rayka Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 altı senedir beslediğim muhabbet kuşu limon bikaç gündür bi acaipti bugun iyice kötüledi ben evde yokkken bi ara düşmüş kakamamış geldiğimde gözlemlediğim kadarıyla durmadan titriyodu kafasını saçma sapan çeviriyo seslere tepki vermiyo normalde önünde parmağını oynattığımda takip ederdi kafasıyla ama kesinlikle bakmıyo bile salıncağına koyduk çünkü kendisi çıkamıyodu alttada pek durableceği yer yoktu salıncağın üstüne kondu kafasını ters çevirdi (ama yana doğru değil geriye doğru) birden geriye doğru aşağı düştü kaldı kalkamadı balkona çıkardık açık havaya çıksın belki rahatlar diye biraz düzeldi ama hala dengesiz yarın veterinere götürücek annem ama umarım ölmez çünkü çok yaşlandı ama yinede ölmesin konusmuyodu ama konusmadan bile çok eğlendiriyodu inanılmaz sevimli bir kuştu bu sonu olmasın :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 inşallah ölmez bilirim sevdiğin bir hayvanın kaybolmasını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 umarım sağlığına kavuşur : / Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 bizim kus da cok yaslanmisti, bir sabah kafesinde boynu ters yone donmus sekilde buldum =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 [spo] [/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2007 dela sizin kusa seytan girmistir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2007 dengesiz hareketler yapıyosa ya parazit vardır ya da bişiden korkmuştur.yılan ya da kedi olabilir.korkudan bi yerlerine bişi oluyor kafaları dönüyor biiyle bi acaip Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Ekim 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2007 üzüldüm inşallah kısa sürede iyileşir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rayka Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 malesef bu sabah annem limon u ölü bulmuş :( allah rahmet eylesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
can-i Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Allah rahmet eylesin. Bizim kuşuda inşaat varken alt kata koymuştuk tek başına dura dura hayvan ölmüş. Sıkıntıdan herhalde. Sadece yemini suyunu koymak için inioduk yanına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rayka Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 bizimki gripmiş veterinere gidince ilaç falanda verdi dengesiz hareket de grip yuzunden olan kas sorunuymuş ama dayanamadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rayka Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 asteroth amacın ne? git başka yerde eğlen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 bu kus grıbı o kus grıbı degıl de mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rayka Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 değil tabiki ama öğrendim ki muhabbet kuş ları çok hassasmış en ufak hava hareketinde bile hastalanabiliyorlarmış yani odadan odaya geçirirken bile ve grip olduklarında kaslarında sorun çıkabiliyormus o yüzden kafalarını taşıyamazlarmış hastalandığında insan gibi yorgun düşermiş o yüzden hareket etmesini engellemek gerekirmiş mesela tünekleri falaln kaldırmak lazım dengesini de sağlayamadığı için yukarıda salıncakta falaln durmaıda sakıncalı çünkü düşüyo hemen bulunduğu ortamı sıcak tutmak lazım bide ağır kokulardan çok etkilenirlermiş sigara, deterjan, amonyak gibi bunlara dikkat edilmesi gerekiyormus limon da temizlik günü hastalandı camlar da açıkmış o gün butun iş mutfakta olduğu için oturma odası ve mutfak ta birleşiktir camlar açık ağır bir deterjan kokusu altında hasta olmuş gerçekten çok üzüldüm ama hastalandıktan sonrada elimden geleni yaptım umarım kimsenin başına gelmez gerçekten çok kötü bir duygu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
verte Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 cok gecmis olsun :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 ben üniversite için ayrıldığımda, kardeşimin sıkıntısını biraz olsunn azaltsın diye eve bir muhabbet kuşu almışlardı bizimkiler. geldiğinde daha tüyü bile fazla çıkmamış bir (yetim? tüyü bitmemiş yetim?) ufaklıkmış. Kardeşim öğretmiş nereden yemek yenileceğini falan.. sonrasında da sırtına koymuş ve sırtında durabileceğini, tutunabileceğini göstermiş ufaklığa.. ve kuş sırtında iken koşarak uçmayı öğretmiş(!) ilginç bişi ama başarmış.. tabii kuş sadece bizimkileri gördüğü için kendini insan sanıyor, her evcil hayvan gibi.severken bizi kanadını sürtmeye çalışıyor kol niyetine ve yürürken -doğasına uymasa dahi- insan gibi bir adım bir diğerinin önüne yürümeye çalışıyor falan. hatta halı üzerinde ezilme tehlikesi geçirene kadar her akşam, bizimle birlikte halıda yürüyor. böle bişi işte. sonrasında hastalanıyor. yazın her gün balkona çıkardı annem ve kardeşimle. annemler çay içerken o da suyundan içer, biz sohbet ederken o da lafa karışırdı.. bi de kardeşim öğretmiş sevinince "piç piç" derdi kerata! neyse hastalandığı zaman yine balkona çıkartıyorlar.. biraz etrafı görsün diye. keza hayvan gidici artık. o kesin.. nasıl olduysa kafesin kapağını o ana kadar açmayan, açamayan o hayvan, hasta haline rağmen açıyor kapağı ve biz ne olduğunu bile anlamadan bir anda uçup gidiyor.. veda etmeye bile kalmadan hızlıca gitmek en iyisi galiba. her yerde arasak dahi bulamadık, ölümünde bile bizi fazla üzmeden bir anda gitti bizim ufaklık üzücüşeler bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rayka Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 hastayken dışarı çıkarma gafletine bizde düştük ama bi etkisi olmadı buda üzücü bi hikayeymiş başınız sağolsun ama kaçması iyi olmuş cesedini tutmak ta ayrı bişi...çıkmıyo aklımdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkness87 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2007 dasaaa traji komikmiş senin hikayende üzüldüm ama okurkende gülmeden edemedim:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sbeilin Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2007 kuşlar cereyanda kalınca hastalanıp ölebiliyor ne yazık ki. Benim de Puffy (adı Jigglypuff'tan geliyor) adlı bir kanaryam var. Kuşunun ölmesine üzüldüm :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
varsýnolsun Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 ben de biyerden kaçıp gelen bi kuşa 8 yıl bakmıştım zaman zaman işkence etmiştim bazen birbirimze o kadar yakınlaşmıştık ki ağzıma bile girmişti.ama mart ayı gibi öldü napalım hayvanlar çok ilginç olabiliyor ya.köşeden dönüp sokağa girdiğimde fark eder ötmeye başlardı böhühüh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Muhabbet kuşları ölceğini anladığı zaman sahibi üzülmesin diye saklanırmış sanırım bir yerde duymuştum tabi tüm muhahbet kuşları için değil sahibiyle çok yakın onlarlar yapıyormuş bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_LURTZ_ Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2007 6 yaş çok değil muhabbet kuşu için bence.bizde vardı ben küçükken, 13 yıl mı ne yaşadı :S benden büyüktü :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 said: 6 yaş çok değil muhabbet kuşu için bence.bizde vardı ben küçükken, 13 yıl mı ne yaşadı bizim kus ta 11 ini bitirdi..gitmeye hic niyeti yok gibi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Argue Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Geçmiş olsun, çok acı bir durum ancak doğanın kanunu bu. Daha 10günlük gözleri dahi açılmamış köpeğim olmuştu bundan 14 sene evvel. 5 paket pamuktan şömineye yatak hazırlamıştım, biberonla süt veriyordum. Daha dün gibi hepsi... 3 sene önce onu kaybettiğimde, okadar çok üzüldüm ki, ailemden biriydi o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wayne Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Öncelikle geçmiş olsun..benimde 8 yıllık muabbet kusum gecen hafta ölmüş ben üniversite dolayısıyla evden uzakta oldugum icin ilgilenemiordum annemler deseniz zaten hiç bakmamıslar yem su hariç... 8 yıl yaa işte orta okul 1 de almıstık ismi miço 2. miço ismindeki kusumdu bi öncekide 17 agustos depreminden 3 gün sora ölmüştü :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar