Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kızılderililer neden Türktür? [Savunulan Tez]

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ya yok abi boyle bisey herkesin ayni soydan gelmesi ademle havvadan olmak filan abi bunlar din gibi temelleri mitolojilere efsanelere dayanan bir olgunun insanlari butunlestirmek bir grup yaratmak (hristiyan,musluman) icin ortaya atilmis laflar. Boyle kaniti olmiyan iste bilmemne suresi gibi yazilarla Tarih gibi kanitlara dayanmasi gereken bir Bilimde kaynak gosteremezsin. Ayrica yani bilim herkesin ayni irktan olmadigini insanlarin nasil bir evrim gecirerek olustuklarini arastirirken ve delillere ulasmisken boyle herkes kardes fln gibi gulunc laflar kullanmasi gercekten Tarihin ne kadar yorumlarla carpitildigini gosteriyor. Ayrica yukarda okurken gordum insanlarin Afrika'da ortaya cikip sonra yayildiklari bu bir kac yil onceye kadar bulunan en eski insan iskeletlerinin Afrika'da olmasindna kaynaklanan bir tezdi ama Unity'ninde dedigi gibi bu tez degisik yerlerde o iskeletlerle ayni tarihlere dayanan yerlesim birimleri ve insan varligi tespit edildikten sonra bu tez bence artik curumus bir tezdir. Ama konudan sapmiyalim bence Kizilderililerin atalari asla Turkler olamaz cunku m.o 20.000- 10.000 arasinda Orta Asya'da yasayan kavimlerin kendilerini Turk olarak nitelendirdigini zannetmiyorum ve onlarinda Amerika kitasindaki ilk insanlar oldugunu da hic zannetmiyorum.[hline]Playing the king in my kingdom!!!
Mesaj tarihi:
said:
Unclecan, 23 October 2003 22:05 tarihinde demiş ki:
. Boyle kaniti olmiyan iste bilmemne suresi gibi yazilarla Tarih gibi kanitlara dayanmasi gereken bir Bilimde kaynak gosteremezsin[hline]Playing the king in my kingdom!!!

birincisi kaynak göstermedim,inancım gereği yazma ihtiyacı hissettim kimseye bu doğru buna inanın demedim,herkes fikrini yazabiliyorsa benim de görüşüm budur diye yazdım
burda değil 1 hafta 1 yüzyıl tartışsanızsa bu konuyu çözemezsinin tarih bilimi deney yapılamayan ve asla ispatı olmayan olaylarla doludur.
ikincisi tartışma çıkarma niyetim hiç yok yukarda sanki biraz sert çıkmış gibi görünsem de..ne demiş Aşık Veysel
Kim okurdu kim yazardı
Bu düğümü kim çözerdi
Koyun kurt ile gezerdi
Fikir başka başka olmasa
deil mi efendim...[hline]Grim Fandango Turkish Fan Club
Yiyemedikten sonra araba ne işe yarar ki?
AssassiN, 05 October 2003 22:15 tarihinde demiş ki:
regulus azman gibisin masallah
Mesaj tarihi:
said:
regulus, 23 October 2003 21:33 tarihinde demiş ki:
said:
fedaykin, 23 October 2003 21:30 tarihinde demiş ki:
Çinlileri ve bizi aynı tanrı yaratmış olamaz, tek tanrı saçmalığını gidin başkalarına anlatın...

Türk'lerin Hıristiyanlığı reddediş sebebi :-)[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]

eheh iyiyimiş
Türkler güzel kurmuşlar aslında tanrı sistemini gök tanrı falan aslında fena değilmiş hani :)

bide soyle bisey var. Tanri (eski haliyle 'tengri') Turkce'nin en eski kelimelerinden.
cince'de
tien/tyen: gokyuzu, tanri
japonca da
ten:gokyuzu,cennet
tenshu,tentei:Tanri
tenshinchigi:Goklerin Tanrisi
garip degil mi?
Mesaj tarihi:
Bozkurların Ölümü diye bir kitap Göktürk Destanını anlatıyor.Okumanızı tavsiye ederim.
Çİnliler Göktürklerin gözünde en aşağı ırk ve onlarla kendilerini aynı Tanrının yaratmış olabileceğini düşünmüyorlar bile.
NOT: Bahsettiğim kitap kesinlikle ırkçılık veya herhangi bir milliyetçilikle alakası olmadan sadece Göktürklerin Çin ve diğer Türk boylarıyla olan hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. Çok güzel bir destansı dille yazılmış. Doğal olarak GÖktürk ırkını yani atalarımızı öven bir kitap. Webde okuyabileceğiniz linkleri var isteyene yollyabilirim.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Mesaj tarihi:
Nihal Atsız.
Benim kitabı bulduğum site Türkçülük hakkında bir site. Forumlarını birkaç kez okudum tamamen Irkçılık üzerine ama kitapta böyle birşey yok.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting

[Bu mesaj Absolut tarafından 24 October 2003 16:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Hocam naptin nihal atsiz buyuk ulkucudur yani yazdigi ktabi ulkuculukten alakasi yok olarak degerlendirmek komik degil mi isteyen varsa yine nihalatsizin sitesinde oglu yagmur'a (sanirim) yazdigi vasiyeti var okuyun adamin zaten gorusunu ne kadar acik ortaya koyuyor. Ayrica o sitenin forumlarida unludur.[hline]Playing the king in my kingdom!!!
Mesaj tarihi:
said:
BonePART, bi ara tarihinde demiş ki:
tzne amekkalılarda tutmush[line]
[hline]Riruix Fevaxium-ubah zabrak brawler-swg
/tell riruix

[Bu mesaj tunca tarafından 27 October 2003 09:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
kızıl dereliler Türk falan değil yav bu haber bir ara tvde çıktı sonre hangi tarihten çakmayan adamı görsem kızıl dereliler türk diyor buna sorumsuz habercilikmi desem nedesem sanki çok umrumdaydı :D

[Bu mesaj TheSilver tarafından 27 October 2003 14:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
TheSilver, 27 October 2003 14:06 tarihinde demiş ki:
kızıl dereliler Türk falan değil yav bu haber bir ara tvde çıktı sonre hangi tarihten çakmayan adamı görsem kızıl dereliler türk diyor buna sorumsuz habercilikmi desem nedesem sanki çok umrumdaydı :D

[Bu mesaj TheSilver tarafından 27 October 2003 14:07 tarihinde değiştirilmiştir]

Aslinda biraz komik olacak ama Benim bir Ingilizce hocam vardi bundan 7 sene evvel. ben ankaradayken ozel dere gelirdi. ..O zamanlar iste Hug sen ben diye anlasirdik o herfile.Neyse o adamda bana Aslinda amerikadaki yerlilerin asyaya goc edip Asyadaki insan hayatini baslattigini soylmisti,
hatta ve hatta Turklerde o goc eden yerlilerin BALTA adindaki bir koluymus demisti.
Simdi dusunuyorumda.,.Iyi adamdi akilli adamdi lakin bayaada bir kompleksli adammmis meyer...[hline] Beni taniyan herkeze selamlar.
Kendinize iyi bakin
Hosca kalin
  • 2 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...