omer36 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Geçen gün bilgisayarıma virüs girdiği ve yaklaşık 2 yıldır format atılmadığı için, format atıp arkadaşımdan bulduğum (bittorentle indirdiği) Windows XP Pro Performance Edition'ı kurdum. Printerımın (HP Photosmart C3100 All-in-One-Series) driver'ını kurmaya çalıştığımda (orjinal CD'yi denedim, internet sitesinden indirdiğim driverı da denedim), karşıma "slbcsp.dll" ve "sccbase.dll" Registry Key'lerinin bulunmadığından dolayı yüklemenin tamamlanamayacağı yazısı çıktı. Ben de bunun üstüne http://www.driverskit.net/dllsearch/ sitesinden yaptırdığım arama sonucu bu iki .dll dosyasını buldum ve bilgisayarıma indirdim. Ancak bu iki .dll dosyasının sistem içinde hangi dosyaya yerleştirileceğini ya da nasıl yükleneceğini bilemediğim için printerımı kurmakta başarısız oldum. Bazı internet sitelerinde .dll dosyalarını tekrar register etmem gerektiği yazılıydı (Start->Run->cmd->regsvr32 sccbase.dll gibi) ancak bu komutları girdiğimde .dll dosyalarının bilgisayarımdaki konumu bulunamadığı için işlemin başarız olduğu uyarısı çıktı. Konu hakkında yardımınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 çok büyük ihtimalle c:windowsdllcache kalsörü altına kopyalaman gerekiyodur. ama normal girdiğinde o dosya görünmez, adres kısmına yaz enter de. ondan sonra dll leri kayıt etmeyi dene bakalım olacak mı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 windows/system32 ye atman gerekir büyük ihtimalle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
omer36 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 c:windowssystem32dllcache var altına da koydum ama yine de olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
omer36 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 ona da attım yine de olmadı. attıktan sora restart etmeli miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 ya registry entry bulunamadı diyosa normal bir xp kurman gerekebilir. çünkü kullandığın xp de resgistry entryleri değiştirilmiş ve silinmiş(o yüzden performance edition zaten) edit: restart atman ii olur. [ Mesaj 10 Ekim 2007, Çarşamba - 23:59 tarihinde, oper tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Sailor'ın da dediği gibi "%systemroot%system32" altında o 2 dll. Sen de oraya koymalısın ama yetmez, kayıt da etmen gerekiyor. önce halihazırda varsa, bu dll'leri unregister ediyoruz. start > run > cmd: regsvr32 /u sccbase.dll regsvr32 /u slbcsp.dll daha sonra bilgisayarını yeniden başlat ve tekrar dll'leri kayıt etmek için start > run > cmd: regsvr32 sccbase.dll regsvr32 slbcsp.dll bilgisayarı yeniden başlat. dll'ler bu sayede registered olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
omer36 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 denedim olmadı valla, sonunda gittim xp pro yükledim bütün libraryleri fln olan. çok teşekkür ederim yine de yardımlarınız için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar