Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Matrix 3 Senaryosu (son kez)

metboy

Öne çıkan mesajlar

öncelikle thread açtığım için hatamı yaptım bilmiorum eğer öleyse özür. arkadaşım yolladı. ilk defa görüorum bu yorumu çok iyi.

[hline]

Son günlerde nette çokca dolaşan bir Matrix 3 senaryosu var.Söylenenlere göre bu senaryoyu nete sızdıran kişi şu an hapisteymiş.Yukarıda link verdiğim fragmanlardaki herşeye bütünüyle uyan bu senaryo gerçekten çok büyük etki yarattı.Artık insanlar teorilerin çoğunu bu senaryoya göre kuruyorlar.Tabii film çıkmadan %100 gerçek denemez,ancak bence yeterince yakın.Dediğim gibi gerçekliği kesin olmadığı için başlığa da spoiler uyarısı koymadım,buraya da koymuyorum.İsterseniz okuyun isterseniz okumayın..
Senaryonun ingilizcesi şu adreslerde bulunabilir:

Senaryonun Türkçesi ise şöyle ki:

Neo baygın haldeyken,ilk filmdeki gerçeğin çölünde kendini hayal ediyor ve üç çizgi görüyor.Uyandığındaysa kendini Matrix'te buluyor.Bir trenin içinde ve treni süren deli bir adam var(bkz.fragman no.2).Bu adam aslında bir program olduğunu ve Merovingian'dan kaçtığını söylüyor.Bu arada Trinity ile Morpheus,Niobe ve arkadaşlarını buluyorlar ve Niobe Neo'nun durumunu onlara açıklıyor:Matrix içinde *bir şekilde* hapsolmuş durumda olduğunu..Niobe'nin arkadaşlarıyla beraber Zion'a dönen Trinity ile Morpheus konsül üyelerine danışıyorlar.Bu sırada Bane(2.filmin sonunda Neo'un hizasında baygın yatan Ajan Smith klonu)uyanıyor ve doktorunu öldürüp Niobe'nin grubu "Logos"a sızıyor.Bu arada Neo,Morpheus ve Trinity'de Logos gemisindeler(tabii Neo hala baygın).Trinity ve Morpheus Kahin'e danışıyorlar.Kahin Neo'nun Merovingian tarafından tutsak bırakıldığını,Matrix'te bir anomali programını yönettiğini ve kaçamadığını söylüyor.Bizimkilerin Neo'yu kurtarmaları için yapmaları gereken şeyse Merovingian'ı Hell Club'da bulmak..Oracle'ın koruması olduğu zannedilen Seraph,bu sefer Morpheus ile Trinity'i korumaya başlıyor ve onları Hell Club'a götürüyor.Burada anlaşılıyor ki Seraph'ın 2.filmde söyledikleri doğru:o gerçekten de en değerli olan şeyi koruyor ve bu şey de gelecek..Yani o an için gelecek kime bağlıysa Seraph onun koruması oluyor.Neyse,bizimkiler ve Seraph Merovingian'a ulaşmak için kulüpte dövüşürlerken Niobe ile (enter the matrix oyunundan hatırlayağımız yardımcısı)Ghost Neo'yu bulmaya çalışıyorlar.Sonuç olarak Seraph,Morpheus ile Trinity'nin hayatını kurtarırken kendisi ölüyor.Morpheus ile Trinity Persephone'a ulaşıyorlar ve onu kendi taraflarına çekmeyi başarıyorlar.Onun da yardımıyla Merovingian'ı öldürüyorlar..Öte yandan Niobe ile Ghost (tabii o anda Matrix'in içindeler) Neo'yu buluyorlar ve neler döndüğünü ona açıklıyorlar.Niobe ve Ghost Matrix'ten çıkarken Neo Kahin'e gidiyor.Kahin ona Smith'in Matrix'in büyük kısmını ele geçirdiğini söylüyor.Yakında karanlığın çökeceğini ve Matrix yokolursa hem insanlık hem de makineler için sonun geleceğini belirtiyor.Neo'nun hayalinde gördüğü 3 çizgiyi takip edip adı 01 olan makine başkentine gitmesi gerektiğini ve Matrix'i kurtarmasını söylüyor.Bu arada Smith trendeki deliyi ele geçiriyor ve Kahin'in yerini öğreniyor.Kahin'in evine gittiğindeyse onu ele geçiriyor,yani kendisine dönüştürüyor.Bane gemidekilere saldırıyor ancak Morpheus onu öldürüyor.Geri dönen Neo ile Trinity,Logos gemisiyle 01'e giderlerken Zion'dan acil çağrı alan diğerleri Hammer gemisiyle geri dönüyorlar.Neo yolda Sentinellerle dövüşüyor.Hammer Zion'a döndüğünde Sentinellerin kentin kapısında olduğunu ve onlarla savaşan tek kişinin The Kid(2.filmdeki yalaka çocuk,bkz. animatrix)olduğunu görüyorlar.EMP yi çalıştırıp Sentinelleri öldürüyorlar.Bir sonraki saldırı gelmeden ellerini çabuk tutan konsül üyeleri Morpheus ile görüşüp Neo ve 01 ile ilgili her şeyi öğreniyorlar.Artık onlar da Morpheus ve kehanete inanıyorlar ve tek umutlarının Neo 01'e ulaşıncaya kadar Sentinellere direnmek olduğunu görüyorlar.Bu arada Sentinellerin devamlı saldırıları sonucu Logos düşüyor.Makineler içini araştırdıklarında Trinity'nin ölmüş olduğunu ve Neo'nun ağır yaralı olduğunu görüyorlar.Makineler Neo'yu hapsediyor.Öte yandan Zion'da savaş devam ediyor.Komutan makinelere karşı The Kid'i savunurken ölüyor.Morpheus Niobe'yi teselli ediyor ve öpüşüyorlar.Neo makinelerle uzun uzun konuşuyor ve onlara eğer Zion yokedilmez ve insanlara varlığını sürdürmeye izin verilirse Matrix'e girip Smith'i yok edebileceğini söylüyor.Makineler kabul ediyor ve onu Matrix'e sokuyorlar.Gerçek dünyada Morpheus ile Link Neo'nun Matrix'te olduğunu görüyorlar.İşte burada Morpheus daha önce büyük şüpheler yaratan sözünü söylüyor:"......Neo...he fights for us...all of us".Neo..bizim için dövüşüyor..Morpheus'un şaşkınlığının nedeni,yüzlerce Smith'le tekrar karşı karşıya gelmiş olması ve bu kez onları yok etmesi gerektiğini bildiği için olabilir.Neo ile Smith aynı ilk filmdeki gibi yumrukları sıkıp dövüşe başlıyorlar.Bir yandan öbür yüzlerce Smith onları izliyor.Önce Neo galip geliyor,ancak bu kez Smith ayağa kalkıp Neo'nun
Sosyal ağlarda paylaş

Verdiin linkleri daha önce okumuştum hatta buraya o linkleri ben koymuştum:) Ama bu kadar bir şey çıkaramamıştım hll olsun ama daha önce dediim gibi bence wachoskiler bize oyun oynuo kimsenin tahmin etmedii bir senaryo cıkıcak[hline]Bonus, Cin , Hobbit, Frodo, Baggins, Merinos, Penguen, DM ve hatta hoooopit uzar daha...
MKC
Frp ortamı
Buraya Tıklayaman
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SilphatosIce_, 12 August 2003 00:36 tarihinde demiş ki:
Bu doğru gibi gözüküyor bence değişiklik olmaz.[hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage

Peki o zmn bu senaryoya göre Matrix çökmüyor dwm ediyor O zmn bu sahne ne olaki nie böle bişi koysunlar mdm Matrix dwm ediosa[hline]Bonus, Cin , Hobbit, Frodo, Baggins, Merinos, Penguen, DM ve hatta hoooopit uzar daha...
MKC
Frp ortamı
Buraya Tıklayaman

[Bu mesaj Bonus tarafından 12 August 2003 00:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

neden zevki kacsin ben okuduktan sonra daha cok izlemek istiyorum simdi :)

Walla bana da dogru geldi, hem salladiysa bu kisi bu kadar ayrintili ve orjinal bir sallayis yapamaz, Wachowski bros. Matrix Online oyununun filmden sonraki zamanda gectigini soylemisti, burdan matrixin yokolmayacagini zaten biliyorduk. Ama gercekten su aciklamayla animatrix ve revolutions trailerlari daha bir anlam kazandi.
Sosyal ağlarda paylaş

doğru olamaz...
olmaz umarım...
inşallah değildir...
kesinlikle yanlış....
inanamıyorum...
Okumasaydım...

ehe ;) Ne yazılır belki... mmm şu;

3. film gelmeden senaryo böle değil dicem ;)[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
UrZa, 12 August 2003 02:47 tarihinde demiş ki:
bonus sahne dediğin ne acaba?[hline]Exaar Spar - Master Artisan, expert marksman of Tatoonie @ Eclipse

Orda verdiim likte Son sahne olması muhtemel sahne var o işte Matrix Revoulotions yazıo sonra yazılar aşağıya doğru akıyor[hline]Bonus, Cin , Hobbit, Frodo, Baggins, Merinos, Penguen, DM ve hatta hoooopit uzar daha...
MKC
Frp ortamı
Buraya Tıklayaman
Sosyal ağlarda paylaş

Artık matrix diye delirmiş olduğıumuza göre böle açıklamarın bazılarımızı sinir krizlerine sokabileceğini hatırlatarak başlıyım :)

bu son hikayesi bana 2. matrix hikayesinden daha mantıklı geldi ama 01 e giderken (tek gemiyle) yolda telef olma olayı biraz eksik. Eğer film böyle biterse 5 yıl sonra bir 3 leme ile devam eder. Vaşovskiler ne kadar devam filmi yapmaacaz dese de artık temeli atmış oldular bunun üzerine pembe dizi bilem çekerler :-P
Bir de kid ve mimar alakasını zerre kadar anlamadım? kid mimar mıymış? yoksa mimar mı kid miş? (akabinde tavuk mu yumurtadan çıkar yumartı mı tavuktan sorusu gelecek :-P)
Matrix online oyunu yüzünden filmde matrix in yokedilmeyeceğini biliyorduk. Benim merak ettiğim matrix in kontrolü kimin eline geçecek? Makineler zion u yok edemeyecekse insan nüfusu daha da artacak ve yaptıklaır döngü fena halde bozulacak. One yeniden reankarne olacak mı? Bu insanlar için bir zafer mi oluyor yoksa bir yenilgi mi?

film böle biterse %90 5 sene sonra kesin bir üçleme daha çekerler. Sonra da paranın dibine vurarlar... :)[hline]NO PAIN NO GAIN

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Eraq, 13 August 2003 13:23 tarihinde demiş ki:
Filmin afişindeki "Başı olan herşeyin sonu da vardır." cümlesine ne oldu peki? http://www.mutasyon.net/kultur/makaleler/dosya/default.asp
Burda yazanlar doğruysa Smith Neo'yu "yenip" Matrix'i kapatacak bence.[hline]horacegoesskiing, 15 July 2003 00:51 tarihinde demiş ki:
skini göremedim..

O cümle duruo ztn ve bencde Matrix çökecek Smith sayesinde ama Matrix Online'nın matrixde geçmesini şuna bağlayabiliriz Sonu olan herşeyin de bir başlangıcı vardır(Salladım ama bir yerde okumuştum) matrix yıkılınca yeniden kurulmıyacak die bir şey olamaz bnce öle olcak yani bi daha kurulcak 3. film de çökmeli Matrix yaw olmass öle dwm edemess ve de Smith Neo'nun içine girince sentinellerin Smithle Neo'yu öldürmesi saçma geldi girdiği dier yüzlerce kişiden birini de öldürüp onu yapamazlar mıydı?[hline]Bonus, Cin , Hobbit, Frodo, Baggins, Merinos, Penguen, DM ve hatta hoooopit uzar daha...
MKC
Frp ortamı(Flash gerektirir)
Buraya Tıklayaman
Sosyal ağlarda paylaş

onlar klonlarıydı bi kere. esas kaynağı öldürünce diğerleride yok oldu. ( bu arada neden tartışıoruz ki senaryoyu senaristlerden değil internetten buldum. :) )[hline]Feel so good, I feel so fine
Love that little lady always on my mind
She gives me loving every night and day
Never gonna leave her, never going away
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...