Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ufak Sorular

attackhan

Öne çıkan mesajlar

merhabalar. öncelikle toplamayı planladığım sistemi yazayım sonra sorunlarıma geçeyim:

Cpu :Core2 Duo E6750, 2.66 GHz, 64 Bit, 4 MB L2 Cache, 1333FSB, 65 Nm 205$
Anakart :ASUS P5B INTEL P965 ICH8 CORE2DUO 1066MHZ DDR2 800 109$
Ram :4x 1 GB DDR2 800 6400 RAM 240$
Ekran K. :MSI MS RX2600XT-T2D512EZ 512MB DX10 EKRAN KARTI 138$
HDD :SEAGATE 320 GB SATA2 16MB CACHE HARDDISK 91$
Kasa :FEEL HURRICANE FL550 MidT ATX 400W GÜMÜŞ KASA 89$

öncelikle şunu sorayım. alacağım yer vatancomputer(cardfinans ile büyük bi uygunluk sağladığından). stoklarında 2 gb lık tek sütun ram görmediğimden 4 tane birlik düşündüm fakat anakart 4ünü de kaldırırmı veya 4ünü de ddr2 olarak çalıştırabilirmi veya verimli olabilirmi hiç bilgim yok.

anakartın linki :
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23111

ayrıca ekran kartında da pek kararsız kaldım. sizce seçim uygunmu yoksa asus'un 256 mb lık x2600xt modeli mi seçilse daha uygun olur.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 05:19 tarihinde, attackhan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

kaç wattlık bi PS almalıyım? ekran kartı yeni nesil ii bişeler bulmalıym evet =( buarada anakarttaki ram slotlarını kontrol ettim 2 sarı 2 siyah var. bi arkadaşım bunların 2sinin ddr2 olmayabileceğini sölemişti varmı öle bi dalga? yani 4 tane 1 liği takınca çötürt die 4096 algılayıp hepsini ddr2 ve 800er mhz görebilecekmi =)
Sosyal ağlarda paylaş

sparkle 8800gts 300$
ramden kis birazcik 4gb degilde 2gb lik al simdilik ama adam gibi bi ekran akrtin olmus olur ilerde bos olan slotlara takarsin rami elinde parca kalmaz
ama simdiden ram e abanir ekran akrtini ihmal edersen ilerde degistirmen gerektiginde simdi alicagin kart elinde kalir yok pahasina ikinci el satmak zorunda kalirsin
Sosyal ağlarda paylaş

okadar ram şart bana =( inşaat mühendisliği ve mimarlık ile ilgili biton şeyle uğraşacağım tonlarca prog aynı anda açık kalmak zorunda olcak o yüzden. ama tabi oyunlara da göz atabilsem arada fena olmaz die şu ekran kartı meselesini düşünüorm. 2600xt baya ilgi çekiciydi msi dan vazgeçtim de. 200 dolarlık limitim var ekran kartına. geforceların 2600ayarı biraz tuzlu gibi geldi =) sanırım sapphire i alacağım. ama önerilere açığım hala =))
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor 02 Ekim 2007, Salı - 11:20 tarihinde demis ki:
illa 2600 alicaksan tabiki sapphire al
asus pahali diye iyi demek degil asus un fiyat farki kutunun icine koydugu ivir zivirlarin ucreti direk

MSI'ın o modeli özel bi overclock model.Ram ve GPU hızı oldukça yüksek.Ayrıca gddr4 bellek var.Normal bi 2600xt den çok daha üstün yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır bu değil maalesef.Eğer ati alacaksan tek önereceğim kart budur.
Bunun dışında herhangi bi ati tavsiye etmiyorum ben.3 hafta bütün ekran kartı testlerini okudum,özelliklerini okudum.Sonunda gittim palit 8600 gt sonic+ aldım.Tavsiye ederim,yok onu almam diyosan eğer yukardaki ati modelini tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...