Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayarım duurup duruken restart atıyor

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

bunun ne den en olabilir acaba?

windows bazen garip bi mesaj çıkarıyo (.......aykırı kapatıldığından dolayı falan filan) geri sayı myapıp restart atıyor nedeni nedir?[hline]Aket Atum founder and the mentor of the Comachero ensitüsü

Comachero enstitüsünün yeni yerine buyurun
Felsefe Yapmaya Çalışan Aptal Kızla Hayır !!!
Sosyal ağlarda paylaş

Bazen önem derecesi yüksek olan sistem programlarından biri çöker. Böyle bir durumda eğer çöken servis o anda tekrar başlatılamıyorsa sistem kendine restart atar. Buna diğer programlar yada update edilmiş diğer sistem dosyaları sebep olabilir.

Hatayı daha ayrıntılı şekilde yazarsan belki bende daha ayrıntılı bilgi verebilirim. Bunun yanısıra micro$oft'un sitesinde bu tip halarla ilgili bir bölüm mutlaka vardır.[hline]Uniyasam.Com Admin
Sosyal ağlarda paylaş

avg isminde bir virüs tarama programım var

o C:Windowssystem32msblast.exe ve mslaugh.exe programlarında lovsan virüsü olduğunu söylüyor.

bi pop up açılıyor ve please run avg .... diyo eğer tamama basarsam da windows kendini kapatcaktır falan diyip 60 sn den geir sayıma başlıyo[hline]Aket Atum founder and the mentor of the Comachero ensitüsü

Sosyal ağlarda paylaş

O 60 saniye geri sayımda mesajda program adı yazar dikkat et.

Generic .... 32 host felan diye bişi olabilir. Remote Procedure Control(RPC) olabilir. Onun adını yazarsan daha iyi olur.
Çünkü bu servisleri ayarları var. Restart atmasın diyebiliyorsun. Administrative Tools(Yönetimsel Araçlar) da Services(Servisler)e girip ilgili servis'e çift tıklayarak Recover(Türkçesini bilmiorum)dan ayarları değiştirebilirsin.

Bu patch yüklemeden önce olayı halleder. Sonraki aşama microsoft'tan msblast virüsüne karşı çıkarılan yamayı yüklemen gerekiyor.

http://www.microsoft.com/security/incident/blast.asp

Patch'i indirdikten sonra kuruyorsun. Sonra gene aynı sayfada 4. adımdaki linklerden biri ile blaster virüsünü silen programı indirip blaster worm'dan kurtuluosun.
Patch'i kurduktan sonra bilgisayarı kapattırma. Eğer şimdi tekrar başlatma(Don't restart now) diye bir seçenek varsa onu seç. Virüsü silmeden tekrar başlatma sistemi.

[hline]This Cat Scratches Free.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 27 October 2003 14:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım bilgisayarda lovsan varmış şimdi symantec in bi programını indirip virüsten kurtuldum avg ile de taratıyorum şimdilik bir şey çıkmadı[hline]Aket Atum founder and the mentor of the Comachero ensitüsü

Sosyal ağlarda paylaş

Bende de gene başladı abuk sabuk restarlar! İlk başta 60 saniyeli geri sayımlı restatlar onu düzeltim. Sonra msblast restartları oda düseldi sorun şimdi başladı bilgisayar kafayi esince resetliyor kendini arasıra daha windws başlar başlamaz. Tarattım virüs mirüs yok, sorun ne olabilir??
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...