Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

enformatik nedir?

trikeratops

Öne çıkan mesajlar

IT kısaltması, information technology açılımı. türkçesi enformasyon (ne kadar türkçe bilemem).

hardware ve software olarak ikiye ayrılıyor ve biri üzerinde uzmanlaşıyor. genel olarak bilgisayar konulu yani.. türkiyede olduğunu bilmiyordum ama avrupada çok tutuluyor. ben şu an almanyadayım, burda yurtdışından gelen bir sürü arkadaşım var, koreli, hintli... çoğu IT okumayı düşünüyor.

yani tutulan ve zor bir alan.[hline]Pretty women make us buy beer,
Ugly women make us drink beer.
[Al Bundy]

[Bu mesaj Mirage tarafından 14 November 2003 22:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

almanya'nın IT alanında dünya çapında meşhur bir üniversitesi olan darmstadt'ın yardım sitesi

tıkınız [hline]Pretty women make us buy beer,
[Al Bundy]

[Bu mesaj Mirage tarafından 14 November 2003 22:20 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Mirage tarafından 14 November 2003 22:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
amarcord, 14 November 2003 22:23 tarihinde demiş ki:
saol. mirage ama almancam yok. neyse yinede saolun google yi deneyim ilginç geldi bulmam lazım.[hline]Yakın Olmak İcin Uzak Dur Benden...
Othranx, 28 October 2003 17:45 tarihinde demiş ki: Helikopter Nasıl Uçar ?

iyi de verdiğim site ingilizce ;)[hline]Pretty women make us buy beer,
[Al Bundy]
Sosyal ağlarda paylaş

ama amaaa ben sen. nasıl kıvırtayyım simdi. yol gösteren yokmu. :) dikkat etmedim haklısın. ama siteye girer girmez yabancı dil görünce kapattım. neyse sonucta ingilizcede yok. Sende özel msj atsana :-D eheh!![hline]Yakın Olmak İcin Uzak Dur Benden...
Othranx, 28 October 2003 17:45 tarihinde demiş ki: Helikopter Nasıl Uçar ?
Sosyal ağlarda paylaş

1991 de kurulan bir bölüm sadece Marmara'da var, ben girmek istiyordum giremedim :(
okulu bitirince her b.ka maydanoz olabiliyorsun

öneririm her ne kadar okula gitmek için sabahın köründe kalkmak gerekiyorsa da kısmet olursa ileriki senelrde nıot ortalamamı yüksek tutup bu bölüme geçmek istiyorum
ahanda ilgili link damarlarındaki asil kanda mevcuttur.[hline]Ve sen, ben; değirmenlere karşı,
Bile bile birer yitik savaşçı,
Akarız dereler gibi, denizlere,
Belki de en güzeli böyle...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mirage, 14 November 2003 22:09 tarihinde demiş ki:
IT kısaltması, information technology açılımı. türkçesi enformasyon (ne kadar türkçe bilemem).

hardware ve software olarak ikiye ayrılıyor ve biri üzerinde uzmanlaşıyor. genel olarak bilgisayar konulu yani.. türkiyede olduğunu bilmiyordum ama avrupada çok tutuluyor. ben şu an almanyadayım, burda yurtdışından gelen bir sürü arkadaşım var, koreli, hintli... çoğu IT okumayı düşünüyor.

yani tutulan ve zor bir alan.

Informatik ile IT farkli seyler yalniz... (yani Avusturya/Almanya'da oyle tr'ye nasil cevirmislerdir bilmiorum)[hline]Nature's law instead of god in heaven
Blind Guardian - Punishment Divine
-=Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım ben...=-
"You know, if you take everything I've done in my entire life and condense it down into one day, it looks decent." - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked)
to pull a homer: to succeed despite idiocy
Sosyal ağlarda paylaş

enformatiğin bir çok bölümü var zaten. mesela babacum'un verdiği işletme enformatiği... ama almanyada en tutulan IT. enformatik duyunca IT olarak atladım direk, benim hatam.

hatta abim burda IT okumayı düşünüyor seneye. detaylı bilgi alırsam yazarım yine.[hline]Pretty women make us buy beer,
[Al Bundy]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Uluslararası Kıbrıs Unıversıteı Computer Informatıon Systems bolumunde okuyorum ama bunu doyledıgımde HÖÖ dıye bakan ınsanlar oldugu ıcın Bıl.Muh kısaltmasını kullanıyorum.Sordugun bolumun 2 cı sınıfındayım ben...
Rn son baktıgımda Turkıyede sadece 3 unıversıtede vardı bu bolum bır kac sene ıcerısınde herhangı bır bıl.muh. ten daha cok para kazanma ve ıs bulma ımkanı dogucak bu bolum mezunlarına,sayet puanın tutarsa hıc dusunmeden atla derım IT ıle comp.eng arasındakı farklara bakalım.
Bızler fızık kımya derslerı almayız ama bıl.muh ler alırlar cunku onlar ısın yapan kısımdır bızler ısletme ve agır ekonomy alırız cunku bızler ısı yoneten kısımız.
Sanırım acıklayıcı oldum daha bılmek ıstedıgın seyler varmı...[hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others.

Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Sosyal ağlarda paylaş

Butun derslerı ıngılızce goruyorum toefl a falan hazırlanmıstım o yuzden sorun yasamıyorum.Ama bı suru arkadasımın ıngılızce cok ıyı degıl genede basarılılar orta sevıye yeterlı olur...[hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others.

Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...