Revangelis Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 said: 207 114 felan gibi bişey maşallah(: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 vallahi zaten çürük raporu alabilmek için 175 boya 200 kilo olup da, yarım dünya olacağıma askerliğimi yapmayı tercih ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 said: huun 03 Ekim 2007, Çarşamba - 14:32 tarihinde demis ki: 2- master yaptıysan general olarak yapıyorsun askerliği. 4- herhangi bir öğrenim kurumuna kaydın varken en fazla 29 yaşına kadar tecil ettirebilirsin. 29 dan sonra istersen harvard'ta profluk tezini verecek ol fark etmez. 5- boy kilo orantısı önemli tabii orda. sakınca olarak da şöyle bir durum var, "askerlik yapmaya elverişli değildir" ibaresi oluyor sicilinde. kilodan mı, siyasi sebeplerden, bi boka yaramaz bi adam olduğundan mı belirtilmiyor. öyle bi sakıncası olursa olur. master yaptıysan general? bu arada 29 değil 30unu dolduran her türk vatandaşı askere ne koşulda olursa olsun alınır çürük alamıyorsa. ha bir de çürük raporlarında neden belirtiliyor. raporunla gidip şu şu nedenle askere alınmadım diyebiliyorsun. yani her çürük alan adama işverenler psikopat seri katil gözüyle bakmıyor. abartmayın. çürüğün iş konusunda hiç bir sıkıntısı olmaz elinizde rapor olduğu sürece. mesela bir arkadaşım sol kolu bilmemkaç derecelik açıyla durduğundan askere alınmadı. açı limiti varmış onunda askerde. ölçtüler açıyı ve kolu tam açılmadığı için çürük yazdılar. raporunda da sağlık sorunları nedeniyle askerlik yapamaz yazıyor. bir başka arkadaşımın ise askerdeyken psikopata bağlayıp bir arkadaşını kestikten sonra, psikolojik sorunları nedeniyle hiç bir koşulda, savaşta ve barışta askerlik yapamaz ibaresiyle çürük raporu verildi ve gönderildi. yani raporlarda her şey yazıyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 yanlis burda sahte curuk raporundan bahsediyoruz saglam adamin koluna oyle duzmece rapor alirsan misal ilerde o kolunu kullanmasi gereken bir isi basvurudgunda saglam olmasina ragmen rapordan dolayi buyuk sorun cikar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 sahte rapor alabilecek forstaysaniz is mis derdiniz yoktur zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 simdi cok enteresan, ben 2 yuksek lisans(biri kendi dalimin alt dali, biri mat uzerine) + doktora dusunuyorum haliyle 32 yasinda falan oluyorum, doktoranin yarisindayken alip beni askere mi goturecekler ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 üniversitede okudugum halde dün 'gelin bi görelim boyunuzu' kağıdı geldi.hemen okula gidip gerekli dökümanları aldım yarın bir askerlik şubesine gidip durumu açıklayacağım. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 doktoranı yapmadan once kısa donem git gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 askerlikte herşey şans hiç bişeye kulak asmadan git derim başka bişey demem yorumda yapmıcam çünkü hiç umdugum gibi bişey değildi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 bilg muh. mezununu kisa donem alacaklarini pek sanmiyorum eheh mezun olur olmaz yuksek lisansa baslayacagim hem, sonuc biraz ilginc :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Yurtdışında 3 sene yaşadıktan sonra tecilli hakkını elde ediyosunuz diye biliyorum buarada, 2 değildi galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 arkadaşlar benden size ufak bir tüyo, bir nevi abuse durumu. eğer şubeye gidip muayneye girerseniz bu askere gitmek istediğiniz için beyanda bulunduğunuz anlamına gelir ve ilk yoklamaya cevap verip şubeye gitmeniz gerekir yoksa gbt nize işlenir kaçak durumuna düşersiniz ancak muayneye girmezseniz şubenin size öncelikle tebligat yapması gerekir ki bu duruma göre size 2-3 sene kazandırabilir. tabii kazandırmayabilir de tamamen askerlik şubesindekilerin işlerini ne kadar sıkı takip ettiğiyle alakalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 said: said: 2- master yaptıysan general olarak yapıyorsun askerliği. general derken? apoletli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 said: 2-) master okumuş olanlar da üniversite mezunlarıyla aynı sınıflandırmaya mı tabi tutuluyor, bir ekstraları oluyor mu? Onlar kafadan general oluyor buba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Master'ın bi etkisi yok,t.sak geçip durmayın yahu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2007 leath, ikinci yukseklisansi yaparken askerligin ertelenmez. en son bitirdigin okulun bir ustu seviyede ertelenir. yani ikinciler bir ise yaramiyor. o arada alirlar seni muhtemelen. apache, yoklamaya cagirildiysan subat 20den once git, sonra basina cok bela olur. yoklamanin tecille alakasi yok. askerlik subesine gideceksin, orada zaten tecil durumunu sorarsin. gerek olursa okuldan islemlerini tekrar yaparsin. yoklama askerlikle ilgili bir engelin olup olmadigi ile ilgili. ne zaman askere gideceginle degil. genelde uni bittikten sonra cagirirlar. ondan sonra tekrar tecil ettirebilirsin. yoklama kacagi olursaniz isler biraz sarpasarar (ama sizi yoklama kacagi yazmamak icin ellerinden geleni yaparlar). yapacaginiz tek sey sabah cok erkenden (acilmasina en az yarim saat filan kala) askerlik subesine gitmek, askeri bir hastaneye sevk almak, kosa kosa oraya gidip bir ton siradan sonra muayene olmak ve geri donup muayene kagidini askerlik subesine vermek. tabi benim dedigim gibi erken gitmek zorunda degilsiniz, yalniz bu sefer isleriniz ertesi gune sarkar. iki gununuz heba olur. huun, nerden yola cikarak soyledin, tecruben var mi bu konuda bilmem de, cagirildiktan sonra subeye gitmezsen 3-4 ay icinde ikinci tebligat geliyor. ki yoklama ile askere gitmek istemenin bir alakasi yok. sadece seni yoklama yapmadan askere alamiyorlar. ama yoklama kacagi olup da subat 20yi gecirirsen (ve askerlik suben gerekli islemleri yaptiysa) seni gordukleri yerde askere alma haklari var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2007 Master yapanlar deyince aklıma geldi, ben askerliğimi halen yedek subay olarak yapmaktayım, bitmesine 2 ay kaldı çok şükür. Acemiliği İstanbul Küçükyalı'da yaptım. Ziyaretçilerimizin geleceği günlerden birinde bizim takım komutanlarından bir tanesi "ziyaretçisi gelmeyecek mastırlılar el kaldırsın" dedi. Elini kaldıranları toplayıp gitti. Biz ne olduğunu merak ederken acı haber az sonra geldi. Bunlar en okumuş tayfa olduğu için nizamiyede görevlendirilmişler, ziyaretçilerin cep telefonlarını alıp kayıtlandırmak, yol soranlara tarif etmek. Hani düsturuyla konuşmasını en çok bunlar bilir anlamında :D Orada işler ilginçti, powerpoint slayt gösterisinde slaytları değiştirmek için bilgisayar mühendisi çağırıyorlardı, utanmasalar ampul değiştirmek için elektrik mühendisi çağıracaklardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar