunla karsilastin yoksa sende de bir sure (su bir yil gibi) gecmis miydi?[hline]--- orqan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 said: AutolycuS, 23 November 2003 12:01 tarihinde demiş ki: Aynı sorun bende de oluyordu; (garip gelebilir ama) RAMlerden kaynaklanıyor. Ben RAMi değiştirdikten sonra hiç olmadı Geçici çözüm olarak da şunu verebilirim: - Aynı dosya windowsrepair klasöründe de var.. CD'den boot edip repair console ile açıp o dosyayı system32config klasörüne kopyalaybilirsin - Yalnız repair klasöründeki dosya windows ilk yüklendiğinde yaratılıyor ve güncellenmiyor. System restore yapmış gibi windowsun ilk install edildiği halini görürsün. Bunun için de arada bir windows çalışıyorken system32'deki dosyayı repair e atıp güncelleyebilirsin yau dediin geçici çözümü deniyorum ama bu "C:WindowsSystem32ConfigSystem" dosyası "C:Windowsrepair" klasörüne kopyalanmıyo çünkü "It is being used by another person or program" hatası veriyo bari bu geçici çözümle idare ediyim dedim o da olmadı abi ya[hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Kasım 26, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2003 up[hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Kasım 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2003 güncel bi xp sürümü bulup yüklemeyi deneyebilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Kasım 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2003 bilgisayarında bir tür virüs olabilir ya da badsector oluşmuş olabilir. Durduk yerde düzgün kapanmışken bile scandisk yapıyorsa badsector oluşmuş olma ihtimali yüksek.[hline]Lotgd Güzel bir oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 ama nerden test etmeye başliicaımı bilmiyorum çünkü bi olasılığı test edip sorunun ondan kaynaklanıp kanyanklanmadığını anlamam 15 gün sürüyo. çünkü dediim gibi 15 günde 1 çöküyo makine. o yüzden şöle kesine yakın bi yorum almam lazım. sen dedin bad sector weya virus bi de ram problemi olasılığı war. bu üçünü de denemek 45 günümü alır yani hesaplarsak kısacası en yüksek olasılığı söyleyin ordan başliim test etmeye[hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar