Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marmaralı olmak...

Prawler

Öne çıkan mesajlar

said:
elesso
üye
[Sehitlerimizin Anisina...] [şikayet et]
§ 22 Ekim 2007, Pazartesi - 22:33 [ özel msj ]
marmarada iibf okuyan arkadaşlarım açık öğretim okur gibi bitirdiler okulu devam mevam olayları pek yok bildiğim kadarıyla. ama öğrencileri sürekli okullarını heryerde kötüleyerek kendi kuyularını kazıyolar bence çünkü adı bi kere çıktımı feci.
sdlfjfjdfsj sdpofjsdofdsfj

Aynı şey Göztepe için pek geçerli değil sanırım.
Arkadaşların Bahçelievlerde mi okuyorlardı?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sözelden sosyolojiye giremezsin
sosyoloji eadır

SÖZEL Bölümü mezunlarının AOBP lerinin 0,8 ile çarpılacağı yani öğrencinin kayıpsız tercih yapabileceği ortak alanındaki bölümlerin listesi;

listeyi koymuyorum, içinde sosyoloji de var. yani istesem, acayip çok çalışsam girebilirim. fakat ben bir arkadaşım için sormuştum bölümün nasıl olduğunu, kendim için değil.

listenin ve okuduğum tercih kitaplarının yalancısıyım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Marmara Üniversitesi İİBF - Ekonometri 2. öğretim 3.sınıf
0529-45 Semih Karacan

Şimdi şöyle anlatayım, ben 4 sene kadar Bahçelievler A.L'de geniş bir ortamda okudum, lisemle üniversiten arası da en fazla 200 metredir. Neyse Marmara Üni. Eko'yu kazandığımı öğrendiğimde kampüsün yerini merak etmiştim. Üstelik 4 sene boyunca okuduğum bahçelievlerdeydi kampüs ve ben bilmiyordum yerini. Çocukluğum İstanbul Üni. Beyazıt Kampüsünde geçtiğinden benim için üniversite kavramını da orası şekillendirmişti. Neyse taksicilere bakkallara sora sora buldum efsane Bahçelievler kampüsünü. İlk aklımdan geçen "ee bu mudur?" sorusuydu. İlk başta işletme iktisat amfilerinin bulunduğu binayı medikososyaldir, spor salonudur falan diye düşündüm. (Önündeki basket potaları ve minyatür kaleler yanılttı beni evet. Bir üniversitenin tüm sosyal olanaklarının iki çember iki dikdörtgenden ibaret olabileceğini o zamanlar aklım almıyordu.

Sonra ekonometri bölümünün olduğu yere girdim, öğrenci işlerini buldum uyuz bir karı oturuyodu karşısındaki kadınla sohbet ediyordu. Onlar beni hiç kaydadeğer bulmayınca heralde bunlar çok yüce kişiler diyip gerisin geri dışarı çıktım...

Gel zaman git "az"man öğrenim yılımız başladı. Ekonometri dersliklerine geldiğimde kapıdan içeri girerken baya heyecanlıydım. Çünkü ilk kez bir amfide ders görecektim.
ROFLMAO
Neyse sıraya oturduğumda (daha doğrusu oturmaya çalıştığımda) ilk farkettiğim g.tümün sıraya sığmadığı, bacaklarımın önümdeki kızın .ötüne girdiğiydi. İşin garip kısmı kız bundan rahatsız da değildi.
O anda Marmara İİBF Bahçelievler "Yerleşkesi" hakkında tam bir fikir sahibi oldum.

Şimdi bir de akademik yanına gelirsek güzide okulumuzun. Bence hiç de fena değil. Özellikle son iki senedir dersime giren insanlardan ve verilen derslerden oldukça memnunum. İstanbul Üniversitesinde Lisansüstü düzeyde verilen çoğu dersi 3. sınıfta görmek ve bunları anlayıp uygulamaya dökmek gayet tatmin edici. (Serdar kusura bakma Uygulamalı Eko alıp proje hazırlamış olsam, mutlaka yardımcı olurdum :/ arıyorum bulamıyorum hala verileri)

Üstüne üstlük, gayet sağlam referans mektupları yazabilecek hocalarımız ve sürekli konferans veren bir yerlere kısa sürede gelmiş ekonometri mezunu insanlar var. Yani Marmara Üniversitesi Ekonometri bölümü boşuna Türkiye'deki en iyi ekonometri bölümü değil.

Şu da var tabii, okulun yanına residance yapılıyor ve en fazla 1 seneye bizler ölmüş olacağız çünkü okulun temeli residanceın temelini açmak için kazılan çukura kayıyor. Gündüzleri dersleri sallanarak dinliyoruz. Ayrıca amfilerin olduğu bina karpuz gibi ikiye ayrılmak üzere. Zaten bir tanesi de yıkılacak diye boşaltıldı...
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
marmara iletişim okuyorum.okul kötü belki ama hocalardan çok memnunum.devam zorunluluğu olmaması yaklasık 2 haftadır okulua uğramama neden olsada çok rahatatıyo insanı.iletişimde okuyan üst sınıflar kırtasiyede notları al onlara çalıs yeter diyolar.bakalım göte gelmeyiz inşallah.X(
onun dışında iletişim kampüsünün nişantaşında olmasını seviyorum.okula giderken mutlu gidiyorum çünküz nezih bir semt.genelde öğrenciler nişantasından besiktasa yürürken kaynaşıyolar:) bu dikkatimi çekti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...