Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Formula Pilotu Olmak ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
coooooooooook para lazim coooooooooook cevre lazim tek bildigim sey bu :) eger bunlarin bir tanesi eksik ise hic ama hic umitlenme derim. otomobil fedarasyonun baskaninin yedi ceddinin bu tur yarisci olmasinin sebebi bu.
Mesaj tarihi:
Çocuk yaştan yarışmaya başlamalısın. Nir sürü organizasyaonda yarışmacı olarak değilsen organizasyonda yer alman ve isminin bilinmesi lazım Türk otoritelerce. Daha sonra iş şöförlüğe kalıyor :)
Mesaj tarihi:
Ki Otomobil federasyonu başkanımızın oğlu da henüz Formula seviyesine ulaşamamıştır :)

edük: Gerçi F1 den bahsettiğimizi farzederek yazdım.

[ Mesaj 30 Eylül 2007, Pazar - 16:54 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
herseyden once boyunun uygun olmasi lazim (: bildigim kadariyla 1.70 kusurden uzun boylular F1 pilotu olamiyo. ha bide dayanikli olmak lazim cunku frenaj ve virajlarda 6g ye yakin basinc uygulaniyo boynuna (: buda cogu insanda bayilmaya sebebiyet veriyo :D
Mesaj tarihi:
boyu 1.70 civari olan insanlarin boynu daha asagida kaldigi icin vucudunun daha az bi kismi o basinca maruz kaldigi icin daha basarili olabiliyolar gibi bisey okumustum biyerde ama aradim bulamadim :( boynundan sonrasi disarda kalan pilotlar yarisin sonlarina dogru daha cok zorlanip performans kaybediyo vs gibi biseylerde vardi (:
Mesaj tarihi:
zorlanan kısım vücuttan çok, kafaymış. kemerlerle vücutu sabitliyolar ama, kafa boşta kaldığı için boyna baya yük biniyomuş. ayrıca 4-5 yaşından kartinge başlicaksın, sürekli yarışla iç içe olcaksın, düzgün bi eğitim alcaksın bu işle ilgili, yeteneğin olcak ( mümkünse safkan yarışçı), paran falan olcak ortam müsayit olcak zor iş be:D
Mesaj tarihi:
yani olay birinin çok yetenekli ve atletik olmasına bakıyor ilk önce. eğer bunlar varsa inanılmaz derecede paraya ihtiyac var. öyle ki hem yarışacağın tüm kategorilerde masrafların karşılanacak ve formula1 ayarına çıkana kadar çok çalışmak gerektiği için gelecek kaygısı olmaması lazım. yani futbolcu olmak gibi birşey. bunu olmak istiyorsan başka bi kariyeri hiç düşünemezsin. türkiye otomobil fed. başkanın oğlu olup, en küçük yaştan beri yarış dünyasında olup, türkiyenin en zengin ailelerinden birinin oğlu olup, tr'de kazanabilecek tüm kupaları ve rekorları kırdıktan sonra jason tahincioğlu formula1in alt ligi sayılabilecek gp2de rezil oluo sonlarda sürünüyor. gp2'nin şampiyonu bazen formula1de test pilotu olabiliyor bazen de normal pilot. yaani şans işi önün açık olacak, çok paran olacak kariyer olarak insanın kafasında sabit olması lazım.
Mesaj tarihi:
4 yaşında okuma yazmayı öğrenmekle meşguldum ben susam sokağı izleyerek, ne kartingi?

4 yaşında bebe karting mi yapıcak yok deve
Mesaj tarihi:
Fransa'da mesela 6-7 yaşındaki veledler için motocross okulları var. Anlayış farklı tamamen. Bi de F1 pilotu denmiş, bütün dünyada şu anda kaç tane var saydınız mı? Futbol gibi değil ki bu olay, F1 pilotu sayısını 1000e katlayan takım sayısı var zaten :P çok zor iş...
  • Yeni Oluştur...