Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilimdeki gelişmelerin bazı tabuları yıkması.

huun

Öne çıkan mesajlar

Mesela bugün böyle bir haberle karşılaşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda organlarını almak için klonlardan oluşturulacak çiftlikler söz konusu olacak, başka ne geliyor aklınıza?

Asıl konumuza dönersek, bu İngiliz çifti tebrik ediyorum; cesur olduğu kadar sanırım hayatımda gördüğüm en gerizekalıca kararın altına imza atmışlar. Ben ki bu sperm bankalarına donörlük yapanları ve bu bankalardan faydalananları anlamakta güçlük çekerken baba-oğul ikilisini ne diye kattınız bu işin içine?
Sosyal ağlarda paylaş

sey mi zannediyosun huun sen, kayinpeder gelinle atesli bir gece gecirdi?

yok yani kan vermek gibi bisey, sonucta elemanin annesini dollemis, cocuguna da can verse ne olucak. cok guzel bi kiyak bence.

ayrica dunyaya benzer bir olusum tespit edilmis cok uzaklarda, rahat olun buranin civisi cikarsa oraya kacariz.
Sosyal ağlarda paylaş

of ada(the island) filmi aklıma geldi direk

o filmde de zengin insanlar para karşılığı ile klonlarını oluşturtuyolar.hastalık gibi durumlarda o klonların parçalarını kullanıyolar.klonlarıda siz kirlenmeden kurtulan insanlarsınız die kekliyolar.oldürmeye gotürcekleri zamanda adaya gitmeye hak kazandınız dünyadaki kirlenmeyen tek yer diyolar.cok sayko film.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ne tabusu kardeşim spermi olmayan armut mu toplasın yani? Babalık yapamasın mı? İlla başkasının kanından olacağına ne güzel babasının kanından bir oğlu olacak adamın. Bunun nesi yanlış açıkla bari görüşünü?

Sorun orda ya zaten oğlu olmayacak ki adamın, kardeşi olacak.

Ayrıca bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur birader zorlamanın bir anlamı yok. Eldeki imkanları kullandın ve çocuk sahibi olamıyorsun, başkasının spermini kullanıp çocuk sahibi oldum diye kendini kandırmak bir çözüm mü yani? İtirazım da zaten tam bu noktaya mı yoksa çocuk doğduktan sonra ortaya çıkabilecek karışıklıklara mı onu bilemiyorum.

Bu sperm bankalarındaki donörlerin kimliğinin belirsizliği olayı da bu sebeplerden değil mi zaten? Sakıncalı bir durum zira; çoğu insan "şeyimin suyunu sıktım verdim ne olacak ki?" diyip geçemez bu işleri.

Ha sana ne bunlardan diyeceksen, bak ona diyecek birşeyim yok işte.Bana ne elin İngilizi'nin altına imza attığı saçma kararlardan
Sosyal ağlarda paylaş

Oğul ne demektir. İlla senin spermin mi olması lazım oğlun olması için? Babası olarak bir çocuğa bakarsan, büyütürsen o senin oğlundur, ve biyolojik açıdan bağınız hiç olmasa bile sen onun babasısındır. Bazı şeyler sırf DNA değil. Ailemiz bizi doğuranlar değil büyütenlerdir. Bence "direk benim spermimden" olmalı tutumu zaten yıkılması gereken bir tabu

[ Mesaj 06 Ekim 2007, Cumartesi - 17:38 tarihinde, nileppezdel tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya işte evlat edineceğime benimle de karımla da direk kan bağı olacak çocuğu tercih ederim.

Olmuyorsa geçmiş olsun, Allah ben,im çocuk sahibi olmamı istememiş dememeliyiz.

O zaman hiç uçak da yapılmasaydı, Allah bize kanat vermedi ama kullanalım diye akılverdi lolayı var ya o burada geçerli.

"Allah bana çalışan bir alet vermedi ama kullanayım diye akıl, teknoloji ve babamın spermlerini" verdi demeliyiz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Tedavi olamıyorsa da bıraksın mı yani adam çocuk sahibi olmasın mı?

Ayrıca dine çekmek değildi amacım, gayet dindar ama kısır olan insanların kullandığı bir yöntem bu. Kullananı var yani. Dindar olmakla alakası yok, yorumlamakla falan alakası var sanırım :)

Ama bunu tartışmak istemedim ben, bence elinde çocuk sahibi olmak için bir şans varsa değerlendirmeli adam.
Sosyal ağlarda paylaş

tutucular gene baslamis bidi bidiya

simdi adam evaltlik edinse hic tanimadigi birinin cocugu
sperm banaksindan random alsa taniamdigi bir herifin cocugunu dogurucak karisi
bu sekilde en azindan kan bagi olucak aralarinda modernizm aksine cok muhafazakar davranmis aile

empati yapin bi
adamin eyrinde olsaniz 0 kanbagi olan bir evladin babasimi olmak istersiniz yoksa oz kardesinmi

ben olsam kardesime babalik yapmayi secerdim tanimadigim herifin genlerine butun parami pulumu yatirmaktansa
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...