Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SLR-Like Makine


Messor

Öne çıkan mesajlar

Fotoğrafçılık deneyimim olmadığı için D slr değil de slr like almak istiyorum.

Fuji s6500fd çok cazip geldi fakat image stabilisation olmaması düşündürdü. Makinenin foto kalitesi bayağı övülmüş. Diğer aklıma takılan makineler Canon s3 ve Panasonic Lumix DMC - FZ8.

SLR kullanabileceğimi sanmıyorum şu an, slr-like makinelerde bilgisi olan varsa yardım lazım hakkaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fujide shutter lag 0.038 e kadar düşüyor. Sen neden 9500 den şikayetçi oldun? D SLR çok pahalı geliyor bana, compact makine de almak istemiyorum. Arası slr-like işte.

Ben 6000fd çekimlerine baktım, kullanıcı yorumları da çok iyi yan. 9500 ün nesinden şikayetçisin? Gerçi ı 6000 kadar başarılımı pek incelemedim de.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o 0.03 ü hissediceksin buarada bunu imdiden söyliyim eğer sanıysosan ki hissedilmez..

s9500 den ikayetim yok, ikayetim slr-like a.. aperture'un 9..11 arası max kapanması benim hoşuma gitmeyen en önemli olay.. ayrıca vizörden lcd görüntüsü görmek te canımı çok sıkmakta.. onun dışında fotoğraflardan ikayetçi değilim, gerçekten hoşuma gidicek fotoğraflar çekmedim değil ama işte bu diyaframın kapanma olayı ile vizör canımı sıkan en önemli faktör..

makinayı sorduklarında da "yok hocam SLR değil aslında" demek de koymuyo değil hani :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eğer makinanın slr like olmasından kaynaklanan seylere katlanıcak isen ve ilerde "ben lense yatırım yapmam, yerim lensi" diyebilicek isen slr-like alman uygun olur..

bilmiyorum ne derece fotograf ile ilgilisin ama.. ben kendi yaşadıklarımı naçizane tecrubelerim olarak anlatıyorum slr-like almayın gibisinden.. tabi siz bilirsiniz ama..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fotoğrafçılık demiyelim, fotoğraf çekme işinde bi tecrübem yok. Bilgiliyim sadece, pratiğim mevcut değil. Hem bir makine alıp kişisel ve mesleki işlerimde kullanmak, ayrıca işin sanat boyutuna geçip bir albüm yapmak istiyorum.

Diyafram sorunu ne anlayamadım 9-11 olayını.

[ Mesaj 05 Ekim 2007, Cuma - 23:50 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilirsin mesela obturatör (shutter) yüksek olduğunda diyaframı kısıp ayarı yaparsın.. ama diyafram kısılabilicek max değer slr-like'larda 11 falandır.. slr'larda ise bu 20 22 ye kadar çıkar.. en basit olarak yol alan bi arabayı vs çekmeye çalışırken 1/60 shutter kullanırken açık bi havada 14 civarı diyafram kullanmak gerekir.. bu durumda slr-like'lar yeterli olmamakta.. onun dışında dediğniz gibi sanatsal boyutta shutter'ı uzun tutmak gerekebilir..

aslında aklıma ne geldi.. eğer bi tanıdığınızda slr-like var ise yada manuel ayarları olan kompakt bi makina var ise elinizde onu bi süre kullanın.. istediğiniz denemek istediğniz eyleri çekmeyi deneyin.. test edin kısaca.. beklentilerinize sonuç vericek mi vermicek mi.. slr-like yada slr kullanmadan tercih yapmak zor gercekten.. bende uzun bi süre araştırma yaptım ama hep dediler ki "paran yoksa slr alma".. ama keşke slr alsaydım diyorum yani..

dediğim gibi deneme ansınız varsa deneyin, görün.. deneyemiyosanız siz yine slr alın bişekilde denkleştirip :) çünkü bigün gelir slr isticeksiniz biliyorum :):)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...