Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul trafiğinin dertli düz vites benzinli otomobil kullanıcılarını koruma ve yaşatma derneği

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam,

matama haklı. Büyük konuşmayayım ama VW grubu hiç bir zaman sadece basit bir yazılım upgrade ile bu tarz bir performans artışı sağlamaz.

Bir kere motorda yapılacak her türlü performans artışını destekleyecek "zorunlu" değişiklikler vardır. Bunu caddede hava atmak için yazılım değiştiren yurdum insanı pek bilmez, bilse de önemsemez.

Artan tork sebebiyle debriyaj balatasından tut da yataklama elemanlarına kadar motorda ve aktarma organlarında değişikliklere gidilir. Egzoz zaten bu tarz turbo uygulamalarında güç arttırımı ile birlikte ilk önce oynanması gereken şeydir.

Daha önce söylemiştim;
Audi 150HP olan motorlarını 180HP yaptığında, bu gücü caddedeki birçok Passat ve A4 yazılım ile zaten kullanıyordu. Fakat silindirlerinden biyellere kadar, egzoz sisteminden yazılımına ve turbosuna kadar farklılıklar vardı. Fabrikalar bu güç artışlarını her zaman için belirlenmiş olan güvenlik katsayılarının ışığında yaparlar. Tuning firmalarının bir çoğu ise kulaktan dolma performans artışlarıyla dinamometre severleri mutlu ederler. İşte bu sebeple 'modifye motorun ömrünü kısaltır' derler. Katsayılara bakılmaksızın yapıldığı için.

VW'in şöyle demek istediğini sanıyorum;
Biz bu motorun gücünü yazılım değişikliği ile sağladık.
Evet doğru. Ama geri planda bu gücü kaldıracak ve destekleyecek mekanik değişiklikler yapmadık demiyorlar.

Konumuz algıda seçicilik olsaydı keşke :D

Saygılar.
Mesaj tarihi:
peki madem, ben vwnin sitesinin yalancısıyım, c/p de duruyo onceki sayfada, motor mekaniklerinde bir farklılık bulunmamaktadır diye,

benim dusundugum su sekilde, zaten altyapısı hazırdı 170bglik performansı kaldırıcak, ama isteyenler icin 140lik ucuz ve daha az spor modeli de bulundurup, kapasitesinin altında kullanıyolar. yani zaten daha fazla gucu kaldıracak alt yapı varken daha az guc verirsen bi problem cıkmaz?
Mesaj tarihi:
Selam,

Eğer senin dediğini yaptılarsa, gerçekten son yüzyılın en büyük pazarlama hatası ve denyoluğu ile karşı karşıyayız :)

Araştırıp iyice görmek gerekli... Bu da azcık zaman alacak ;)

Saygılar.
  • Yeni Oluştur...