Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Raid sorusu?

Korax

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar
biraz araştırdım ama benim kafamdaki soruya göre bi cevap bulamadım.
simdi bugun 2 adet yeni disk alıp sistemi tekrar kuracağım.yalnız benim anlamadığım sistemi kurarken direk raid falan seçip mi kurmamız gerek?Yoksa bir hard diske windowsu kurduktan sonra raide dönüştürebilirmiyiz?

Anakartım gigabyte p35c ds3r buarada.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle bi tane raid disketi oluşturman gerek. onun için de anakartın yanında gelen cd yi tak, driver yükleme penceresinde bi yerlerde raid disketi oluştur diyor. o şekilde oluştur. sonra format atmaya geçiyosun, windows dosyaları yüklenirken(ilk baştaki olay olması lazım) altta "press f6 for raid" gibi bişeler diyor. o sırada f6 ya basarsın, sonra yüklersin onu. sonra karşına diskler çıkıyo sanırım,orda hız falan ayarlıyodun onu optimal yaparsın..
sonrası normal format(benim bildiğim böyle)
Sosyal ağlarda paylaş

Raid kontrolcüsüne göre adımları atılış şekli değşiklik gösterebilir ama. Önce RAID kurulur. Sonra Windows Kurulumu sırasında Windowsa tanıtılır.

Genelde bu adımlar şu şekilde olur.
Bios'tan raid kontrolcünü enable yapman gerekbeilr, ya da raid0 moduna getirmen gerekebilir. Sonra Açılışta bios ekranından sonra raid konrtolcüsünün bios ekranı gelir, burda konfigürasyona girip HDDlerini raid dizisi oalrak yapılandırırsın.

Eğer bu raid dizisine windows kuracaksan, windows kurulumuna başlarken raid sürücülerinin bulunduğu disketi kullanarak windows'a raid dizini tanıtırsın.

Eğer başka bir harddiskte işletim sistemi varsa, o şietim sistmei açıldığında raid dizisini işletim sistemi görür ya da işetim sisteminde sürücü kurarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

çok felaket oldu yalnız.raid acaip bişeymiş :D vazgeçmem bundan sonra deli gibi hızlı oldu.Ayrıca yeter bu amd'den çektiğim deyip intele geçtim oda inanılmaz.Uçak oldu resmen :) felaket bişey..

Kurdum hallettim herşeyide yalnız bu raid kontrol ekranı hep gelecekmi?
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, raid kontrolcü kendini hep gösterecek açılışta. Raid dizisini bozmak ya da değiştirmek istediğinde yine ordan konfigürasyona girebilirsin. Aynı şekilde bir hata olduğunda o ekranda uyarı çıkar.

Raid0 müthiş biey gerçekten. Teoride olması düşünülen performans aynen gerçeğe dönüşüyor. Ne eksik ne fazla.

[ Mesaj 11 Ekim 2007, Perşembe - 20:16 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...