Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ravenloft-Ben,Strahd Azalin'le Savaş

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Okudum,bitirdim bu hafta.Anlayamadıgım bi olay var.İlk okudugum Ravenloft kitabında(Sislerin Vampiri) Jander sislerden geçerken yanındaki vistaninin verdigi panzehiri içip gibi yapıp tukuruyordu,nefes almadıgı için.(Burda vampirlerin nefes almadıgını belirtiyor.)
Ama bu kitabın bi bölümünde Strahd;Gecenin temiz havasını içine çektigini soyluyo.Bu çelişki nedir böyle?
Ayrıca vampirler sudan korkuyor diye biliyorum.Örnek;Jander Sunstar,Caine(Yanlışsa duzeltiniz)Strahd göllerin ustunden fln aşırı rahat,en ufak bir korku duymadan uçabiliyor?!

Bunun dışında güzeldi,diyebilirim.He,bir de kitap kapagında Azalin'i göstermiş.Ne oldugu rahat şekilde anlaşılıyor.Baya uzun bi sure Strahd Azalin'in ne oldugunu anlamıyor...Bence kitap kapagına Azalin koyulmamalıydı.Boylece Strahd la birlikte kitabı okuyanlarda da gerilim yarıtılabilirdi.[hline]These days - the stars seem out of reach
But these days - there ain't a ladder on the streets
These days - are fast, nothing lasts in this graceless age
Even innocence has caught the midnight train
And there ain't anybody left but but us these days
Mesaj tarihi:
Benim bildiğim vampirler akan suyun üstünden geçemezler, gölün üstünden uçması sorun olmaz.
Vampirler Undead oldukları için nefes almaya ihtiyaçları yoktur ama bu onların vakum etkisi yaratarak havayı vücutlarına çekmelerini engellemez:)

Daha okumadım kitabı ama bi ara okurum, çeviri Yaz Alevi kadar kötü diil di mi?[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Mesaj tarihi:
Göl yazdım da nehir ustunden de geçiyor =].

Ehe,Neden çekiyor ki o zaman =]Ne gerek var ?
Çeviri arada kolpaya gelmiş.Saçma şeyler dikkatimi çekti,bi kenara yazıcaktım,buraya yazarım diye,üşendim sonra =][hline]These days - the stars seem out of reach
Mesaj tarihi:
Ayrıca,Ravenloft kitaplarında Yıl kavramını bi turlu oturtamadım.Takvimler var çeşitli(Baroiva takvimi vs),ordan iyice kafam karışıyor.
Onun dışında Jander Sunstar'ın barovia ya ne zman geldigi hakkında hiçbirşey söylenmemiş kitaplarda.Strahd ın iki gunlugunde de Jander'dan bahsetmiyor.Ayrıca Soth un da ne zaman geldigi konusunda bir açıklama yok.Soth geldigi zamanlarda Strahd,büyülerde gayet iyiydi.Hatta korumaları gayet iyiydi.(Örnek:Wyrm)Eger Azalin Soth tan sonra geldiyse,
bu herif neden Azalinden bu kadar korkuyor.İkiye katlaması gerek.
Yazarları farklı diye karambol olmuş.Bir de,Azalinle Savaş ta arada ilerki yıllara gitmiş,sonra tekrar geçmişe donmuş artı alıntılar yapmış,taristin de kafası bulanmış.[hline]These days - the stars seem out of reach
Mesaj tarihi:
Arkadaşlarla okulda biraz tartıştıktan sonra kronolojiyi soyle aldik

once jander gelio(cunku ozaman daha yenı topraklar acilmamis ve strahd yeni vampir olmustu(100 yıl gecmis))
sonra azalin gelio yeni mekanlar acilio
sonrada soth gelio

kisisel dusuncem böle...janderin kesinlikle azalinden once gelmis olmasi lazım bunun kanıtıda janderin zamanında sthradın kurtlar uzerindeki iradesi cok guclu deildi fakat şimdi diğer mekana bile gecirtebilio
Mesaj tarihi:
bizim basımevleri kro hafif
bence
sacmaladılar bi dizinin bi ilk kitabini sona son kitabini sona ikinci kitabını sona sondan bi öncekini basiolar yada bana öle gelio :)
bence
Ben Sthard birinci kitap
Sislerin vampiri ikinci kitap
Azalin üc
Soth 4
specter 5 filan olmalı
ama nerdee...
adamlar bizi sallamioki para kazanirmiyim kazanirim taam basiim modundalar
Mesaj tarihi:
simdi okumadim cunku daha bitirmedim azalinle savasin yarisindayim.
ancak soyle soyliim
vampirler akan nehrin ustunden gecebilirler.
butun vampirler akan nehire dustukleri zaman olurler. akan nehir vampirleri olduruo yani. ondan korkarlar. ama jander da fazladan bi korku wardi ondan gecemiodu ustunden...
ayrica vampirler nefes almazlar. ama koku duyulari cok gelismistir bilmem farkindamisin nefes almadan koku alamassin.
nefes alma ihtiyaclari yok. ancak bu nefes alamayacaklari anlamina gelmiyor. sisler nefes alanlari oldurur... ordan gecerken nefes almaz; sonra bi gul bahcesinde nefes alabilirler kafalarina gore...[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar
Mesaj tarihi:
bu arada creel ravenloft kitaplarini o sekilde siraya koyamazsin.
cunku yok oyle bi sira. hepsi strahd la ilgili tamam ama tamamen farkli yazarlar tarafindan yazildi hepsi.
ben;strahd da strahdin kendi dilinden bir anlatim war p.n. elrod yazmis. ama sislerin vampirini bir baskasi yazmis ki jander in gozunden anlatio. olaylar birbirleriyle baglantili cunku olmasa sacma olurdu. ama farkli kitaplar hepsi..[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar
Mesaj tarihi:
Farklı yazarların yazdıgını ben de biliyorum,yazıyo ne de olsa kitapta :) Benim soyledigim anlaşabilirlerdi,böyle karambol oluyo.Nefes almasın,geregi yok ne de olsa,gereksiz işler yapıyo ehe.
Odun,Jander ın Azalin den once gelme ihtimali yok.Çünkü;Strahd ın kitaplarında sıra ile strahd ın savaşçı iken
Ravenloft kalesini alışı,vampir oluşu ve Azalin'in gelişi var.Bu arada Jander hiç bahsetmiyor.(Ama dikkatimi çeken birşey var;Vistaniler geldiginde(2.kitapta) Madam Eva hayatta,yılar geçtikten sonra Madam Eva dan bi haber alınmıyor,onun yerine Madam İlka geçiyor.Madam Eva'yıSoth olduruyo diye hatırlıyorum.Jander'ın zamanında da Eva vardı.ööögk!)
Sly,kitapların yazarları farklı olabilir.Jander'ın gozunden de anlatıyor olabilir.Bu,tarih vermeleri için bir engel olamaz.Strahd,bildigimz Strahd ne de olsa.[hline]These days - the stars seem out of reach
Mesaj tarihi:
Bu arada ''King Of The Dead'' ile ''Lord Of The Necropolis'' gelicekmiş.(Baya sonra)Birisinde Azalin'in hayatının bi kısmını(Nasıl Barovia'ya geldii,Nasıl başka bi yere hapis oldugu)Digerinde ,kurtulacakmış sanırım.[hline]These days - the stars seem out of reach
Mesaj tarihi:
Odun,sogledigin laf gayet mantıklı ancak Pn.Elrod oyle demiyor veya kitapta bilerek atladı orayı.Çunku bi bolumde yaklaşık 30 barovia yılı atlıyor.
Bir de,Ravenloft'un bir masaustu oyununda Jander'ın ölmedigi,Güneş'in tam çıkacagı sırada sislerin güneşi kapattıgını
söylüyor.[hline]These days - the stars seem out of reach
Mesaj tarihi:
said:
Sly-One, 22 Şubat 2003 12:46 tarihinde demiş ki:
bilmem farkindamisin nefes almadan koku alamassin.

lol
Sence farkında mıyım?İnsan olduguma göre ehe.
Kitaptan tam alıntı yapamıcam aklımda kaldıgı kadarını soyliyim.
''Gecenin temiz havasını cigerlerime çektim.''Tamam,çekebilir,çekemez demiyorum.(Oy,cümleye bak,fesatlar espri yapmasın.)Peki neden çekiyor?Zaten ihtiyacı yok.Strahd'ın o zanki psikolojisi insan gunlerini mi hatırlattı nedir.[hline]These days - the stars seem out of reach
Mesaj tarihi:
Bonepart,Jander,sisler kaplanmadan once mi geliyordu?Hatırlayamadım.Eger oyleyse lafım yok.Degilse,Vamprini Anılarında Janderı araya sıkıstırması,en azından hatırlatması gerekirdi.Veya Strahd ın gunlugu eksiktir.
C/p yaparsan sevinirim.Kafam karışmakta.[hline]These days - the stars seem out of reach
Mesaj tarihi:
Bakın sthrad kitaplarında hep tarih berlirtiyor.Janderde ise bu olay yok fakat tarihi sthradın bir lafından anladım ben"baba sen aşmışsın ben daha 100 yıllık bi vampirim(tam böle değil tabi)"

Janderinde sthradın günlüğünü okuduğunu hatirlatiyim...ben,sthrad da ise aynı günlük fakat çok farklı bir biçimde yazılmış ayrıca janderden bahsetmio? Nedeni ise basit jander onu çok güzel mıhladığı için...hatirlatiyim gunluğu sthrad değil van richten okuyo ve onu okuması için sthradın bi 10 sene ortalıkta olmadığı söyleniyor..sonra evine girip okuyor

Azalinde ise sthrad kendini vampirlik içgüdülerine karşı koruyabilir hale gelmiş...sislerin vampirinde bunu yapmıyordu...ayrıca yine azalinde büyügücü epey ilerlemiş fakat janderde çok kısıtlıydı...zaten fazla olsaydı o daha o sembolü kullanıp sthradı yakamadan sthrad onu güzelce keserdi.....aynı şekilde sothunda azalinden sonra geldiğini sthradın büyüsüne ve hizmetkarlarına bağlayabiliriz(wyrm)...soth power word:kill atabilirken sthradın hiç attığını görmedik..azalin bile finger of death bile yapmamış(sanırım)
ayrıca soth geldiği zaman barovianın çevresinde epey ülke var ve ilk olarak bunlar azalinde ortaya çıktı...janderde ise söz edilmiyor bile çünkü azalinle jander arasında bi iki yüz sene var..

Neyse uzadıkça uzar fakat iyice düşünürseniz doğru kronolojinin şu sıra olduğunu anlarsınız:

Sislerin vampiri
Ben,sthrad:Bir vampirin anıları
Ben,sthrad:Azalinle savaş
Karagül şovalyesi
Karagülün hayaleti
Mesaj tarihi:
Strahd'ın yanında kimse yoktu.O lafı soylediginde.

O zaman Jander ve Soth(Sothtan emin degilim),Jander diyelim,
Kitapta(Azalinle savaş) atlanılınan 30-40 yıl arasına sıkıştırılmıştır.Çünkü kitabın daha ilkbaşlarında Strahd vampir bile degildi.[hline]These days - the stars seem out of reach

[Bu mesaj Tarist_Windveil tarafından 22 Şubat 2003 19:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Sthrad soru jandere kaç yıllık vampirsin diye oda 400 diyo sthrad şaşırıo ben 100 seneliğim diye...soth zaten azalinden sonra olduğu çok çok çok belli...azalinde ülkeler açılıyo sothta ise açılmış hatta eve gidiş kapısını açmak için ta ebenin hörekesine gidyo..janderde azalinden önce kardeşim...janderde daha diğer ülkeler yok diyorum !!!!
Mesaj tarihi:
Ne bu hiddet,bu celal Odun kardeşim =]
Jander'ın zamanında yoktu başka diyarlar tamam,aksini iddia etmiyorum.Ama Vampirin Anısı'nda daha sisler bile yoktu ki.Strahd daha yeni vampir oluyordu.[hline]These days - the stars seem out of reach
Mesaj tarihi:
Kardeşim ne diyorum okumuyosun üzüosun beni!
ne demişim orda vampirin anılarında günlüğü Dr Van Richten okuyor !O sadece bir günlük yani !Yani adamın günlüğünde sislerin öncesiden bahsediyor fakat şimdiki zaman değilki ! zaten sthrad vampir olduktan 100 sene sonra geliyor jander !

Dr van richten de sthrad 10 sene ortalıkta olmadığından dolayı ravenlofta giriyor zaten ? Neden ortalarda olmadığı ise janderden aldığı ağır yara ! Bu kadar basit ne kasıonuz =)
Mesaj tarihi:
Tamam işte kendi agzınla soyledin.Geçmişten bahsediyor.Ben de geçmişten bahsediyorum zaten.
Günlük önce yazılmış demek ki.Kendin soyluyorsun.Jander sonra gelmiş kapışmışlar gunluk yarıda kalmış.Sonra Richten gelmiş,okumuş Strahd dinlendikten sonra
gunlugune 'Azalinle savaş' ile devam etmiş.[hline]These days - the stars seem out of reach
Mesaj tarihi:
Kronolojinin şu sırada oldugu konusunda ısrar ediyorum;
Ben,Strahd Bir Vampirin Anıları
Sislerin Vampiri
Ben,Strahd Azalinle Savaş
Karagul Sovalyesi
Karagulun hayaleti[hline]These days - the stars seem out of reach
Mesaj tarihi:
hah işte bende öyle diyorum ! tabiki günlük önce yazılcak fekat ben kitabın başındaki zaman olarak aldım van richtenin okuması yani =) janderden önceki olaylar vampirin anılarında sonra jander sonra azalin sonra soth...gidio işte...
Mesaj tarihi:
said:
Odun, 22 Şubat 2003 18:57 tarihinde demiş ki:
sthradın bir lafından anladım ben"baba sen aşmışsın ben daha 100 yıllık bi vampirim(tam böle değil tabi)"

100 yıllık vampirse ve 'Vampirin Anıları' nda daha vampir olmadıgı gunleri anlatıyorsa,Jander hikayesi arada kaynamıştır.
Bu da kronolojinin benim dedigim gibi oldugunu gostermekte.[hline]These days - the stars seem out of reach
Mesaj tarihi:
Sen de benden 1dk once postladın ehe
Oh be anlaştık sonunda =]

Lutfen Ravenloft masaustune laf atmayınız.=]
Oynattılar bi kere bana.trahd ın emrinde vampirlerinden olmuştum,gerçi sıktı sonra :)[hline]These days - the stars seem out of reach
  • Yeni Oluştur...