Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dota102-Item yapmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Dela kendince bir dota 101 hazırlamış, ben de bir adım öteye götürüp bir item guide yazayım.
Şimdi yazıda kullanacağım 2 terimi açayım.

EHP(Effective Hit Point)
En temel anlamda saldırılara karşı dayanıklılığınızdır.
Armor, magic resist, evasion ve Hp baz alınarak hesaplanır.
Tanklamak veya hayatta kalmak istiyorsanız HP değil EHP nizi yükseltmeniz gerekir.

Mesela, 1500 hp li bir dragon knight ımız var ve nukerlardan rahatsızız ve HoD kasmak istiyoruz. Magical saldırılara karşı taban EHP miz 1875(bütün herolarda %25 magic resist olur)
[HoD yapınca EHP miz 450 arttı. Vitality boosterın verdiği EHP ise 437. 2475 goldluk HoD ile 1100 goldluk VB ın verdiği EHP hemen hemen aynı. Yani adam gibi hp e sahip olmadan % üzerinden EHP veren item yapmak mantıklı değil.(evasion magic resist ve armor)
Yanlız bir nokta, reduction ın hp e tercih edilebileceği yer, arkanızda arcane(ring değil bizim arcane) olmasıdır, heal reduction dan etkilenmediği için hayatta kalmanız kolaylaşır.

DPS(damage per second):
En basit anlamda rakibe ne kadar zarar verebildiğinizdir, basit gibi geliyor ama özellikle +15 damage lı herolara bruiza çıkmaya çalışan arkadaşlar dikkat etsin buraya.

Şimdi, DPS arttırmanın 4 yolu var damage, attack speed, armor reduction ve critical (aslında cleave de var ama saymıyorum onu). Optimal DPS artışı için bu 4 öğeyi atlamamak lazım.

MKB vs Bruiza:

DPS e damage etkenini kısaca burda anlatmaya çalışayım,
Bruiza nın verdiği DPS (75/X + 24)% ile hesaplanır. Burda X bizim base damage ımız 24 ise %20 ihtimalle proclayan crit için.
MKB dps i ise melee herolar için (102/X + %15) (aslında %15 değil, attack speed diminishing olarak birleşir.)
Range herolar için kesin bir formul koyamıyorum çünkü MKB nin mini stun ı melee herolar için magic damage ken ranged herolar için melee damagedır. Yani range herolarda mkb mini stun ı armordan etkilenir.

Neyse formul kısmını geçiyorum, peki hangi herolar hangi item ı yapmalı?

Critical strıke ı olan herolar:(mordret yurnero vs...) mutlaka MKB tercih etmeli çünkü kendi critleri, bruiza critleri tarafından override edilir.

Attack modifierları olan herolar: (bonek, obsidyan,silencer vs...)
Modiferlar critlenmezler bu herolara bruiza yapmayın.
Edit:yanlış olmuş burası düzelttim.

Stun proclu herolar:(dark terör slardar vs...) MKB nin stun ı bu heroların kendi stun ını bozacağından bruiza daha mantıklıdır.

Bruiza kime kasılmalı?
Bruiza toplam damageı 250 300 ü bulan critsiz melee herolarına, 100 150 damageı olan ranged herolara, splashi olan herolara(sven, davion) ve lifesteal ı olan herolara yapılmalıdır.

Kısaca demek istediğim kafanızda 600 yazınca gaza gelmeyin.

Armor reduction:
Armor poiztif ve negatif yönde arttıkça verdiği bonus azalmaya başlar. Yani 1 armorla 10 armor arasındaki fark, 100 armorla 200 armor arasındaki farktan daha fazladır.
Derdimi daha rahat anlatabilmek için www.dotaportal.com dan bir tablo arakladım:

Yanda 1 den 30 kadar olan rakamlar hedefin armor ı oluyor. Gördüğümüz gibi karşıda yüksek armor lı herolar varken desolator bir çok itemdan çok DPS veriyor.

Attack speed:

Şimdi her heroya PT yapmayın diyorum sık sık, çünkü attack speed diminishing olarak birleşiyor. Bu konuyla ilgili yine aynı adresten çaldığım bir tablo koyacağım.
Tablo kısaca PT almış herolarda Hyperstone un verdiği DPS i gösteriyor.

Burda sarı renk STR ve INT heroları için, turuncu renk agility heroları için, açık mavi ise attack speed veren skill e sahip agility heroları için.
Gördüğümüz gibi çoğu heroda hyperstone overrated.

Şehir efsaneleri, sık yapılan yanlışlar.(syy):

1)Naix e satanic ve vladmir kasmalıyım %70 can çekicem.

Anlamsız. Lifesteal dediğimiz olay verdiğiniz damageın %x ini çeker. Burda x i arttırmak yerine damage arttırırsanız hem daha çok DPS iniz olur hem daha cost effective bir lifesteal artışı sağlarsınız. Malesef naix gibi düşük damage lı bir heroda mkb satanicten daha çok can çekiyor.

2)Olivies:Crit armoru deler.

Yanlış, yanlışı geçtim saçma. Crit armor tarafından düşürülür.

3)Olivies:Yurnero ya 3 tane battle fury yaparak teamkill çekebiliyorum!

Yanlış, battlefurynin verdiği mana ve hp regen gereksiz olduğu gibi 5 kişi dipdibe durmadıkça cleave yalan olur, ha adamları krepsiz yakalayamayacak kadar yetersizseniz yapabilirsiniz. BF yerine attack speed kasmak, hem mantık hem matematiksel olarak daha iyidir.

4)Olivies:Blademailin antisi crittir.

Yanlış, 1.5k lık item için 5k lık bruiza yapılmaz. En kötü BkB yapılır. Zaten 15 saniyede öldüremiyorsanız DPS herosu değilsiniz ve BM sizi ırgalamaz.

5)Olivies: Ben çok iyiyim.

Yanlış.

6)Her heroya sy ve basher kasmalıyım.

Şimdi öncelikle sy, heroların %90 için vasat bir item, ne verdiği agility düzgün ne hp. Sy yi tercih etmeniz gereken durumlar kaçma/yakalamada zorluk çektiğiniz durumlardır.
Slardar balanar gibi zaten tuttugunu öpen herolara yapmanın anlamı yok, ama yapması kolay işte.

Basher zaten oyunda en abartılmış item, permabash içi 4 slot ve 5k ya yakın para harcanıyor, hp yok, damage yok vs... disable a bakar.

Bu arada oyuna başlarken, mutlaka tango flask vs regen itemları ve mümkünse +stat veren itemlarla başlayın, oyun başında bot fazla gereksiz, adam kovalamıyorsunuz.
Hayatta kalabilmek için, erkenden hp veren item(vanguard,bkb,sy,sange) yapmayacaksanız mutlaka 2 tane bracer yapın.

Şimdilik bu kadar, umarım faydası olur.
Bu arada olivies hakkaten çok kötüsün agali.

[ Mesaj 01 Ekim 2007, Pazartesi - 15:02 tarihinde, noxite tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 01 Ekim 2007, Pazartesi - 15:06 tarihinde, noxite tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 01 Ekim 2007, Pazartesi - 15:31 tarihinde, noxite tarafından güncellenmiştir ]

Mesaj tarihi:
simdi burd aonemli bi konu war
+dmg herolarina buriza yaptigimiz vakitte arti dmg burizadan etkilenmiyo sanirim
yane mesela bonefletchera yaparsak buriza fire arrow etkilemiyo
dogru mudur
Mesaj tarihi:
said:
Interrupt mekaniği stun ve türevlerinden ibaret olan bu oyunda babama bile basher çıkarım arkadaş

Aslında doğru diyosun, sonuçta paticik burası.
5 Gankçi alınca tek disable basher olabiliyor.
Ama shaman lion felan varsa dps kasıp o disablelar geçene kadar öldürmek daha mantıklı geliyor bana.
Mesaj tarihi:
basherlar konusunda katilmadigim 3 hero war ama
yane simdi
troll warlord olsun
faceless void olsun
bide sniper olsun
bence bahser yapilmali aga

ama giip yane mortrede yapmam o ayri
  • Yeni Oluştur...