dory Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 bugun bi yemek daha denedim efendim. harika oldu hemen tarifini yetiştireyim simdi aynen soyle: once kabak+havuc+soganlari ince ince kiyiyoruz. onlar bi kapta bekliyorlar, beklesinler ellesmeyin. sonra supermarketten aldigimiz mantarlari ince ince dogruyoruz ve onlari az bi zeytin yaginda pişiriyoruz, pişmesine yakin tabakta beklemekte olan karisimimizi dokuyoruz sebzeler yumusayana kadar pişirir misiniz lütfen? sonra yine süpermrketten aldigimiz tavuk goguslerini kagit gibi kesiyoruz(arasina bu karisimi koyup, rulo yapicaz) hem ince hem enine yani, anlatamadim sanirim :S(tavuklari onceden hazirlamanız tavsiyedir, yoksa kabaklari havuclari falan yakabilirsiniz) sonra bu karisimi tavugun arasina koyup, sigara boregi sarar gibi sariyoruz. sarma işlemi bittikten sonra tavugun uygun yerlerine kurdanlar batiriyoruz ki harcimiz icinden cikmasin, kizartirken tavamıza dokulmesin. sarip, kürdanlari da hunharca batirdiktan sonra tavuklari tavada kizartiyoruz. fazla yag dokmeyin. tam pişmesine yakin, tavuga kekik ve pul biber dokuyoruz ve oluyor. afiyet ossun :) edit: eklemeyi unuttum, karisim piştikten sonra az biraz soya sosu ve tuz eklemeyi unutmayın. soyasosu harika bi tat veriyor. bonus tarif: kalan mantarlarin saplarini sokun sapin cikip da boş kalan yerine bi parca yag ve kasari basin. sonra onlari firina atin yaklasik 10-15dk pişirin (bakin yani mantar pişmis mi, kasarin erimesine aldanmayın lakin alt tarafi zor pişiyor) sonra da oturup hepsini yiyin ^^ yapim asamasi foto cekemedim de bunlarla idare edin: [spo] [/spo] [ Mesaj 27 Eylül 2007, Perşembe - 23:28 tarihinde, dory tarafından güncellenmiştir ]
Luriel Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 resimleri açmaya baglantım yetmedi sıkıldım kapadım ama güzel olmuştur gibi geldi bana üşenmesem denerim :P
dory Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 üsendiren bi kismi pek yok aslinda, tek sorun tavuklari kesmek. cok cebellestiriyo meretler
Olivies Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 o zoomla pilavı yemiş kadar oldum tşk :p
dory Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 yedigim en guzel tavuktu yani kendim yaptim diye demiyorum
axedice Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 said: sebzeler yumusayana kadar pişirir misiniz lütfen?lol sen böyle dersin de pişirmez miyim :p Ben bunun fırında yapılanını biliyodum, üstüne sos falan da hazırlayıp borcama sürüp pişiriliyo ama tavada kızartma fikri ilginçmiş denemek lazım. Yalnız resimlere bi ayar çek çok büyükler O.o
Dela Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 evladim, bir tavuk but alip, icnden kemigini cikarip bassaydin kasar ile mantari cok daha guzel bir yemegin olurdu.
tellos Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2007 Pilav başarısız ama, birbine yapışmış taneler, tel şehriyelerde daha çok kavrulmalıydı.
Öne çıkan mesajlar