Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TV'de Kedi Izgara İsyanı

karakedi

Öne çıkan mesajlar

:-D Kısaca herkezin mutlu olacağı br çözüm olmadığını sende kabul ediyorsun. Demekki birileri herhalükarda bu işten mutsuz olacak. E madem öyle bende sorarımki niye en zevksiz olanlar mutu olurken daha zevkli olanlar mutsuz olsun :-P Yani siz zevsizseniz ve et yemiyorsanız ben ne yapayım kardeşim.
*! 1999'da Romanya'da veganlar kampını ve onlar tarafından maruz kaldığı işkenceyi hatırlar*[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Sosyal ağlarda paylaş

aynen öyle.
sen ne istiyosan ye ama bana herkesin herşeyi yemesi lazım ulan. ben böyle düşünüyorum sen de yiyceksin deme. yanımda da mesela ben oruç tutuyosam yemek yeme ve sigara içme. hele olum ne salak gibi oruç tutuyosun bak oh ne güzel yiyorum hiç deme. oruç tutanlar salaktır. sen de tutmıycaksın bundan sonra kırarım kafanı hiç hiç deme. anlaşıyoruz sanırım.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
Sosyal ağlarda paylaş

hersey bi yana kedinin islamin peygamberinin en cok sevdigi, `mubarek hayvan` oldugunu, onun yaptiklarini yapmanin sunnet oldugunu bildigin icin en bastan uleaayn demen lazimken bu kadar polemige girmen sasirtici.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

ha ben vururum iste. niye vurdun derlerse de senin verdigin guzel ornegi ornek aldim derim. sen oyleysen biz de boyleyiz. konusmalarindan da belli oldugu itibariyle tam ugandaya, zambeziye musait bir kafa yapin varmis.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

ha o zaman katiller de `toplumun zittinda` hareket ediyor koyun mu onlar. toplumun normlarina uymak zorundalar mi. kessin seni biri arka sokakta yarin. toplumun ziddinda hareket etme hakkini kullansin. adam norma mi uyucak ?[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
green_martian, 01 November 2003 00:05 tarihinde demiş ki:
toplumun normlariyla da olmuyo bi insan gayet guzel toplumun zittinda da hareket edebilir.niye etmesin koyun muo?

eh artik bi yere kadar, yani su threadde turlu sey soylendi de bu kadar olmaz. ilginc bi fikriniz varsa ustu kapali sekillerde soylemeyin de bari boyle abuk subuk anlamlar cikmasin.
koyunluk diye guzelce niteledigin kavrama buralarda sosyal bilinc denir. turkiye de herkes cok entelektuel oldugu icin zaten kimse koyun gibi davranmiyo, super oluyo goruyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

lol i love you dark

ilginc mi sen karar verirsin bence hic ilginc diil..

toplumda genel olarak hep ayni sekilde yapilan hareketere gayet guzel uyulmayabilir dedim ben..ornegin insanlar domuz yenmesine karsi olabilir ama ben yerim, bunu yaptigim icinse adamin teki gelip "sen onu yedin bende sunu yaparim" gibi mazaret gostermesi de sacma olur dedim neresi ilginc onu da hala anlamadim

pekte ustu kapali diilde soyledigimin[hline][b][i]-->Four String Magic<--
yasasin copluk
Sosyal ağlarda paylaş

evet insanlarin oldurmesi toplumda genel olarak yanlis kabul edilen bir davranistir. o zaman birisi SENIN katiline gelip de 'yapmayacktin oldurmeyecektin' dediginde o da soyle der :

'lol eleman cok ilginc bilmem sen ilginc bulur musun ama ben buldum topluma uymak zorunda degilim'[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

unity hoca sen "aç kalıp doğada olan şeyi avlamak"la "aç kalıp şehrin göbeğinde hırsızlık yapmak" arasındaki farkı görememişsin

ya verdiğin örnek direk yanlıştı

biri ıssısz bir ada aç kaldığı için (ki ben yapmam kedi etibnde maharet olsaydı kasaplard aolurdu) kedi kesip yiyor, yani avlanarak kendi ihtiyacını karşılıyor öteki tarafta insan insanı öldürerek ya da darp ederek başkasının rızkını çalıyor...[hline]Ve sen ben, değirmenlere karşı
Bile bile, birer yenik savaşçı
Akarız, derler gibi denizlere
Belkide, en güzeli böyle
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dark-dr, 01 November 2003 00:36 tarihinde demiş ki:

koyunluk diye guzelce niteledigin kavrama buralarda sosyal bilinc denir. turkiye de herkes cok entelektuel oldugu icin zaten kimse koyun gibi davranmiyo, super oluyo goruyoruz.

hayir sosyal bilince koyunluk demedim ben.bir insan toplumla her konuda paralel olmak zorunda diildir dedim topluma uyabilir veya uymayabilir ama suzgecinde gecirmelidir.toplumun her evet dedigine o da evet demek 'zorunda' diildir anlaminda.[hline][b][i]-->Four String Magic<--
yasasin copluk
Sosyal ağlarda paylaş

allahim yarabbim yaaa... bi kediden neler çıkarmişsiniz ... neyse .

1) unity kardeş , sen şimdi tavuk falan yiyiyon mu ?? (yokyok çiftlikten taze kesilmiş falan deil , migrostan hazir kroket şeklinde alinmiş ya da burgerkingden chicken royal modunda vb...) hah hani yediiniz o güselim tavuklar var ya kroketler , göğüsler , butlar , vsvs..... onlar mudurnu banvit vb fabrikalarda üretilio sanionuz di mi ????
vah canlarim beniiim . kardeşler orada civcivlere büyüme hormonu verip büyüme süresini inanilmaz derecede kısaltiyorlar ,, üstüne üstlik hayvan hem hızlı büyümeden hemde yeterli kas geliştirememekten 2 ayaği da kırılıyo kımıldayamıyo .. sonra alip alip kesiolar ... hemde kas olmadiindan butu da eti de çok tatli oluyo ... hah bile bile yiyiniz afiyet olsun ...

2) yine unity kardeş , mümkünse seni bi cam fanusa kapatalim yeni büyücü arkadaşin kirdiği rekoru hemen kır , baksana ışıkla falan beslenicem diosun

3) hala ünity kardeş ..(umarim oyle kardeş dememe kizmiosundur) şimdi sen demişsinki hani bitki yemeye karşi olan insan, hayvan yenmesine pardon düzeltiyim evcil hayvan yenmesine kat kat karşi çıkar ... ha bu adam et yemio hayvansal ürün de yemio , sonra bitki de yemio .. peki senin tarif ettiin o adam ne ile yaşio ( bkz madde 2) )

4)hala hala unity kardeş.... biliosun değil mi kediler beslenmediği .. Örn sahiplerinin öldüğü ve eve kilitli kaldiklari durumda sahiplerini yemekten kaçınmıyorlar .. bu onlarin sahiplerini sevmediği anlamina mi gelir ??? hayır bu YAŞAMA içgüdüsüdür ...

5) hala ve malesef unity kardeş (bi kasitim yok , anliosun di mi ) sana başka bir hikaye ... 2. dünya savaşi sirasinda bir pansiyonda kalan adamlar ve pansiyon sahibi ÖLMEMEK , tekrarliyorum , ÖLMEMEK için pansiyonun önünden geçen kedi , köpek , sonralari yeni ölmüş insan ve hatta işe aldiklari kapici'yi yemek zorunda kalmiş .... ne olmuş , hepsi bundan övünerek mi bahsediyor ?? hayir .. hepsi üzülerek belkide hayatlari boyu izdirap çekerek hatirliyorlar olaylari ama YAŞIYORLAR .... (anlamadi isen yineliyim anahtar kelimemiz YAŞAMAK !!!!! )

6) inatla unity kardeş ... camiye işemek ile karşi örnek vermişsin ya ... hani oda benim inancimdir demişsin ... şimdi bak bakiyim yazdiğim 5. şıkka... şöyle dikkatli bak ama ... hah orada bir anahtar kelime var .. nedir bu kelime ... hep beraber okuyoruz YAŞAMAK... istersen heceleyerek soyliyim daha iyi anlarsin .. YA - ŞA - MAK..... hah bu kelimenin ne kadar önemli olduğunun evindeki sıcacık koltuğunda , monitorunun başinda bir forumda yazarken , bir FPS lerde insanlarin beyinlerini patlatirken yada RTS lerde üniteleri harita açmak için düşünmeden ölüme yollarken ANLAYAMAZSİN... çık sokağa bir ayi , bir hafyayı birak 1 (yaziyla bir) güncük (anlaşilmasi için tekrar belirtiyim 24 saat) yanina 1 lira para almadan , evinde 1 dk için bile uğramadan geçir .. ertesi sabah aç kalmanin yok kalmanin çöpten yemek aranmanin ne olduğunu tekrar konuşuruz ..... ..

son söz : YAŞAMDA KALMAYA ÇALİŞMAK HİÇ BİR ŞEYE BENZEMEZ ..... hele hele ole tuzu kuru ahkam kesmeye hiç mi hiç benzemez ... [hline]bu yazdiklarim ne yarişmada yapilan şeyin ne de herhangi bir şekilde canim kadar sevdiğim kedilerin başına geleni tasvib ettiğim anlamina gelmez.. sadece arkadaşa YAŞAMAK ne kadar önemlidir anlatmak amaci ile yazdim ...[hline]Vanity is my favourite sin¹
¹kibir en sevdiğim günahtır

[Bu mesaj hired_gun tarafından 01 November 2003 02:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
green_martian, 01 November 2003 01:35 tarihinde demiş ki:
sonra isyankar baska bi eleman gelir ornekleri saptirir
domates yemeyle adam oldurmeyi karsilastirir oysaki farkli seylerdir[hline]referanslar :
[url=http://www.mizzah.com]www.mizzah.com

turkiye.bookturkey.com

[Bu mesaj unity100 tarafından 01 November 2003 02:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
green_martian, 01 November 2003 01:39 tarihinde demiş ki:
olay ayrica adam oldurmeye kadar gitmiisse o zaman kanunlar devreye girer[hline][b][i]-->Four String Magic<--
yasasin copluk

evcil hayvan oldurmeye gitmisse de kanunlar devreye giriyor.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BabacumMostors, 01 November 2003 01:45 tarihinde demiş ki:
unity hoca sen "aç kalıp doğada olan şeyi avlamak"la "aç kalıp şehrin göbeğinde hırsızlık yapmak" arasındaki farkı görememişsin

ya verdiğin örnek direk yanlıştı

biri ıssısz bir ada aç kaldığı için (ki ben yapmam kedi etibnde maharet olsaydı kasaplard aolurdu) kedi kesip yiyor, yani avlanarak kendi ihtiyacını karşılıyor öteki tarafta insan insanı öldürerek ya da darp ederek başkasının rızkını çalıyor...[hline]Ve sen ben, değirmenlere karşı
Bile bile, birer yenik savaşçı
Akarız, derler gibi denizlere
Belkide, en güzeli böyle

daha once horasla tartisirken de soyledim, bunlarin arkasinda ayni mantik var. 'ihtiyacim vardi toplumun hassas oldugu bir seyi kesip yedim' kavramini kabul ediyorsan o zaman 'ihtiyacim vardi kadinin cantasini caldim' kavramini da kabul etmek zorundasin. sen bir seyi onemsiz goruyorsan baskasi onemli gorebilir. sen baskasinin onemli gordugu bir seye saygi duymazsan o da senin onemli gordugune saygi duymaz. uzlasman gerek buna da konsensus denir.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 01 November 2003 02:02 tarihinde demiş ki:

evcil hayvan oldurmeye gitmisse de kanunlar devreye giriyor.[hline]

tamam girsin bnm mesajim konuya diildi zaten atilan mesajlara yonelikti. 'sen oyle yaparsan bende boyle yaparim'a cevapti yani.. eger olay sebze yemek gibi basit bi olay diilde oldurmeye kadar giderse zaten ona kanun el koyar[hline][b][i]-->Four String Magic<--
yasasin copluk
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hired_gun, 01 November 2003 01:58 tarihinde demiş ki:
allahim yarabbim yaaa... bi kediden neler çıkarmişsiniz ... neyse .

1) unity kardeş , sen şimdi tavuk falan yiyiyon mu ?? (yokyok çiftlikten taze kesilmiş falan deil , migrostan hazir kroket şeklinde alinmiş ya da burgerkingden chicken royal modunda vb...) hah hani yediiniz o güselim tavuklar var ya kroketler , göğüsler , butlar , vsvs..... onlar mudurnu banvit vb fabrikalarda üretilio sanionuz di mi ????
vah canlarim beniiim . kardeşler orada civcivlere büyüme hormonu verip büyüme süresini inanilmaz derecede kısaltiyorlar ,, üstüne üstlik hayvan hem hızlı büyümeden hemde yeterli kas geliştirememekten 2 ayaği da kırılıyo kımıldayamıyo .. sonra alip alip kesiolar ... hemde kas olmadiindan butu da eti de çok tatli oluyo ... hah bile bile yiyiniz afiyet olsun ...

yemiyorum. period. bu kadar lafin bosa gitti.

said:

2) yine unity kardeş , mümkünse seni bi cam fanusa kapatalim yeni büyücü arkadaşin kirdiği rekoru hemen kır , baksana ışıkla falan beslenicem diosun

imkan olsa neden beslenmiyim diyorum, fiil cekimlerinde bir sorunun yoktur eminim, bakiyorum aynen oyle demisim. neden olmasin ?

said:

3) hala ünity kardeş ..(umarim oyle kardeş dememe kizmiosundur) şimdi sen demişsinki hani bitki yemeye karşi olan insan, hayvan yenmesine pardon düzeltiyim evcil hayvan yenmesine kat kat karşi çıkar ... ha bu adam et yemio hayvansal ürün de yemio , sonra bitki de yemio .. peki senin tarif ettiin o adam ne ile yaşio ( bkz madde 2) )

adam yazmis zaten fedaykin onca klavye tusuna basmis. adam meyve yiyor demis bitki yemiyor dememis. satir atlayarak mi okudun.

said:

4)hala hala unity kardeş.... biliosun değil mi kediler beslenmediği .. Örn sahiplerinin öldüğü ve eve kilitli kaldiklari durumda sahiplerini yemekten kaçınmıyorlar .. bu onlarin sahiplerini sevmediği anlamina mi gelir ??? hayır bu YAŞAMA içgüdüsüdür ...

insan kedi mi ? eger insanin 'yasama icgudusu' gerektirdiginde herseyi yapmasini mazur gorursek o zaman nasil MEDENI bir ortamda yasiycaz ? bizi TIMSAHTAN ayiran sey ne olacak ?

said:

5) hala ve malesef unity kardeş (bi kasitim yok , anliosun di mi ) sana başka bir hikaye ... 2. dünya savaşi sirasinda bir pansiyonda kalan adamlar ve pansiyon sahibi ÖLMEMEK , tekrarliyorum , ÖLMEMEK için pansiyonun önünden geçen kedi , köpek , sonralari yeni ölmüş insan ve hatta işe aldiklari kapici'yi yemek zorunda kalmiş .... ne olmuş , hepsi bundan övünerek mi bahsediyor ?? hayir .. hepsi üzülerek belkide hayatlari boyu izdirap çekerek hatirliyorlar olaylari ama YAŞIYORLAR .... (anlamadi isen yineliyim anahtar kelimemiz YAŞAMAK !!!!! )

harika. peki bunlarin bu olaya uzuluyor olmasi ve YASAMAK icin yakaladiklarinda insan bile oldurup yiyor olmalari bu adamlari toplumda yasamak icin kabul edilebilir kiliyor mu ? YASAMAK icin mecbur kaldiklarinda benim colugumu cocugumu tutup YEMEYECEKLERINE nasi guvenecegim ? boyle adami ben mahallemde yasatmam. akli olan kimse yasatmaz. cunku insan ARKASINI DONUNCE bi tarafini kaptiracagi sahisla YASAMAZ.

said:

6) inatla unity kardeş ... camiye işemek ile karşi örnek vermişsin ya ... hani oda benim inancimdir demişsin ... şimdi bak bakiyim yazdiğim 5. şıkka... şöyle dikkatli bak ama ... hah orada bir anahtar kelime var .. nedir bu kelime ... hep beraber okuyoruz YAŞAMAK... istersen heceleyerek soyliyim daha iyi anlarsin .. YA - ŞA - MAK..... hah bu kelimenin ne kadar önemli olduğunun evindeki sıcacık koltuğunda , monitorunun başinda bir forumda yazarken , bir FPS lerde insanlarin beyinlerini patlatirken yada RTS lerde üniteleri harita açmak için düşünmeden ölüme yollarken ANLAYAMAZSİN... çık sokağa bir ayi , bir hafyayı birak 1 (yaziyla bir) güncük (anlaşilmasi için tekrar belirtiyim 24 saat) yanina 1 lira para almadan , evinde 1 dk için bile uğramadan geçir .. ertesi sabah aç kalmanin yok kalmanin çöpten yemek aranmanin ne olduğunu tekrar konuşuruz ..... ..

sen kime aclik muhabbeti yapiyorsun ya. ben 2 gun 6 tane simitle ve suyla yasamis adamim. once sen bi cik 1 lira almadan bir ac kal bakalim.

madem amac YASAMAK sa o zaman YASAMAK icin herseyi serbest kilalim, YASAMAK icin insanlar birbirinin annesini babasini KESSIN YESIN, YASAMAK icin tinerciler adam SISLESIN, YASAMAK icin arka sokakta birisi kafana sopayi cakip kafani catlatarak cuzdanini alsin, YASAMAK icin birisi gelip seni dove dove EVINDEN ATSIN, tam anlamiyla TIMSAHLAR gibi, KOPEKBALIKLARI gibi YASAYALIM. ne guzel degil mi ? tek kelimeyle her seyi cozuverdin. 'YASAMAK' mis. biz INSANIZ belki eger farkina varmadiysan. bizim YASAMAMIZ degil INSANCA YASAMAMIZ lazim. bi YASAMAK kelimesiyle insani HAYVANDAN ayiran SOSYAL ve TOPLUMSAL degerleri silip atabilecekse bir insan gitsin o zaman NIKARAGUADA yasasin, orda ic savas var tam istedigi gibi bir CAN PAZARI ortamini bulabilir.

said:

son söz : YAŞAMDA KALMAYA ÇALİŞMAK HİÇ BİR ŞEYE BENZE
Sosyal ağlarda paylaş

said:
green_martian, 01 November 2003 02:08 tarihinde demiş ki:
said:
unity100, 01 November 2003 02:02 tarihinde demiş ki:

evcil hayvan oldurmeye gitmisse de kanunlar devreye giriyor.[hline]

tamam girsin bnm mesajim konuya diildi zaten atilan mesajlara yonelikti. 'sen oyle yaparsan bende boyle yaparim'a cevapti yani.. eger olay sebze yemek gibi basit bi olay diilde oldurmeye kadar giderse zaten ona kanun el koyar[hline]-->Four String Magic<--
yasasin copluk

biz burada o sahsin orada isledigi fiilin etik acidan kabul edilebilir olup olmadigini tartisiyoruz. kanunlar olsa da olmasa da, insan denilen hayvan toplumsal bir varlik oldugu icin toplumun olusmasini, ilerlemesini bu teknolojik ve sosyal imkanlari bize sunmasini saglayan uyum icerisinde olabilmesine imkan veren toplumsal hassasiyetlere dikkat etmek konusundaki konsensusa aykiri hareket etmek dogru degildir, toplum yapisini bozucu bir davranis arzeder diyoruz.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

martian imzanda italik ve bold hatasi var taglari kapamamisinz

[Bu mesaj unity100 tarafından 01 November 2003 02:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 01 November 2003 02:14 tarihinde demiş ki:
sen kime aclik muhabbeti yapiyorsun ya. ben 2 gun 6 tane simitle ve suyla yasamis adamim. once sen bi cik 1 lira almadan bir ac kal bakalim.

akşam akşam hiç güleceğim yoktu .. cidden komiksin .. belki 1 damla birşey anlarsin diye yazdim o yaziyi işim gücüm yokken ama nafile imiş ... neyse çok mühim bi iş aç kalmak 2 günü 6 simit başka bir değişle öğün başi 1 simit ( üstelik evinde yahut en azindan kapali bir yerde kalarak tahminimce ) yiyecek kadar ŞANSLI olarak geçirmek tabi....

seni bilmem ama ben yaptiğim şeylerle böbürlenmeyi sevmem .. 6 simit ve içebilecek su yaninda kapali bir ev için neler vermeyeceğim günleri yaşadim .sadece bunu soyleyeyim ...[hline]Vanity is my favourite sin¹
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hired_gun, 01 November 2003 02:22 tarihinde demiş ki:
akşam akşam hiç güleceğim yoktu .. cidden komiksin .. belki 1 damla birşey anlarsin diye yazdim o yaziyi işim gücüm yokken ama nafile imiş ... neyse çok mühim bi iş aç kalmak 2 günü 6 simit başka bir değişle öğün başi 1 simit ( üstelik evinde yahut en azindan kapali bir yerde kalarak tahminimce ) yiyecek kadar ŞANSLI olarak geçirmek tabi....

seni bilmem ama ben yaptiğim şeylerle böbürlenmeyi sevmem .. 6 simit ve içebilecek su yaninda kapali bir ev için neler vermeyeceğim günleri yaşadim .sadece bunu soyleyeyim ...[hline]Vanity is my favourite sin¹

2 gun ac kalmak bir mevzu degildir. 2 gun 6 simitle gecirip NORMAL BIR IS GUNUNDE yapman gereken HERSEYI etrafindaki insanlar KEBAP, BOREK YERKEN yapmak bir seydir. tutup bana 'yokluk yuzu gormemis halflife oynayan bebesin' muhabbeti cekmissin, resmen simdi lafi ceviriyorsun.

ac da kalsa, bitap da dusse, bir insanin uyesi oldugu toplumun SUC kabul ettigi fiilleri islemesi KABUL EDILEMEZ. sordum sana madem oyle adam AC diye YASAMAK icin milleti kesip yemesini, sonra da elini kolunu sallaya sallaya insanlarin komsusu olarak yasamasini normal mi kabul edicez demisim, ses yok.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...