ernes Mesaj tarihi: Mart 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2003 Herkese selam.Arkadaşlar Sphere olayını Windows da kurdum hallettim çalıştırdım.Ben server kurmak için uğraşan biri değilim.SAdece olayın işleyişini kavramaya çalışıyorum.Ve bir de Linux gelecek kurdum.Linux a da adım atmış oldum.Linux a ultimayı kurmayı başarmak 2 günümü aldı.Ancak sphere olayını halledemedim.E server olmayınca ultima da olmuyor tabii.Root dizinine uo klasörü altına kurdum ultimayı.Spehe (99x2) versiyonu da aynen root altına sphere olarak kurdum.Herşey yerli yerinde.Ancak sanırım birşeyde hata var.Verdiği hata da klasik -3 hatası.Bunu windowsda halletmiştim.Daha doğrusu bende çıkmamıştı bile.Ama sorunun ne olduğunu biliyordum.Fakat linux da iş değişiyor.Acaba sphere.ini dosyasının düzenlenmesi farklı mı?Ben şöyle yapıyorum ; /######################################################################################### //# File System # //######################################################################################### // WORLDSAVE= // The complete path to the directory where you want the server to keep // the SPHEREWORLD.SCP file (and all backups). WORLDSAVE=sphere/save/ // SCPFILES= // The complete path to the directory where you have all the run time script // files for SPHERE SCPFILES=sphere/scripts/ //SCPINBOXDIR=scripts/ // ACCTFILES= // Complete path to where on your hard drive you want the server to // read and store/backup the account files ACCTFILES=sphere/save/ // MULFILES= // The complete path to the directory where UO is installed. // The default location for non-T2A installations is C:UO // The default location for T2A installations is C:Program FilesUltima Online MULFILES=uo/muls/ // LOG= // The complete path to the directory where you want the server to keep // the log files. LOG=sphere/log/ ------------------------------------------------------ burada mesela sphere/save/ yazan kısmı root/sphere/save/ ya da /root/sphere/save ya da ./sphere/save/ gibi kombinasyonlarla da denememe rağmen yine hata yine hata.. bu olayı Linux da halletmiş olan birisi bana yardımcı olabilir mi.Spehere ini dosyasını göndererek, kullanacağım versiyonu söyleyerek, tgz dosyasını açma yöntemi o değil bu diyerek... falan gibi.Yardımınız için şimdiden teşekkürler..[hline]www.faminor.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Mart 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2003 Mul dosyaların linux altında yüklü mü?[hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ernes Mesaj tarihi: Mart 4, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2003 mul dosyalarım yüklü sanırım.Yani uo diye bir klasörüm var root da ve içini açıp baktığımda mul dosyalarının var olduğunu görüyorum.Eğer uo nun yüklenirken farklı bir yöntemi varsa açıkçası onuda bilmiyorum[hline]www.faminor.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OwnerRavenLoft Mesaj tarihi: Mart 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2003 Birde şöyle dene istersen... /######################################################################################### //# File System # //######################################################################################### // WORLDSAVE= // The complete path to the directory where you want the server to keep // the SPHEREWORLD.SCP file (and all backups). WORLDSAVE=./save/ // SCPFILES= // The complete path to the directory where you have all the run time script // files for SPHERE SCPFILES=./scripts/ //SCPINBOXDIR=./scripts/ // ACCTFILES= // Complete path to where on your hard drive you want the server to // read and store/backup the account files ACCTFILES=./save/ // MULFILES= // The complete path to the directory where UO is installed. // The default location for non-T2A installations is C:UO // The default location for T2A installations is C:Program FilesUltima Online MULFILES=./muls/ <= Mul dosyaları için Sphere dizininde muls adlı klasör aç ve içine at... // LOG= // The complete path to the directory where you want the server to keep // the log files. LOG=./log/ ------------------------------------------------------[hline]Mail:mailto:[email protected] Asp,Visual Basic,Delphi,Sphere Scripter,Web Design Bilgi Paylaştıkça Değerlidir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ernes Mesaj tarihi: Mart 8, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2003 evet ravenloft, senin de linux altında uğraştığını daha önce okumuştum.Aslında ben türevi şekilleri denemiştim ama bu gece onu da deneyeceğim.Cevap yazmış olmak için yazıyorum zira işlettiğim cafe 3 gündür kapalıydı.O yüzden forumlara bakamadım.İlgisiz gözükmemek için şu an yazıyorum.Sonucu tekrar yazarım.İyi çalışmalar..[hline]www.faminor.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar