BonePART Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Burda eskiden yaptigimiz bisidi bu. Irklariyla cografyasiyla buyusuyle tarihiyle kendimize ait bi dunya yaratmaya calismistik bayada bi mesaj olmustu 500 kusurlu felan. Isim olarak horace sam gibi bi kac isim kalmis kafamda baya bi destek olan. Tekrar deneyelim derim. Eger olurda guzel ilerler ortaya bisiler cikartabilirsek bunnari bi blogda yada ne biliyim basit bi html sayfasinda toplayip onun uzerine dusunmeye devam edebiliriz. Ilk soruyla baslayalim o zaman. Cografya. Nasil bi dunya dusunuyosunuz. Dunyanin tamaminin cografyasi uzerine degilde daha cok ulkeler ve sinirlar hakkinda konusmanin daha basit olacagini soliyim. Birde not. Lutfen basit dusunmeyin. Yane elfler ormanda dwarflar dagda insannar ovada troller bataklikta yasar diye dusunmeyin. Bi defa elfler olmali diye dusunmeyin. Medieval bi setting bile dusunmeyin. Hatta ben bi ilk basliyim kafamda bayadir oynadigim bi oyundan ozendigim bi ulke dusuncesi var onu anatiyim.
arcane Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Coğrafya olarak shardlara ayrılmış dünyalar ilgi çekici. Oyun dünyası aşırı büyü kullanımı gibi sebeplerden bir şekilde parçalanıyor ve boşlukta süzülen devasa parçalar haline geliyor. Post-apocalyptic :)
noxite Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Parçalanma değil de, doğanın dengesinin bozulması güzel olur gibi. Ani depremler, fırtınalar volkanik faliyetler hava çok sıcakken birden kar fırtınası başlaması gibi.
Xhunarion Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Dünya büyünün gücü yüzünden mahvolduğu için büyücülük yasak olsun. Yani underground çalışsın wizardlar. Hatta böyle yer altında takılsınlar, seminer düzenlesinler.
Masakari Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 dagsız cografya olmaz bı keren :) 3 tarafı daglarla cevrılı bır bolge ve normal yollardan tek ulasım tarafıda kutuba baktıgı ıcın oldukca soguk bır yer heleki kutupdan esen soguk ruzgarlar paralel uzanan kuzey ve guney sıra daglarının arasın korıdor etkısı ıle ovayı kutuptan daha soguk hale getırıyor ve ruzgarın carparak durdugu batıdakı dagların eteklerı bolgenın en soguk yerıı ayrıca batıdakı dagların dıbınde kaynagı olan ve batı-dogu dogrulutusunda akan bır akarsu mevcut bolgenın agac yapısınıda kısa dayanıklı yaslı agaclar olusturmakta ve yer yer acık alanlar bulunmakta yerlesım de dagınık [spo] [/spo] [ Mesaj 14 Ekim 2007, Pazar - 16:01 tarihinde, Masakari tarafından güncellenmiştir ]
noxite Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 İşte diyorum ki, karlık veya sıcak bölge diye bişey yok, iklim ve doğa kaos halinde büyülerden dolayı.
Dev Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 xunn un "Büyücülük underground olsun" fikrini görüyor ve büyücüler ortaçağ cadıları gibi görüldükleri yerde yakalanıp idam edilsinler diyorum. Arcane'in de büyü yüzünden de kıtalar arası bölünmeler ve havada uçan parçacıklar olsun fikrini görüp madem post-apokaliptik olacak, o parçacıklar karaya bağlanmaya çalışılınmış, kıtalar arası bağlar yapılmaya çalışılınmış; bu yüzden dev köprüler ve asansörler var. Yani dünyayı bir arada tutan bu mühendislik harikaları.
Lancelion Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 devin fikrini görüyor ve arttırıyorum. büyü yüzünden parçalanan diyardaki adalarda ufak yerleşimler olsun ve bunların çoğunluğu teokratik bir biçimde yönetilsin. rahipler kesinlikle büyücülüğü yasaklasınlar ve engizasyon çalışssın. adalar arasındaki bağlantılar kaynaklar ve taşınmaları açısından çok önemli olsun ve sürekli bunlar konusunda savaşlar çıksın.
Dev Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Hatta bir de bu köprüler arasındaki transferlerin kârlılığı ve önemi yüzünden korsancılık başlasın.
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 kendimizi cd ye kaydedip kargoyla tatile gönderebilelim!
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 şey.. yanlış konuya. pardon. ben yokmuşum gibi..
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 benim kafamdaki ulke hmm ulke x diyelim kurulusundan itibaren teknolojide doruk nokta yapyo early renosansa kadar ulastigini varsayalim yane arquabuslar haffi matchlock pistollar inanilmaz bir demokrasi var temsili demokrasi yerine open forum denen bi sistemle yonetiliyolar steyen istedigi kanunu meclise sunabiliyo o an meclisete olan cogunluk kabul ederse oylamaya sunuluyo sehir tamamen meclisinin etrafina kurulmus zaten ring seklinde en ortada arena seklinde meclis etrafinda universteler disinda workshoplar ve dukkanlar en dista ise evler tamamen ticarete ve disardan gelen yiyecek kaynaklarina bagli bi topluluk doga kaynaklari yok gibi bisi nexus sayilabilir ama ticaretten ote bilim sataak yasiyolar tam bu donemde x ulkesinde great plague oluyo great plague nufusun yuzde 60 70 ini olduruyor herkes bilim adamlarindan bi sonuc beklerken kimse bi cozum bulamiyo ulke tepetaklak oluyo bi anda insannari oum korkusu sariyo ulkeyi iyilestiremeyen bilim adamlarinin binlercesi srayla asiliyo yakiliyo nexus yikilip church paace tadinda dev bi katedral kurulup the seven adi verilen dinsel bi konsey devreye giriyo burayi braz daha detayandiricam ama abaca olay sevenin hastalanmamasi ilelerinin hastalanmamasi ile alakali tekonoloji kullanilmaya devam ediliyo ama bilim resmen yokoluyor undergrounda iniyo swg deki sliced gun olayi gibi silahlar gizlice gelistiriliyo aletler yapiliyo ama yeni bisi yok eskilerin uzerinde oynamalar mesela 6 barrel matclock gunlar felan gibi ulke tamamen disa kapaniyo universiteler yerlerini tarlalara brakiyo bi caste sistmei yok sadece outcast adi verilen eskinin bilim adamlarinin dislanmislii koleligi ortada ulkeye farkli irklar great plagueyi getirdigine inanilan yabancilar asla sokulmuyo hatta bunnarla iletisim kurmak en buyuk suc sayiliyor ulkeye ticaret amaciyla girmek icin bile binlerce kagit ve zorluk gerektiriyor ve sevenin ortaya koydugu dine inanmak zorunlu yane kabaca teknolojinin parlaklaigin ortasinda bir fundementalist karanlik doguyor bu arada great plagueyi dier ulkelerdede kullanmayi dusunuyorum avrupanin kara vebasi tiipinde milyonlari katleden bisi
Dev Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Açıklamayı yemekten sonra gelip yapacağım; [spo][/spo]
Dev Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Ya şimdi üniversitelere ne yazacağımı bulamadım günümüzdeki gibi ayırdım. Eski meclisi tam ortaya koydum. Yeşil suluboyalı yerler de yollar. Gözlemevine giden yol yukarı doğru çıkıyor diğerlerinden ayrılıp. Duvar gibi ikiye ayırıyor şehri tabi. Diğer yollar aynı seviyede aslında. Liman da deniz seviyesinde denilebilir, hatta o biraz daha alçak. Bunun dışında evler bloğunda bir malikhane var. Buraya zengin bir elemanı veya bu din adamlarını oturtabiliriz. Evlerin yanı sıra bir de bu great pleague da çıkan isyanda evini kaybedenler için de çadırlar arazisi var duvarın hemen arkasında.
Lexius Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 bence bütün dünyada müzik yasak olmalı bardlar underground olmalı. ama çok güçlü olmalılar .müzik büyü olarak görülmeli gitarlar akord edilmemelidir.Ayrıca müzikle beslenen bi ruh kavmi ortaya çıkmış olmalıdır.Dünyaya korkunç nam salmış olsunlar.Bu yüzdne yasaklanımş falan lsun. olmazsa da olmaz kardeşim aaa..
Dev Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Bence üstün ırk takıntısı olsun bir şehirde. Ergenliğe gelen her çocuğu teste tutsunlar Spartalılardaki gibi ama zeka ve akıl testine böyle, geçemeyenleri öldürsünler. edik: sana kızdım diye yazdım semihcim [ Mesaj 14 Ekim 2007, Pazar - 21:55 tarihinde, Dev tarafından güncellenmiştir ]
ssj4songoku Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 DEV ile Bonepart'ın fikirleri çok güzel olmuş.Birleştirilip ortaya çok güzel birşeyler çıkabilir. Boenpart'ın bahsettiği bilimin yasaklandığı dünya düzeni çok hoşuma.Benim aklıma gelen ise şöyle birşey. Great Plague aslen dünyada şuana kadar sıkışmış olan msytic(büyü demek istemiyorum, biraz daha farklı olsun) güçlerin sızması ve yavaş yavaş çıkışının bir yan etkisi olabilir. Bu mystic güce verilen isim "Şekil"( "Shape" ) olmakla birlikte, aslen tam olarak nerden geldiğini sadece bazı birkaç bilim adamı ve The Seven tarafından başka pek kimsenin bilmediği birşey olsun. Shape bir nevi DnD tabiriyle transmutation gibi birşey olarak düşünülebilir fakat çok daha potansiyeli ve genel bir yaklaşımı olan bir güçtür. Kişinin iradesine göre gücü belirlenir. En güçlü kullanıcları Havayı Suya hatta Suyu ateşe bile değiştirebilirken, zayıf kullanıcılar ağaç parçasından ancak kürdan yapabilmektedirler. Fakat yayılan Mystic güç ile birlikte Shape'i kullanıcıları git gide artmakta ve The Seven'ın toplum düzeninde bozulmalar ortaya çıkar.Bunu gören The Seven olaylar çok yayılmadan "Shape sensitive" olan insanları toplar ve gizli gizli idam etmeye başlar.Her 3 ayda birde insanlarını zorunlu olarak sözde "inanç testi" adı altında gizli gizli test eder. Fakat bu arada Underground'a inmiş olan bilim Adamları, Bilim ile Shape'i bir arada kullanma üzerinde deneyler yapmaktadırlar. Şimdilik aklıma bu kadar geliyor.Biraz açık noktaları var ve tam olarak da Bonepart'ın fikrine uyar mı bilmiyorum ama üstünde bazı değişiklikler ile iyi bir şekil alabilir gibi geliyor.
Lexius Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 bence kelleri bi yerde toplayalım..dev-dyna falan hep beraber geçinirler güzel bi topluluk olur kafalarından çıkardıkları ışık toplarıyla öldürürler..
Dev Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2007 Dediğin şey aslında insan beyninin kullanılmayan bölgelerinin kullanılmaya başlanmasını sağlayan bir tür bileşikle da olabilir. Transmutasyon yani. Beynin tüm atomlara hükmedebilmesi. Tam hakimiyet.
Bodrack Mesaj tarihi: Ekim 15, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2007 Yalnız bence bonepart dünyasında özellikle büyüden kaçınmak istemiş çünkü bütün fantastik diyarlarda illa biyerlerden fışkırıo büyü.Hani bi farkı olsun dünyanın bu yüzden içinde büyü olmasın derim ben.Onun yerine bilimi kullanabiliriz gayet güzel?Zaten muhtemelen bilimin ortaya çıkardığı aletler seven tarafından yasaklanmıştır büyücülük falan die?O zaman farklı birşeye ihtiyacımız olmaz.Zaten patlayan silahlar insanların gözünde büyücülük halini almıştır.Bu durumda seven pistol vs kullanamaz.Seven vs eski rejim taraftarlarının çatışması elbet olacaktır bu dünyada.Soru şu:Dünyamızın(yada ülkemizin) siyasal yapısına veya olaylarına genel bir bakış atacak mıyız?Yoksa sadece seven vardır diyip geçecek miyiz ırklara yada coğrafyaya(ne bileyim isyancılarımız var , onlar şöle yapıolar seven böle yapıo fln)?
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 15, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2007 dev saol benim ulkem ustune yogunlasmissinda benim uzerinde dusundugum sey sadece bi ulke yane bi ada bile olabilir sizde kendi ulkenizi yada ne biliyim kitaniz hakkinda yazabilirsiniz buyu konusunda pek bisi yok ortada daha nasil olmali nasil yapilmali felan bole osuruktan buyu uretilmedigi surece bende uygun yane buyu warsa teknoloji neden geliysiyo di cek olan olursada tufekle vuruldugunda buyuculerde oluyo diyebiliriz bu arada transmutation fikri guzel yane hafif full metal alchemist gibi sanirim ortadaki dusunce degisik bi fikir illa buyu dneince fireball lightning bolt olmamali yane temelleri olusturalim ustune cok konusulur zaten bu arada ben kendi ulkem icin hafif bole silent hill tadinda dusunuyorum son halini ortada iste dev tapinak cevresibde yikintilar korkmus silahli guruh halinde bir halk the seven basit mutlu ceylanlar bambiler mutlu ormancilar tadinda temiz dnd dunyasindan daha cok biraz karanlik bi dunya dusunuyorum bu arada great plague = buyunun sizmasi olayida guzel belki buyuyu hafif evil bi sey yapabiliriz cthulhu dunyasi gibi yane cok az war ve corrupt edici corrupt etmek illa evil olmamali ama degistirici
Dela Mesaj tarihi: Ekim 15, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2007 zalimin zulmu varsa seven'in allahi var benim settingimde.
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 15, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2007 ha bu arada zaman icin 1600 ler gibi oneriyorum yane top war tufek war ama barut pahali cok yaygin deil tufekle yerine halk hala oku tercih ediyo ulke x iste tkrnolojiye boguldugundan geri kalanlar yane bu arada hafif post apocalyptic olabilir dunya post apocalytpic diyince illa lazer silahlari roketatarlara ihtiyac yok great plaguede bi apocalypse olabilir evet evet ulke x kesin buyuk bi ada ulkesi bolece bi orduyada ihtiyac lari yok ticarette kolay
zydar Mesaj tarihi: Ekim 15, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2007 ters mantık: Büyü yaygın fakat kaba kuvvet hor görülmeyen birşey olsa? İnsanlar çok fazla güç gerektiren işler yapmasada, büyüyle yada güçleriyle (belki psişik belki telekinesis) eşyaları kaldırsa. oraya buraya koysa. Şehir savunmalarında, Şehir içi işlerde Golemler kullanılsa mesela. Gorgoyle lar muhafız yapılsa. Bir tür kuş-dragon karışımı büyü gücü olmayan, saldırısı çok zayıf olan fakat taşıma kapasitesi ve bağlılığı tam olan bir binek sınıfı yaratsak. Yerden çok yükselemese belki 15 belki 20 metre. sabit hızda (ortalama 20-25km) ilerleyebilse. 2 kişilk oturma şekline sahip olunabilse ve bu hayvanlar ve bir büyükleri ulaşımı sağlasa fena olmazdı. Golemlerin türleri, güçleri, bulundukları yerler düşünülebilir mesela. Bildiğimiz iron golemlerden bahsetmiyorum. Ki Demir çok bulunan bir madde olmasın zaten. Taş yada kemik yada bunun gibi oldukça basit ama kullanışlı maddelerden yaratılan golemler kullanılabilir. Hatta Futurama aklıma geliyor ve bu golemlerin kendi zekaları olması fikrini atıyorum ortaya. Çok sayıda, çok çeşitli golemlerin olduğunu, yaşayabildiklerini seçim yapabildiklerini ve çalışabildiklerini düşünün. Eğer sıcak gelmediyse bu fikir şöyle yapıp değiştirelim; Bu golemlerimiz bir tür ırk veya sınıf olsun ve insanlar arasında aşağlık bir ırk olarak görülsün. Ruha sahip golemler, matematik yada fizik bilen öğretmenler vs. Mekanik deiller sadece golemsel özellikler taşısalar? Savunmaya gelincede, gorgoyle lar, savaş ağırlıklı büyüler bilen (ki sadece bu askerlere izin verilsin bunda) kişiler olsun. Belki barutlu silahlar kullanan insanlar? Yada golemler? Sırf nişancılık üzerine eğitim alan.. Olabilir bence.. Kas gücüne ihtiyaç duymayan, büyü ve yeteneklerle yaşayan zeki bir toplum. Golemlerden yararlanan ve onlara kendi yaşam haklarını sunan birde seçenek olursa bir hayli hoş olurdu.
Öne çıkan mesajlar