Grudge Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 ...Planescape'i Planescape yapan "tonlardan" birisi. bunu güzel türkçemize uyarlama gayretindeyim. Planescape tecrübesi olan kimse varsa etrafta ve kendilerinin bu konuda ne yaptığını söylerse sevinicem... Addle-Cove: Salak, idiot vs. gibi zekayı aşağılayıcı bir terim... Bar That: Kapa çeneni demenin kibar yolu. "Sürgüle" gibi bişey düşündüm. Barmies:Basitçe "çatlak" diyip geçiyorum Basher:genelde fighterlar için kullanılır. "Goril" diyesim var. Berk:genel olarak salakça bişey yapan birisini şağılamak için kullanılan bi terim. buna güzel bi karşılık bulmak lazım. Birdcage:"Kafes" işte. Blinds:bir labirentteki çıkmaz yol. basitçe "çıkmaz" diyorum Blood:işini bilen kişi. saygı ibaresi. "usta" diyorum ama çok basit oluyo. "kanlı" demek de çok uygun gelmiyo bob:birine hile yapma eylemi. herhangi bir konuda olabilir Bone Box:çene. dişler vs kemiklerle dolu olduğundan... bub:ale, şarap vs. gibi ucuz içkiler. özellikle sulandırılmış ve zor bela içilir durumda olanlar... bubber:"ayyaş" özellikle cidden sefil olanlar. burg:sigilden ufak bütün yerleşimler. yani sigilde yaşayanlara göre neredeyse bütün multiverse daki bütün şehirler... The Cage:"altın kafes" sigil case:"kutu", "sandık" ev, ikamet edilen kapalı mekan clueless:"Çömez", "Fransız", ikincisini daha uygun buluyorum, planelerin olayını bilmeyen ezik primelar the chant:olup biteni anlatan bi terim. misal "what's the chant" diyip en son haberleri öğreniyoruz. cross-trade:"sakat iş", "ince iş", "ince meslek",illegal aktiviteyle ilgili. cutter:genel olarak kişileri tanımlıyor. kadın, erkek, prime, planar farketmiyo. önemli bir terim bu da dark:herhangi birşeyin/herşeyin gizemi, sırrı. "here's the dark of it" denince "bu konuda senin bilmediğin ya da kimsenin bilmediği bişey biliyorum ve şimdi sana söylicem" gibi bi anlamı oluyo garnish:Rüşvet. "aperatif" diyesim var Give'em the Laugh:birinin elinden kaçmak ya da kurtulmak. give the rope:yakalanan ve suçlu bulunan kişilerin başına gelecek olan şey. genelde thieflar için kullanılır high-up man:"yüksek merci". otorite ve güç sahibi kişi. herzaman başka birinden bahsederken kullanılır. factollar mesela... jink:para... "mangır" mesela bilemiyorum kip:gece için kalabileceğiniz herhangi bir mekan. genelde hive civarındaki ucuz yatakhaneler için kullanılır. malsahipleri mekanlarının "kip" diye çağırılmasından hoşlanmazlar. "fakirhane" diyesim var da tek heceli olsa daha güzel olur. knight of the post ya da knight of the cross trade: hırsız, hilekar ya da en basitiyle criminal. gerçekten olmak istediğiniz şey bu değilse pek iltifat sayılmaz. leafless tree:darağacı. "yapraksız ağaç" leatherhead:geri zekalı kişi. sağduyu sahibi olmayan[/b]alara da denir. "et kafalı" uygun gibi. lost:ölü. "kayıp" music:"müzik". birinin ödemek istemediği ama gene de ödemek zorunda olduğu para. "eğer içeri girmek istiyorsan müziğini dinleyelim" gibi... out-of-touch:"kapsama alanının dışı" dicem çok absurd olcak. outlandsın dışında yani başka bi plane de olan kişi. out-of-town:sigilin dışında ama outlands dahilinde olan kişi. peel:çeşitli maymunluklarla, dolandırmak, üçkağıtçılık, peel oluyo. peery:şüpheli ve dikkatli olma durumu. birisi "peel" edileceğini tahmin ediyosa "peery" olmalıdır. "diken üstü?" pike it:kullanışlı, çok amaçlı sözcük. s.ktir ya da fuck off gibi bi manası var. ama komik geliyo kulaa. put in the dead-book:ölüm. bazıları başkalarının adını "kara kaplı deftere yazar" nası? scragged:yakalanmış ya da tutuklanmış."paketlenmek" iyi gibi. sod:talihsiz ve zavallı kişi. acıma belirtir. "gariban" ya da "garip" ama tam da karşılamıyo işte... Turn stag:birine ihanet etmek."geyik çevirmek" :-P herbirisi için önerilere açığım...[hline]Endure. In enduring, grow strong... [Bu mesaj Grudge tarafından 21 May 2003 13:15 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dark-dr Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 ehe zor bi ise kalkismissin kolay gelsin. clueless icin fransiz abzurt olur bence. comez, caylak vs. iyidir. berk icinse aptal, avanak, enayi vs. benzeri bir asagilama kelimesi. out of touch: yorunge disi :> the cage neden direk kafes degil onu anlamadim? digerleri iyi sayilir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Zor iş bu baya, biz kullanırken çevirmesi zor olanları esperanza yapıyoruz, misal: -O herif harbici blood, yaklaşmamak lazım -Kes sesini Berk!(berk diye bi arkadaş var, kıl oluyo adam:)) Bence çevirince tam anlamını yansıtamıyor, mesela barmy yerine deli yada çatlak dediğin zaman Sigil havasından uzak oluyor.[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 said: dark-dr, 21 May 2003 13:34 tarihinde demiş ki: the cage neden direk kafes degil onu anlamadim? çünkü the cage . yani "the" cage sadece cage de var. hapisane falan manasında kafes. bi şekilde ayırmak lazım cage ile "the" cage i yörünge dışı güzel bu arda :) bazılarını olduğu gibi bırakcaz zaten ister istemez. misal blood güsel. de "pike it berk" ??? en azından kulağa hoş gelenleri uyarlamak lazım...[hline]Endure. In enduring, grow strong... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 up... hadi playerlar. siz de yorun biraz kafanızı...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Hala esperanzadan yanayım. Çeviriler yapıldığında illaki bağzılarının anlamı bozulacak. addle-cove: sersem, sersem herif berk: berk:) (aynen kalabilir bu, berk yok aramızda nede olsa) the cage: altın kafestense vurgusu ayarlanmış bi kafes case: kılıf? kılıfına çekilmek vs. cutter: eleman cross-trade: ince iş güzel dark: karanlık. İşin o kısmı biraz karanlık vs. garnish: garnitür iyide.. sokak havası yok bu kelimede give the rope: ipe gelmek (kapıma bir gün ipe ipe geleceeeksin..) high-up: buna bişi bulmak lazım. Haayap demekten tüy bitti dilimde jink: bu bi yansıma mı? çin çin gibi? knight of the cross trade: ince iş(lerin) şövalyesi(adamı) leatherhead: et kafa iyiymiş out of touch: yörünge dışı:) peel: bu zaten soymak demek put in the dead-book: adı kara deftere yazılmak(kaplı fazla süslü)[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nightstalker Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 clueless=lamer[hline]Tomorrow will take us away,Far from home and no one will ever know our names... But the Bard Songs will remain BLİND GUARDİAN- Bard's Song :rock: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dilbao Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Ya ben iki haftadır bunla uğrağıyom zaten. Notlarım yakınlarımda değil bu yüzden buraya bişi yazamicam şu an ama yakında yazarım çevirdiklerimi... Bu arada blood gibi kelimeli yada neredeyse tümünü kelime olarak ilk anlamında çevirdim ki esas anlamını vermesin ama ing. anlamına da yakın olsun diye. Mesela blood için direkt olarak kan dersek şöyle bir konuşma oraya çıkıyor: -Bu adamda kan var, bulaşmasak iyi olacak. -Kanlı bir kişiye benziyor... -Kanını her yere bulaştırmak istemiyorsan bu kan fıçısından uzak dursan iyi olur!! :-P Son derece garip ve komik dialoglar çıkıyor ama aynı anlamda kullanınca ing.si kadar garip olduğu düşünülebilir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 blood'ı direk kan diye çevirmekten yana diilim. farklı oluyo. blood'ın söylenişi kandan çok farklı, insan üzerinde bıraktığı etki de çok başka...[hline]You want the Dark on the Lady of Pain? Get real! There ain't no dark, least, none that anyone alive or dead ever knew. Might as well make up your own, for the good it'd do you. So what's the truth, then? Well, with most things in the Planes, the Truth is whatever you believe it to be. Simple as that. Believe well, cutter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magic Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Addle-Cove: Ahmak çocuk Bar That: Kes artık ? Basher: Berk:Öküz, Deve, Montofol ? Blood:Eski toprak, lekelenmiş, kirli.. Pekte bulunabilecek bir kelime yok gibi. Sokak ağzının derinlerini bilmek lazım sanırım.. burg:kasaba işte The Cage:Altın kafes'i sevmedim ben. Yeni bişiler bulmak lazım.. clueless:Cahil daha uygun gibi geldi bana. cross-trade:"ince iş", "ters iş" güzel.. hehe.. dark:"işin karanlık tarafı" diyince benim aklıma zaten gizemi/sırrı geliyor. bir şeye çevirmeye gerek yok bunu işte. karanlık. give the rope:İpe çekmek uygun oldu sanırım.. high-up man:Kıllı/ensesi kalın kişilerden tanıdıklar diye geçebilir. konuşulan kişiye de bağlı biraz.. jink:"mangır" süfer kip:umumhane, genel ev, kerhane. çok kullanılan ve kalitesi düşük yerlere sokak ağzında verilir bu isimler. seç birini ;) knight of the post ya da knight of the cross trade:yan kesicilerin şahı, postacı kral gibi yağcı isimler verilebilir. leafless tree:darağacı. "yapraksız ağaç" leatherhead:Et kafa, tahta kafa gibi süfer betimlemelerimiz var. aynı tas işte :) out-of-touch:Kopuk olabilir. out-of-town:Şehir dışı işte be peel:soymak işte, donuna kadar aldım demek gibi bişi. peery:dikkatli olmalıdır. diken üstünde olması için olayı 3. bir kişinin ağzından duymak lazım. pike it:ikile olm işte.. sufer mahaha :) put in the dead-book:kara listeye almak.. hmm.. bilemiyorum.. scragged:asılmak, boğazlanmak, belki paketlenmek. Turn stag:Sırtını dönmek, hıyanet! Güzel olmadı bunnar.. zor bu be..[hline]Life is just a dream. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 said: Magic, 04 November 2003 14:39 tarihinde demiş ki: give the rope:İpe çekmek uygun oldu sanırım.. jink:"mangır" süfer leafless tree:darağacı. "yapraksız ağaç" leatherhead:Et kafa scragged:boğazlanmak / paketlenmek. bunlar iş görür.[hline]You want the Dark on the Lady of Pain? Get real! There ain't no dark, least, none that anyone alive or dead ever knew. Might as well make up your own, for the good it'd do you. So what's the truth, then? Well, with most things in the Planes, the Truth is whatever you believe it to be. Simple as that. Believe well, cutter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 *! Berk kelimesini işaret eder * öhm öhm[hline]Do you ever think of me And get lost in the memory When you do, I hope you smile And hold that memory a while Berk's Playlist Doyanakadar hosted by Profocio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 turkey de hindi demek zaten... olur böyle şeyler. bakmayı ver :)[hline]You want the Dark on the Lady of Pain? Get real! There ain't no dark, least, none that anyone alive or dead ever knew. Might as well make up your own, for the good it'd do you. So what's the truth, then? Well, with most things in the Planes, the Truth is whatever you believe it to be. Simple as that. Believe well, cutter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Bakarım kardeşim hem turkey hinde demek benim adım Berk olmaz yani Planescape e kafam girsin[hline]Do you ever think of me And get lost in the memory When you do, I hope you smile And hold that memory a while Berk's Playlist Doyanakadar hosted by Profocio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 geçmiş olsun ozaman. bu konuda yapabileceğimiz bişey yok, Berk![hline]You want the Dark on the Lady of Pain? Get real! There ain't no dark, least, none that anyone alive or dead ever knew. Might as well make up your own, for the good it'd do you. So what's the truth, then? Well, with most things in the Planes, the Truth is whatever you believe it to be. Simple as that. Believe well, cutter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar