Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motora Binmeyin...

Misafir Guest

Öne çıkan mesajlar

Motor hastasıydım ta ki bu kazayı yapana kadar arkamdaki arkadaşım hastanede beyin kanaması geçirdi cuma çıkıyo allaha şükür bende de yaralar ezikler falan var ama hayatta olduğumuz için şanslıyız kaza resimlerini koyuyorum ki ibret olsun...

[spo]
[/spo]

[spo][/spo]

[spo]
[/spo]

[ Mesaj 18 Ekim 2007, Perşembe - 01:11 tarihinde, bizsiziarariz tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

50 km hızla yaptım bu kazayı ve heryerim yara içinde arkadaşım da ölüm tehlikesi geçirdi.Arabada 50km le yapsan burnun kanamadan çıkarsın.Bana hep diyolardı da canlısını görmüş oldum.
Sosyal ağlarda paylaş

sağ şeritten gidiyodum solda bi araba vardı motorun önü onun tamponuna 50 cm falan kalmışken bi anda sinyal verdi ve önüme kırdı ilk önce kurtarıyodum fakat tam kurtarırken sağ ön tamponu kuyruğma çarptı ve arkamdaki arkadaş uçtu direk zaten gerisini ben hatırlamıyorum da anlattılar motoru bırakmamışım kaldırıma çarpmış motor biyere ben biyere...

[ Mesaj 18 Ekim 2007, Perşembe - 01:20 tarihinde, bizsiziarariz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Abi, motor denen şey trafikte araba kullanmakta olan insanlar için de inanılmaz rahatsız edici bir şey. Ne zaman sağımda solumda bir motor olsa, götüm atıyo çarpacam falan diye... İşin kötüsü, kuryeler, pizza dağıtıcıları gibi acelesi olanlar, motoru gerizekalı gibi kullanıyolar, birine geçirecem bigün, sonra cezasını ben çekicem diye korkuyorum yemin ediyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

"sağ şeritten gidiyodum solda bi araba vardı motorun önü onun tamponuna 50 cm falan kalmışken bi anda sinyal verdi ve önüme kırdı"

Al işte. Örneğin, burada sana çarpan araba çok büyük ihtimalle seni aynadan görmedi. Bi de arabayla aranda biraz daha fazla mesafe bulundurman hayrına olur ilerde... Neyse geçmiş olsun...
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle geçmiş olsun. Bende motor alacam diyen arkadaşlarıma hep sert tepki veriyorum ne gerek var diye..

karpuz'un da dediği gibi muhtemelen seni farketmemiştir bile. Trafikte bende motorlardan çok rahatsız oluyorum. Önünde gitse mesafeyi ayarlaması zor oluyor yanında gitse tedirgin ediyor. Birde sıkışık trafikte zaten boşluk bulsamda kaçsam düşüncesinde oluyor insanlar onlar ise aralardan hızla geçme çabasındalar. Birgün burnunu biraz çıkarınca biri gelip vuracak diye bende çok korkuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle geçmiş olsun...

bir iki sorum olucak!

-arkadaki yolcunun kaskı varmıydı? şayet yok ise manevi suç sizindir. kaldıki sadece kas değil tam tehşizat korumalıkların hem sürücüde, hemde yolcuda olması gerekiyor. son olarak 3 kuruşluk korumalıklar sadece ve sadece görüntüden ibarettir.
-50cm lik mesafe olunca arabanın sizi görememesi çok normal.
Aslında şuraya gelmek istiyorum. Motorsiklet tecrübenizi yargılayamam, fakat şöyle bir şey var ki! Motor sürerken hem kendinize, hemde cevredekilere dikkat etmek gerekiyor. fakat hiç kimse buna aldırış etmiyor. Ülkemizde motor kullanımı az olduğu için otomobil sürücüleri etraflarında sadece otomobillerin olduğunu sanıyorlar.

Bu arada fotograftan görünenlere göre bu Hyosung 250cc olanı sanırım ve bu motorun üretim amacı motora yeni başlayan ve racing motor kullanma arzusu taşıyan yeni sürücüler için üretilmiş biçilmiş kaftan.

şuraya gelmek istiyorum! yazdıklarınız, bize gösterdiğiniz heyecanınız ve motorunuzun türü yeni bir motorsiklet sürücüsü olduğunuzu gösteren bir grafik sergiliyor. Tabi bunlar söylerken en büyük kanıtım motor kullanmayın demeniz olsa gerek... Çünki yeni sürücüler motora başlayıp ilk ciddi kazasında motoru bırakıyorlar hemen. Tabi burada motor kullanmak için kaza yapılması farzdır diye bir şey söylemiyorum kesinlikle, yanlış anlaşılmasın lütfen. ve son kez tabi diyerekten :) sizin motor sikleti bırakmanız zorunluluk gerektiriyor. yeni motor sürücüsü olmanız, cevrenizdekilerin bunu tasvip etmemesi ve üstünede çok ciddi bir kaza geçirmeniz sonucu siz istesenizde istemesinizde motor maceranızın sonu oluyor.

Aslına sorarsanız böyle bir başlık açmış olmanız çok yerinde bir karar olmuş. Çünki Bilgisizce motorsiklet satın alan veya motorsiklete başlamak isteyen herkeze bir ders olur umarım.

Tekrar tekrar geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

[ Mesaj 18 Ekim 2007, Perşembe - 08:10 tarihinde, Matis tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

oncelikle buyuk gecmiş olsun.
motor gercekten tam bir deli işi, ne kadar motorcu adam gorduysem hepsi elbet bi yerlerini kırmıstır.

yalnız senin arkadasın beyin kanaması gecirdiğine göre kask takmıyodu sanırım? eger takmıyosa zaten motora binerken hayatının hatasını yapmıs.

tekrar gecmiş olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Yakın bi arkadaşımı yıllar önce motor kazasında kaybettim. Tutkunu olduğu motor sebebi oldu bi anlamda. ondan beridir feci soğuk bakarım 2 tekerleklilere. tabi kişisel hataları direk "motor" kavramına atmak doğru değil ama bu ülkede de motorsikletin doğru kullanımının da az olduğu ortada. sürücüler motorculara karşı acımasız, motorcular çevresine karşı hırçın, zaten insanlar anlayışını ve hoşgörüsünü iyice kaybetmeye başladı memlekette... allah beterinden korusun, çok geçmiş olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Neden motor abi? Niye bu tehlikeyi bile bile hele türkiyede ki yollarda, kullanırlar ? 2 günde bir motosikletli kurya yok motosiklet kkazası diye haberler duyuyoruz. Ya herkez binmesin, ya daalternatif bişi üretsinler abi.

Daha 3 gün kadar önce beşiktaşdan kabataşa geçerken arabayla yanımızdan ib motosikletli geçti. başka bir kurye onun yoluna geçince adam fren yapayım dddedi motosikletle birlikte yuvarlandı. parçalandı bikaç şeyi motosikletin adamda kıç üstü kaydı bi 4-5 metre. sonra kalktı gitti düzeltti motorunu falan güldü bimenne. adamda kask bile yoktu. Önce bireysel korunma sonra biraz dah dikkat.
Sosyal ağlarda paylaş

Motosiklet kullanılacak ülke değil gerçekten Türkiye. Eğitimlisinden eğitimsizine, herkes trafiği oyun sanıyor maalesef. Trafik kurallarının uygulanması falan hak getire... Gerçekten büyük tehlike atlatıyoruz her gün trafikte, yemin ediyorum... Umarım biraz daha bilinçlenir bu millet trafik konusunda...
Sosyal ağlarda paylaş

büyük geçmiş olsun.
malesef motorsikletlere trafikte araç gözüyle bakılmıyor çoğu kişi tarafından. kazaların çoğu bundan kaynaklanıyor. sanki yollar sadece 4 tekerlekli araçlar için yapılmış.

[ Mesaj 18 Ekim 2007, Perşembe - 10:35 tarihinde, oper tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...