Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öğrenim ve katkı kredisi alan ve geri ödeme zamanı gelen?

bega

Öne çıkan mesajlar

Birlikte mezun olduğum arkadaşlarıma hatta benden bir alt döneme bile geri ödeyin kardeşim artık diye mektuplar gelmiş, bana gelmedi.. Öğrenim ve katkı kredisi borç sorgulama sayfası var, ordan da bir şey çıkmıyor.. Eline halihazırda belge gelen var mı? Haciz geliyormuş galiba ödemezsen :(

Bir de, sadece 3 sene o da sırf harç kredisi alan bir arkadaşıma 10 milyar geri ödeme gelmiş, bunun yerine kredi almayıp harcı kendisi ödemiş olsa bile bu paranın yarısı hatta 3te 1i bile etmezdi. Bana da öyle güzel bir meblağ gelcek diye tırsmıyor değilim.

Herneyse, geri ödemesinin aldığın paranın 2.5 katlarına denk geldiğini birçok kişiden duydum, kıssadan hisse, siz siz olun iyice bilmeden, geri ödeyenlerden fikir almadan, almayın bu aptal bursu derim naçizane. Çok akıllılarmış, öğrenci halimizle iyi kazıklamışlar. (*insert curse here*)
Sosyal ağlarda paylaş

oncelikle bu bagis degil, kredi. geri odememek diye birsey yok. 96'da af mi ne cikarilmis, o yuzden ondan once alip da odemeyenler yirtmislar ama kusura bakmayin da devletin parasini ic etmek savunulacak birsey degil.

ogrenim kredisine basvuran zatlarin acip sitedeki (aslinda basvurmadan once okunmasi gereken) hedehodoleri okumasini tavsiye ederim.

said:
Öğrenci, öğrenim ve/veya katkı kredisi borcunu, devam ettiği öğrenim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere, kredi aldığı sürenin yarısı kadar zamanda üçer aylık ( 2006-2007 öğretim yılından itibaren aylık) dönemler halinde öder.

ayrica, cezai sartlarda da soylendigi gibi, borcunuzu vaktinde odemezseniz faiz biner. siz odemedikce de binmeye devam eder sonra da "aldigimin 3 kati oldu beee" diye gezersiniz haliyle..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...