fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Bu yazıyı genel'e mi yoksa tarih'e mi açsam diye çok düşündüm sonunda tarihe açmaya karar verdim. Genel'de zaten yeterince geyik var, tarihde de hep tartışma var belki bununla asılan suratlar biraz gülümser dedim. Zaten ucundan köşesinden tarihle alakalı değil mi, bir tür zaman makinası işi :-P Bugünün toplumunda Nuh'un gemisi! Allah Nuh'la konuşuyormuş: Bir yıl sonra bütün Dünya'yı sellerle kaplayacağım. Senin doğru insanları ve yaşayan her şeyden bir çifti kurtarmanı istiyorum. Sana emrediyorum bir gemi yap! Bir yıldırım görüntüsüyle geminin nasıl olacağını bildirdi. Korkudan titreyerek Nuh planları aldı ve gemiyi yapmaya koyuldu. "Unutma" dedi Allah, bir yılda gemiyi tamamlayıp her şeyi gemiye yığacaksın. Tam bir yıl sonra kocaman bir fırtına bulutu belirdi ve denizler karıştı. Allah Nuh'u bahçesinde ağlarken buldu. "Nuh." diye bağırdı, "Gemi nerede?" "Tanrım lütfen affet!" diye ağladı Nuh. "Elimden geleni yaptım ama büyük problemler çıktı. Önce inşa için izin almaya çalıştım ama kurallara uymadı. Mühendislik firması tutup planları tekrar çizdirmek zorunda kaldım. Ondan sonra yangın önleme sistemi ve kurtarma aygıtları ile ilgili olarak İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kuruluyla görüşmelere başladık. Ondan sonra komşum itiraz etti. Bahçemde Gemiyi yapmamın kurallara aykırı olduğunu söyledi. Şehir planlama komisyonundan izin almak zorundaydım. Gemi için ağaç bulmakta zorluk çektim. Baykuşları korumakla ilgili yasa yüzünden izin çıkmıyordu. Orman bakanlığı'ndan ağaçların baykuşları kurtarmak için olduğuna zorla ikna edip izin aldım. Ama Balık ve Vahşi Hayatı koruma derneği baykuşları yakalamama izin vermedi. Onun için baykuş yok. Marangozlar dernek kurdu ve greve gitti. Ben de İşçi Konfederasyonuyla görüşmelere başladım. Şimdi 16 marangoz var ama hala baykuş yok. Diğer hayvanları toplarken hayvan hakları koruma dernekleri dava açtı. Her cinsten sadece iki hayvanı almama itiraz ettiler. Tam davayı kazanmıştım Çevre Bakanlığı senin öngördüğün selle ilgili olarak çevresel etki raporu hazırlamadan Gemiyi bitiremeyeceğimi söyledi. Evrenin Yaratıcısı ile ilgili yargı yetkileri olmadığı düşüncesini kabul etmek istemediler.. Mühendislik Dairesi yeni sel planı ile ilgili harita istedi Her tarafa gönderdim. Şu anda Eşit İş Fırsatı Komisyonu ile niçin tanrısız inanmayan insanları gemiye almadığım konusunda ihtilafı çözmeye çalışıyorum.! Maliye bütün mal varlıklarıma el koydu. Zira gemiyi vergi ödememek için ülkeden kaçmak için yaptığımı düşünüyorlar. Devletten bir ihbar aldım. Gemiyi 'rekreasyonel su taşıtı olarak" kaydettirmeyi unutmuşum vergi borcum varmış. En son olarak İnsan Hakları Kurulu Geminin yapımının devam etmemesi için mahkeme emri çıkarttı. Allah'ın dünyayı sellerle kaplamasının dini bir olay olduğunu ve Anayasaya aykırı olduğunu söylüyorlar. Sanırım gemiyi 5-6 sene içinde bitiremiyeceğim diye ağlamaya başladı Nuh. Gökyüzü açılmaya güneş parlamaya denizler durulmaya başladı. Gökte bir alaimisema belirdi. Nuh umutla baktı ."Yani dünyayı mahvetmeyecek misin Tanrım?" "Yo," dedi Allah üzgün bi şekilde. "Hükümet zaten yapmış!"[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ]
Soulless Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Güzel :)[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change
Öne çıkan mesajlar