Korax Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Merhabalar biraz araştırdım ama benim kafamdaki soruya göre bi cevap bulamadım. simdi bugun 2 adet yeni disk alıp sistemi tekrar kuracağım.yalnız benim anlamadığım sistemi kurarken direk raid falan seçip mi kurmamız gerek?Yoksa bir hard diske windowsu kurduktan sonra raide dönüştürebilirmiyiz? Anakartım gigabyte p35c ds3r buarada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Windows u yüklerken yapıcaksın onları disketle filan sanırım. Soruyordu xp yüklemeden önce, herhangi sata bilmemne driveri yüklicekseniz şimdi yükleyin diye. Raid yaptıktan sonra windows u yüklicek üstüne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 öncelikle bi tane raid disketi oluşturman gerek. onun için de anakartın yanında gelen cd yi tak, driver yükleme penceresinde bi yerlerde raid disketi oluştur diyor. o şekilde oluştur. sonra format atmaya geçiyosun, windows dosyaları yüklenirken(ilk baştaki olay olması lazım) altta "press f6 for raid" gibi bişeler diyor. o sırada f6 ya basarsın, sonra yüklersin onu. sonra karşına diskler çıkıyo sanırım,orda hız falan ayarlıyodun onu optimal yaparsın.. sonrası normal format(benim bildiğim böyle) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Raid kontrolcüsüne göre adımları atılış şekli değşiklik gösterebilir ama. Önce RAID kurulur. Sonra Windows Kurulumu sırasında Windowsa tanıtılır. Genelde bu adımlar şu şekilde olur. Bios'tan raid kontrolcünü enable yapman gerekbeilr, ya da raid0 moduna getirmen gerekebilir. Sonra Açılışta bios ekranından sonra raid konrtolcüsünün bios ekranı gelir, burda konfigürasyona girip HDDlerini raid dizisi oalrak yapılandırırsın. Eğer bu raid dizisine windows kuracaksan, windows kurulumuna başlarken raid sürücülerinin bulunduğu disketi kullanarak windows'a raid dizini tanıtırsın. Eğer başka bir harddiskte işletim sistemi varsa, o şietim sistmei açıldığında raid dizisini işletim sistemi görür ya da işetim sisteminde sürücü kurarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 çok felaket oldu yalnız.raid acaip bişeymiş :D vazgeçmem bundan sonra deli gibi hızlı oldu.Ayrıca yeter bu amd'den çektiğim deyip intele geçtim oda inanılmaz.Uçak oldu resmen :) felaket bişey.. Kurdum hallettim herşeyide yalnız bu raid kontrol ekranı hep gelecekmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Evet, raid kontrolcü kendini hep gösterecek açılışta. Raid dizisini bozmak ya da değiştirmek istediğinde yine ordan konfigürasyona girebilirsin. Aynı şekilde bir hata olduğunda o ekranda uyarı çıkar. Raid0 müthiş biey gerçekten. Teoride olması düşünülen performans aynen gerçeğe dönüşüyor. Ne eksik ne fazla. [ Mesaj 11 Ekim 2007, Perşembe - 20:16 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 raid 0 da dikkat etmen gereken tek $ey, veri guvenligi, eger disklerden birinde bir ver kaybi olursa, goodbye to daddy.. UPS kullan, alt-f4 kullanma, doom 2 oynarken korkudan reset tusuna abanma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Veri kaybı olursa gudbay mı? Niye? Tamam hardisklerdeki veri tek başına anlamsız, harddiskte yani donanımda bozulma olursa gider veri ama, resetlemeyle niye gitsin? Normali harddiskteki verinin gitme ihtimali ne ise raid0 dizisinde de o, ben gayet resetliyorum. Chkdsk hizmeti gerekli düzelemeleri yapıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 ya buarada anakaretın ses kartını yükleyemedim bitürlü http://img204.imageshack.us/my.php?image=adszcb7.jpg saçmasapan bu hata çıkıyo. gigabyte p35c ds3r anakart.raid den sonra ortaya çıktı alakasız :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Ses kartı bios'tan açık mı? Başka sürücü denedin mi? Bir de o biy yerde log dosyası oluşturuyodur ona bakmak lazım hatanın neden kaynaklandığı yazar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 bazı tümleşik hd ses kartları xp de sorun çıkarıyor. sitesinden araştır eski stabil driverlarından birini bulmaya çalış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 yav yok çalışıyodu bu ses kartı.raid maid derken çalışmamaya başladı.bide bütün driverları denedim neredeyse :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 hallettim durduk yere yükledi çat diye :) garip bi olay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar