Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Bizim sınıfta Azerbaycan'dan gelen bir çocuk var.Ailesinin durumu pek iyi değil,orta düzeyde bir aile.Buraya ailesi sürekli para yolluyormuş gerçi ama Türkiye'de yetmiyor bu para diyor vs. Birçok yere gitmiş burs için,hepsi sadece Türk öğrencilere vs. veriyormuş.Hatta Yurtkur'a da TC Kimlik No isteniyor diye başvuramamış vs. ( başka yolu var mı bilmem :) ) Bayram tatilinde İstanbul'daki bir akrabasının yanına gidecekmiş,orada konsolosluğa uğrayıp bu konuda bilgi almaya çalışacakmış.Anlattığına göre kendi hükümetleri dışarıya gidene hiçbir yardım yapmıyormuş ama kendi üniversitelerinde okuyanlara tonla karşılıksız burs veriyorlarmış vs. Çocuk bir tane 100 milyonluk olsa bana yeter diyor.Babamı aradım Telekom veriyor mu diye yok dedi,özelleştirmeden sonra Araplar Türk öğrencilere bile bursları kesmiş.Devletin elindeyken yüklü bir miktarda karşılıksız burs verildiğini biliyordum ama :( Şimdi sorum şu,bu çocuk TR'de nerelerden burs alabilir,veren kişiler,şirketler biliyormusunuz.Çocuğa ben bir araştırayım dedim bakınıyorum.İlgilenirseniz sevinirim arkadaşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 yurtdışından gelen öğrenciye devlet bursu verilmez. burs (ve aynı şekilde eğitim kredisi) zaten sınırlı sayıda kişiye verilir ve devlet kendi öğrencilerinin çoğunu kapsamadan yabancılara vermez. dünyanın her yerinde benzer uygulamalar geçerlidir. hatta avrupa ülkelerinin bazılarında öğrencilere bir ton esktra indirim vs sağlanırken yabancı öğrenciler bu haklardan yararlanamaz (bkz. ücretsiz toplu taşıma) bizim devletin uygulamalarını detaylıca bilmiyorum. belki böyle bir olanak sağlıyordur. ama benim tavsiyem, o öğrencinin türkiyedeki azeri dernekleriyle temasa geçmesi. internetten bir arama yapsın, 3-5 dernek bulsun, üşenmesin kalksın gitsin ve elbet bir iş adamı bulur, ondan rica eder. yalnız yılmasın, elinden geliyorsa bir mail yazsın ve bu maili mail gruplarına iletsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 çocuk zaten konsolosluğa gidecekmiş bu hafta sonu istanbul'da. Şey demişti Azerbaycan'da mesela üniversiteye girmiş her kişi,yabancı da olsa devletten yüklü miktarda karşılıksız burs alıyormuş.Burada da ondan bekliyormuş çocuk :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 haklı tabi ben de bekliyorum yüklü miktarda burs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freyja Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Burs olayını bilmiyorum fakat lise ort. 2.1 olan bulgar arkadaşım kendilerine özel hazırlanan sınavdan ortalama bir puan alarak Cerrahpaşa Tıp a girdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 o zaman hepimiz bulgarız hade Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 E öyle, bu ülkede yabancısan kralsın. Türksen poponu ortadan ikiye ayır, yaranamazsın. Ama yabancıysan ya da çifte vatandaşlığın varsa, oh ne güzel al düşük puanı gir güzel bir üniversiteye. Gözünü sevdiğimin memleketi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 yabancı uyruklular YÖS e giriyor ÖSS yerine, konular daha ana konular. her bölümün toplam kontenjanının %10 u kontenjanları var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 tatilde de öyle toplam ücretin %10 kadar bi paraya harika tatil yapıyorlar fethiyeye gidin falan resmen 2. sınıf vatandaş oluyorsunuz bi gazete arıyorsunuz bütün ingiliz gazeteleri var türk gazetesi yok oh mis valla konuyla alakasız ama olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
attackhan Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 YÖS e çift vatandaşlığı olanlar giremiyor. tamamen yabancı olmak şart. türklüğünü inkar edip başka ülkeye sığınan akabinde cerrahpaşaya girip yeniden vatandaşlık alan organizma rivayetleri de mevcut. [ Mesaj 09 Ekim 2007, Salı - 01:16 tarihinde, attackhan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar