ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Müzikten alınan ödev dolayısıyla böyle bir ihtiyacım oluştu Orta Çağ'daki müzik hakkında her tür bilgiye ihtiyacım var ödevimi tamamlamak için 1 haftam kaldı bu nedenle çabuk tarafından öncelikli olarak bu konuda bilgi sahibi olanların veya hazır yazı bilenlerin o olmazsa bu konuda bilgi alabileceğim mümkünse türkçe olan site adresleri verebilirmisiniz.. ben şu anda araştırıyorum ama pek başarılı olduğumu söyleyemiyeceğim[hline]Head, 25 July 2003 12:45 tarihinde demiş ki: valla en çok kutluyoruz arkadaşı abuzittin, 15 August 2003 14:22 tarihinde demiş ki: ben büyüyünce frp olmak istiyorum [b]KoC Icq Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Draven Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Ingilizce, ancak cok genis bilgi veriyor burda[hline]Best trick the Devil ever played....was convincing the world he didn't exist. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bedeviizz Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 hımm... ortaçağın 1453 istanbulun fethiyle bittiğini düşünürsek, avrupada da aydınlanma devriminin henüz gerçekleşmediğini ve kilisenin egemenliğini hesaba katarsak sanıyorum kilise ayinleri avrupa için önceliklidir. ancak "ortaçağ müziği" pek de açıklayıcı olmuyor. ortaçağ avrupasının mı, yoksa osmanlı ve asya devletleri de dahil mi bu ödeve, ayrıca araştırdığın konu saray müziği mi, halk müziği mi, yoksa hepsi birden mi? ayrıca o döneme ait yazılı kaynak pek olmasa da, şu anda bazı afrika, yeni zelanda milletlerinin ortaçağda da ilkel yaşam sürdüklerini söyleyebiliriz. onların müzikleri de dahil mi? bunlara göre belki sana netten felan site bulma yolunda yardım edebiliriz. ama bence en güzeli yaşadığın şehirde konservatuvar varsa onun kütüphanesinden faydalanmaktır. en kolayı da bu zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bedeviizz Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 hatta bak kısa bir araştırmayla şunları buldum. ancak üniversitelerin web sayfalarında dahi araştırma yazısı felan bulmak maalesef zor. bunlar pek işini görmez sanıyorum ama yine de bi bak www.klasikmuzik.org www.beethovenlives.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 cag atlamalari her tarih kurumu bakimindan kendi tarihlerini etkileyen zamanlari belirtir, yani 1453 de orta cagin bitmesi, goreceli, turklere ozel bir durum[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Evet Avrupa tarihinde Rönesans Orta Çağ'ın sonudur çünkü klise dogmasından kurtulunmuş artık pozitif bilimlere el atılmıştır. Bu da yeni bir çağdır.[hline]Fear.. Fear attracts the fearful The Strong. The Weak. The Innocent. The Corrupt. Fear.. Fear is my Ally! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bedeviizz Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2003 zaten istanbulun fethi konusu türklerin ortaçağı atladığının felan bir göstergesi değildir. ifadede bu yok daha çok ortaçağ müziğinin (klasik müzik ise konu) hangi tarihe kadar ele alınmasıyla ilgili bir belirteç olarak kullandım. (zaten klasik batı müziğinde ortaçağ dönemi 1400 gibi biter) avrupanın ortaçağ karanlığından kurtuluşunda istanbulu kaybetmeleri de bir etkendir. bizans imparatorluğunun zaten başlayan yıkılış sürecinde onlar için stratejik bir kayıp olmuştur. reform ve rönesans hareketleri ivme kazanmıştır..... yani 1453 spesifik bir tarih gibi olmuş ama yazdıklarımda türklük galeyanı felan gibi bir durum da yok. hatta kouşulan konu da ortaçağın bitiş tarihi felan değil. ama sanki avrupanın ortaçağdan kurtuluşunu, yalnızca osmanlının istanbulu fethine bağlamışım gibi göründüğünü fark ettim ben de yazdıklarım. haklısınız orada yanlış yazmışım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar