Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saçma Sapan Bir Referandum

SbNN

Öne çıkan mesajlar

Medyanın hükümetin elinde olduğu, halkın yarısından fazlasının cahil, eğitimsiz veya uyutulmuş, dini duyguları sömürülerek kandırılmış bir ülkede referandum bir boka yaramaz..

Halk doğrudan yönetime katılıyor, demokrasi cart curt diye anca kendinizi kandırırsınız
Sosyal ağlarda paylaş

Referanduma konu olan maddeler çok güzel, çok beğendim.

Ama Türkiye Cumhuriyeti'nde düzgün uygulanamayacağına inanmıyorum...

Mesela Cumhurbaşkanı seçmek önemli bir iştir.
Türkiye'de ise bireyin bağımsız bir siyasi kimliği olmadığı için, cemaatte abisi ablası ne derse, anası babası ne derse onu oylayacağı için, mecliste en azından bu seçim olayının daha düzgün yapılacağına inanıyorum.

[ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 19:12 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yapma be fistan :P

ombakkombak
senin dediginde dogru oyle dusunup oy vermeyenler de oldu ama akp ne kadar demokratik oldugunu gostermeye calisti bu referandumla, vatandasin fikrini sorduk baaak demek icin yapti
dun haberleri izledinmi bilmem resmen tehdit ettiler oy vermeyen ceza yiyecek, zaten referandum gecerli olucak bosuna oy vermemezlik yapmayin gelin lan! felan diye tehdit ettiler vatandasi

insanlarda tepkisini gosterdi oy kullanmadi, oy kullanmayan buyuk cogunlukta bu yuzden kullanmadi, genelleme yapiyorum, cunku oyle

[ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 19:39 tarihinde, mADmaXimus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor gibi "Biz avrupa ülkesi değiliz! Biz türkiyeyiz! Halk hazır değil! Demokrasi işleyemez!" diyen insan modelleri bizim hukuk bölümünde var.
Profesörlerimizden biri en güzel cevabı vermişti buna, aynen quote'luyorum:
"Dünya üzerinde hemen hemen bütün totaliter, otoriter veya militer rejimler veya diktatörler aynı mazereti öne sürerek hareketlerini meşrulaştırmaya çalışırlar: 'Halk demokrasiye hazır değil, halk bunu kaldıramaz.' Bu tür bir yargıya varma hakkını elinizde tuttuğunuzu ve kendi vatandaşınızdan üstün olduğunuzu düşünüyorsanız, zaten demokrasiden uzaklaşmışsınızdır."
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...