Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[istek]dehset tatli[/istek]

dory

Öne çıkan mesajlar

simdi ben tatli tarifi istiyorum ve ozellikleri soyle olsun istiyorum
1 - kolay yapilsin malum ogrenciyiz
2 - cikolata mutlaka olsun
3 - ye ye doyma bişey olsun
4 - kek içinde olabilir ama sadece kekten olusmasin

gecenin bu saatinde canim cekti valla

replerim mouseumun ucunda bekliyor
Sosyal ağlarda paylaş

2 adet yumurta
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
2 adet muz (yadasevdiğiniz başka bir meyve)
1 paket çikolata sosu

krep harcı : 2 yumurta, 2 su bardağı süt, 1,5 su bardağı un bir kapta iyice çırpılır. 1 çorba kaşığı sıvıyağ ve bir tutam tuz eklenir. Teflon tavaya çok az sıvıyağ sürüp hazırladığımız krep harcından 1 kepçe dolusu tavaya boşaltılır. Eşit bir şekilde dağılması ve yuvarlak olması için tava dairesel olarak çevirilir. Krebin iki yüzü pişirilir. Bütün krepleri pişirdikten sonra muzlar dilimlenir ve krepin arasına yerleştirerek sarılır servis kabına dizilir. Çikolata sosu üzerindeki tarife göre hazıranır kreplerin üzerine kepçe yardımıyla dökülür, hizdistanceviziyle süslenebilir. Afiyet olsun.

3-5 rep için nelerle uğraşıyoruz hey allam ya

edit:yumurta sayısı

[ Mesaj 06 Ekim 2007, Cumartesi - 03:40 tarihinde, Zep tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

puding yap en basitinden.

veya daha fantastik olarak pötibör püsküvileri bir tepsiye diz üstüne puding (kıvam açısından) sonra tekrar püsküvi + puding
sonra soguduktan sonra buz dolabına at soguyup yerli yerine oturduktan sonra dağılmadan yenilebilir

[ Mesaj 06 Ekim 2007, Cumartesi - 03:42 tarihinde, Sparkcaster tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hazır pasta keki, krem şanti, hazır çikolata sosu, süt, portakal ve hindistan cevizinden oluşan bi pasta tarifim var, aslında tarif sayılmaz her şey hazır ama neyse...

krem şantiyi falan yapıyosun, sütle ıslattığın keklere sürüyosun, portakalı ince ince dilimleyip iki kekin arasına koyuyosun. (iki kek derken, pakette üst ve alt bölüm olarak iki adet çıkar, bilmeyenler varsa diye şeettim...) Paketinde yazdığından bi bardak falan daha az sütle yapılmış (böyle hem daha yoğun oluyo hem de öteki türlü çok fazla artıyo) çikolata sosunu, krem şantiyle pastanın her tarafını kapladıktan sonra üstüne döküyosun. bi de üstüne hindistan cevizi serp. dolaba at. deli bi tadı oluyo taze portakalla falan..
Sosyal ağlarda paylaş

ohs, tesekkur ettim arkadaslar

ben de soyliyim sizinde aklinizda olsun

hazir supangle aliyosunuz
bi de alpellanin cikolatali keki
2 adet muz

tarife gore pişiriyorsunuz tatliyi
sonra kekleri diziyorsunuz
üzerine bi kat muz siraliyorsunuz
sonra tatliyi üstüne dokuyorsunuz
dehset oluyor bu da ^^
denenip onaylandi
Sosyal ağlarda paylaş

Mozaik pasta

2 Paket petibör bıskuvı
ıyıce kır cok ufalama ama
sut ve kakao yu karıştır
pudra şekerı koy
250gr cıvarı margarını erıt soguduktan sonra hepsını harmanla
jelatıne koy sekıl ver buzluga at

en sevdıgım tatlıdır en kolayı hemde :)

mıktarları tam hatırlamıyorum sımdı nette aratırsan vardır
Sosyal ağlarda paylaş

annem olsa simdi patlatirdi bi tatli ama gurbetteyiz :)

bal muz oeh?
onu yedikten sonra sehiri koşarak dolaşman lazim, ne enerji be :D

bi programda gordum
adam once muzu firina veriyo
boyle üzerine bi sos sonra dondurma sonra dondurmanin da üzerine sos
ohannesburgerking
Sosyal ağlarda paylaş

çukulatası yok emme kemal paşa tatlısı yapabilirsin, suya şeker atıcaksın(bolcana ne kadar yoğun kıvam yakalarsa o kadar manyakolur şerbet için) kaynatıcaksın sonra aldığın kemal paşaları atıyorsun içine sonra da dolaba koyuyorsun ertesi gün soğuk soğuk dalıyorsun oh mis, canım çekti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...